Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prezenty "zaduszkowe" p. minister Kopacz

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.11.2009 08:54

janniko napisał(a):Otóż p. minister uznała, że Polska nie zakupi szczepionki przeciw grypie A/H1N1, ponieważ szczepionka ta jest jeszcze nie do końca przetestowana i nie ma pewności czy jej stosowanie nie przynosi jakichś skutków ubocznych!
To znaczy, że co? Że te kraje chcą zaszkodzić swoim obywatelom!?
I znowu to samo! Zamiast powiedzieć wprost, że nie ma kasy na zapewnienie obywatelom bezpieczeństwa (chociaż na pewno się znajdą na pensje NFZ-towskich prezesików i różne nagrody ministerialne), to się wciska im kolejną ciemnotę!
To już zakrawa na bałwochwalstwo!

1. Prawda.
2. Skrót myślowy
3. Mało.
4. Pracuje to ma.
5. Bez przesady.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.11.2009 12:00

jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 03.11.2009 13:30

Do szpitala dzwoni matka. - Chciałabym zarejestrować dziecko do specjalisty. Jest tylko pewien problem, bo nie pracuję i nie jestem ubezpieczona - mówi. - Jak nie ma ubezpieczenia, trzeba płacić - odpowiada pracownik rejestracji jednego z polskich szpitali. Nieubezpieczeni rodzice nie mają gdzie leczyć swoich dzieci. Teoretycznie osoba poniżej 18. roku życia ma ustawowo zagwarantowane prawo do bezpłatnej opieki medycznej. W praktyce ważniejsza od stanu zdrowia dziecka okazuje się legitymacja ubezpieczeniowa jego rodziców. Ministerstwo Zdrowia nie ma żadnych, ale to żadnych danych na temat liczby dzieci, które nie są objęte systemem opieki zdrowotnej.

O problemie dowiedziało się dopiero od ...

zgadnijcie jak brzmi nazwa medium ?

:wink: :wink: :P :P
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 03.11.2009 13:31

linkowany wątek zablokowany...
wskazałeś drogę do nikąd ?

:roll: :roll: :roll:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.11.2009 14:50

jacky6 napisał(a):

linkowany wątek zablokowany...
wskazałeś drogę do nikąd ?

:roll: :roll: :roll:

Już zablokowany? Szkoda...sie działo.
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 03.11.2009 17:18

przepraszam...........

polecam zamknąć to bzburzenie a P. janniko niech dobrze słucha Pani Kopacz
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 03.11.2009 18:00

paolooo napisał(a):przepraszam...........

polecam zamknąć to bzburzenie a P. janniko niech dobrze słucha Pani Kopacz

ja również przepraszam, ale o co chodzi z tym dobrym słuchaniem?

czyżby moje tendencyjne ucho znów czegoś nie dosłyszało, a moja antyPOpowska percepcja spłatała mi figla i zafałszowała rzeczywisty przekaz pani Minister?!
A może był jakiś podtekst, którego nie domyśliłem się?
8O

Nawet dziś tak nisko upadłem, że wziąłem do ręki (bez rękawiczek) GW i przeglądnąłem tam artykuł dot. tej sprawy i .. hm.. ? nie znalazłem nic innego, niż wczoraj mówiła pani K. w TV.

Paoloo, wierny elektoracie, wyjaśnij zbłąkanemu, jeśli łaska.. !
:oops:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 04.11.2009 13:45

Paoloo nie raczył wyjaśnić, więc zapodam jeszcze jeden "rewelacyjny" pomysł p. Kopacz.

Otóż:
Lekarze, którzy będą przyjmowali pacjentów pomimo, iż limit danej przychodni lub szpitala się wyczerpał, będą ponosili kary finansowe. Za każdy dzień "przetrzymywania" pozalimitowego pacjenta lekarz będzie miał potrącone jakąś tam kwotę z pensji!
Lekarz w takiej sytuacji powinien odesłać chorego do innej placówki (która prawdopodobnie ma również wyczerpany limit.. ale to już lekarza nie winno obchodzić.. ), i może pacjent w końcu się znudzi i pójdzie do domu chorować, a nie dupę truć ... hipochondryk pewnie jakiś!

Rewelacja!
Oby tak dalej i życzymy p. Minister dużo zdrowia!
Do P.J.D.!!!
8O
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 09.11.2009 18:52

janniko - co ty tu !!!!

na Donaldowców nie można...

pozdrav :D :D :D :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Prezenty "zaduszkowe" p. minister Kopacz - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone