Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Radwańska,Krucjata,KK, etc...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Pozasportowe życie gwiazd

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2013 10:29

_Ewa_ napisał(a):
Kenik napisał(a):
_Ewa_ napisał(a):u mnie np. w każdej parafii - dodatkowo książeczka płatna 10zł (cena z roku 2007)

Jakoś moje dzieci bez książeczek sakramentu bierzmowania dostąpiły.

Ale o czym to ma świadczyć? o tym, że kłamię, czy co?

U Ciebie tego nie było, u mnie było i wszystko w temacie.

A gdzie ja napisałam, że to kłamstwo ? Zadałam tylko pytanie, gdzie takie zwyczaje panują. Piszesz, że u Ciebie. A gdzie to jest ? Wystarczy rejon kraju. :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 12.07.2013 10:38

Kenik napisał(a):A gdzie ja napisałam, że to kłamstwo ? Zadałam tylko pytanie, gdzie takie zwyczaje panują. Piszesz, że u Ciebie. A gdzie to jest ? Wystarczy rejon kraju. :)

Ja myślę, że nie jest to uzależnione od rejonu kraju, a bardziej od tego, kto zarządza daną parafią:).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2013 10:42

MRK napisał(a):
Ja myślę, że nie jest to uzależnione od rejonu kraju, a bardziej od tego, kto zarządza daną parafią:).

Z tym się zgodzę. :)
Użytkownik usunięty
Re: Katolicki ksiądz o A.Radwańskiej

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2013 10:49

MRK napisał(a):KK nigdy nie pozwoli na to, aby chrzest odbywał się w "uświadomionym" życiu człowieka. Pazerność na duszyczki jest zbyt wielka. Zresztą, przejawem tej pazerności nie jest tylko chrzest. Niemiłosiernie sprytnie to wszystko przez wieki zostało skonstruowane.

..dokładnie jest jak piszesz...ostatnimi czasy w związku ze smutną uroczystością pan ksiądz przekonywał mnie do kwoty jaka z zasiłku pogrzebowego jest dla niego przeznaczona...gdyby mi to ktoś powiedział..nie uwierzyłbym ..jajcarz jeden :mrgreen: ...a mówił całkiem poważnie :mrgreen:
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 12.07.2013 11:01

lubelski napisał(a):..dokładnie jest jak piszesz...ostatnimi czasy w związku ze smutną uroczystością pan ksiądz przekonywał mnie do kwoty jaka z zasiłku pogrzebowego jest dla niego przeznaczona...gdyby mi to ktoś powiedział..nie uwierzyłbym ..jajcarz jeden :mrgreen: ...a mówił całkiem poważnie :mrgreen:

???!!! Nie wierze 8O
Bocian
zbanowany
Re: Radwańska vs KK

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2013 11:56

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 12.07.2013 13:27

Bocian napisał(a):http://wiadomosci.onet.pl/kraj/iskk-religijnosc-polakow-pozostaje-bez-zmian,1,5559565,wiadomosc.html

No! Czyli nie pomyliłem się raczej. Niech teraz zbiorą do kupy te 40% i wypytają o ich wiarę i prawdziwą przyczynę bytności w kościele.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 12.07.2013 20:46

Obrazek

Odnośnie dzisiejszej rozmowy...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2013 20:54

MRK napisał(a):
Bocian napisał(a):http://wiadomosci.onet.pl/kraj/iskk-religijnosc-polakow-pozostaje-bez-zmian,1,5559565,wiadomosc.html

No! Czyli nie pomyliłem się raczej. Niech teraz zbiorą do kupy te 40% i wypytają o ich wiarę i prawdziwą przyczynę bytności w kościele.

Robienie zestawień procentowych dotyczących sumienia to pierd... o "szopenie". Szczególnie, że te zestawienia powstają w wyniku obserwacji ile osób przychodzi do kościoła nie po co i dlaczego przychodzi.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2013 20:57

MRK napisał(a):Odnośnie dzisiejszej rozmowy...

I to się nigdy nie stanie. Podstawowa sprawa to to, że "błogosławieni ci co nie widzieli a uwierzyli", mniamniuśny zabieg pijarowki i socjotechniczny :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 12.07.2013 21:10

ynka napisał(a):
lubelski napisał(a):..dokładnie jest jak piszesz...ostatnimi czasy w związku ze smutną uroczystością pan ksiądz przekonywał mnie do kwoty jaka z zasiłku pogrzebowego jest dla niego przeznaczona...gdyby mi to ktoś powiedział..nie uwierzyłbym ..jajcarz jeden :mrgreen: ...a mówił całkiem poważnie :mrgreen:

???!!! Nie wierze 8O

nie wierzę, że nie wierzysz 8O przecież to norma :? z czegoś muszą żyć, wszystko coraz droższe :evil:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 12.07.2013 21:14

ita napisał(a):nie wierzę, że nie wierzysz 8O przecież to norma :? z czegoś muszą żyć, wszystko coraz droższe :evil:

Pazerność zawszy biła z kleru. Wystarczy sięgnąć do Banco Vaticano i afery z oddawaniem ziemi kościołowi w Polsce.
Ja na tacę nie daję.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2013 21:53

W coś trzeba wierzyć. Jeden wierzy w kasę, inny we władzę, a jeszcze inny w Boga. Gorzej jak ktoś wierzy w księży i w kościół. :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 12.07.2013 22:11

Bocian napisał(a):Robienie zestawień procentowych dotyczących sumienia to pierd... o "szopenie". Szczególnie, że te zestawienia powstają w wyniku obserwacji ile osób przychodzi do kościoła nie po co i dlaczego przychodzi.

O tym właśnie napisałem.

Bocian napisał(a):I to się nigdy nie stanie. Podstawowa sprawa to to, że "błogosławieni ci co nie widzieli a uwierzyli", mniamniuśny zabieg pijarowki i socjotechniczny :)

Socjotechnika jest opanowana do perfekcji. Mieli wieki na to, aby się jej nauczyć i wdrożyć. Do tego dochodzi manipulacja przy Biblii, zmiany kanonów, szastanie dogmatami itd. Dużo tego. Wystarczy spojrzeć, jakim szacunkiem cieszył się JPII, aby zorientować się, że masa ludzi jest kompletnie zaślepionych. Wg większości Polaków, JPII to ideał... Polecam sięgnąć troszkę głębiej.

Serce w pasy napisał(a):W coś trzeba wierzyć. Jeden wierzy w kasę, inny we władzę, a jeszcze inny w Boga.

Jeszcze kilka możliwości jest:). A w dodatku niekoniecznie jest tak, że w coś trzeba:).
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 12.07.2013 22:47

ita napisał(a):
ynka napisał(a):

???!!! Nie wierze 8O

nie wierzę, że nie wierzysz 8O przecież to norma :? z czegoś muszą żyć, wszystko coraz droższe :evil:

Nie wierzę, aczkolwiek domyślam się że tak właśnie było...
Nie jestem katoliczką i tylko właśnie z tego powodu miałam przykre doświadczenia z KK w najważniejszych chwilach mojego życia...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Radwańska,Krucjata,KK, etc... - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone