Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat? [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pozdrawiam wszystkich z poniedziałkowym porankiem czy ktoś ma informacje na temat ostatniego pozaru na wyspie Hvar ?
przejrzałam informacje na ten temat ( od 15-17.08.03) i troche sie przeraziłam ..... czy ktoś z Was moze coś na ten temat napisać.
Z góry dziękuję
Ja jadę we wrześniu i słyszałam, że pożary na Hvarze dotyczą północno-wschodniej części wyspy i wygląda krajobraz nieciekawie. Jednak już ponoć sie nie pali, więc- spokojnie Pzw
iwona
sory
wlasnie wrocilam z Chorwacji. We czwrtek nie dalo sie dojechac do miasta Havr gdyz wlasnie palily sie jego okolice i trwala akcja gasnicza. Wieksza czesc wyspy (nie pamietam jak nazywa sie miejscowosc - plynie sie tam promem z Drvenika) jest spalona i robi przerazajace wrazenie.[/list]
bardzo Wam wszytskim dziękuję za informacje. Palące się tereny są po drugiej stronie wyspy-troche odetchnęłam, bo chcę wrócić opalona wyłacznie słońcem Pozdrawiam wszystkich