Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prędkość w Czechach

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Arek
Koneser
Prędkość w Czechach

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 14.10.2008 12:04

Taki obrazek znalazłem w sieci. Moja znajomość języka czeskiego jest prawie żadna, ale jak się domyślam nasi sąsiedzi planują zwiększenie prędkości na niektórych drogach. Czy ktoś słyszał coś więcej w tym temacie ??

Obrazek
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 14.10.2008 13:26

Arek napisał(a):Taki obrazek znalazłem w sieci. Moja znajomość języka czeskiego jest prawie żadna, ale jak się domyślam nasi sąsiedzi planują zwiększenie prędkości na niektórych drogach. Czy ktoś słyszał coś więcej w tym temacie ??

Coś więcej możesz wyczytać tutaj

Pozdrawiam
Rafał
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 15.10.2008 13:22

dzięki, poczytam :)
Piotras
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotras » 27.01.2009 08:35

Mi tam wystarczy te 130 km/h na A4 później 60km/h na polskiej DK78 a później w Czechach od Bogumina 130 km/h na autostradzie D1
Czekam tylko na polski odcinek A1 wtedy będzie jeszcze lepiej
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 27.01.2009 09:58

Piotras napisał(a):Czekam tylko na polski odcinek A1 wtedy będzie jeszcze lepiej

na razie robia na naszym terenie. niedawno oddali od okolic grudziadza do tczewa, dalej nad morze juz byla. ostatnio z torunia do Gdanskiej Ikei jechalem na luzaczku nieca 1h40min czyli z 20-30 minut krocej niz zwykle podczas szubkich przejazdow. teraz zabrali sie za powiedzmy grudziadz - Torun a od Torunia w kierunku Lodzi maja juz wyciety kawal lasu :D

tez z niecierpliwoscia czekamy na dalsze kawalki A1 8)
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 27.01.2009 09:59

Piotras napisał(a):Mi tam wystarczy te 130 km/h na A4 później 60km/h na polskiej DK78 a później w Czechach od Bogumina 130 km/h na autostradzie D1
Czekam tylko na polski odcinek A1 wtedy będzie jeszcze lepiej

A1 dla Warszawy nie znaczy prawie nic bez A2.
Na odcinek A1 Stryków - Pyrzowice umowa jest już podpisana i na wiosnę starują z robotami. "Warszawsko - łódzki" odcinek A2 jest w trakcie "omawiania umowy", ale tutaj tez pojawiło się światełko w tunelu. Mianowicie chłopcom z MI i GDDKIA kończy się termin ważności ofert i do dnia 31.01.2009 muszą podpisać umowę z którymś z konsorcjów. Jeżeli deadline zostanie przekroczony cała procedura rusza od początku. A w tym przypadku możemy pożegnać się z A2 przed rokiem 2012.

Pozdrawiam
Rafał
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 27.01.2009 10:06

piotrulex napisał(a):na razie robia na naszym terenie. niedawno oddali od okolic grudziadza do tczewa, dalej nad morze juz byla. ostatnio z torunia do Gdanskiej Ikei jechalem na luzaczku nieca 1h40min czyli z 20-30 minut krocej niz zwykle podczas szubkich przejazdow. teraz zabrali sie za powiedzmy grudziadz - Torun a od Torunia w kierunku Lodzi maja juz wyciety kawal lasu :D

Odcinek Toruń - Stryków będzie ostatnim oddanym do użytku odcinkiem A1.
Jakkolwiek do Kowala są już uzgodnienia środowiskowe, to od Kowala do Strykowa takich dokumentów nie ma. Występuje tam również szereg innych problemów, m.in. z wykupem gruntów, ale to temat nie na to forum.
Z całą pewnością będzie dziura pomiędzy odcinkami Gdańsk - Toruń i Stryków - granica państwa.

Pozdrawiam
Rafał

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone