Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Powódż.Apel.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jolanda
Cromaniak

Postnapisał(a) Jolanda » 20.05.2010 23:04

majeczka napisał(a):
Jolanda napisał(a):Jeżeli ktoś chce pomóc...powodzianom to można wysłac sms na numer 72052 o tresci "pomoc" ...

Hm, myślę, że to dużo, dużo, bardzo, bardzo dużo za mało...
Droga majeczko może i 1 sms to nie jest dużo ale..."ziarnko do ziarnka i uzbiera się miarka" ... zawsze to jakaś pomoc, prawda..
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 21.05.2010 15:07

Z każdego SMSa państwo bierze 22% VATu... :evil: może lepiej jednak ten VAT wpłacić bezpośrednio Caritasowi :?: :?
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 21.05.2010 15:15

Caritas mi się naraził, jak nie chciał pieniędzy od Rolling Stonesów, którzy zagrali koncert podczas żałoby narodowej. Że to niby "brudne pieniądze" były... :evil:

Pamiętacie to :?:

Ja bym przez Caritas nic nie przekazywała, są inne organizacje...
Temcza
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Temcza » 21.05.2010 16:15

Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 21.05.2010 16:25

Nikt nie powiedział, że to MUSI być Caritas... Wszędzie mogą się trafić czarne owce. Tylko jawi się pytanie czy wyprowadzili AŻ 22% z wpłat (cały czas chodzi mi o pieprz..... VAT) czy może mniej, bo jak mniej to nadal się opłaca wpłacać przez taki czy inny Caritas :devil: państwo jest większym złodziejem :devil: i to w świetle prawa :!:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.05.2010 16:36

Leszek Skupin napisał(a): państwo jest większym złodziejem :devil: i to w świetle prawa :!

Tys Prowda
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 21.05.2010 19:49

Serce w pasy napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a): państwo jest większym złodziejem :devil: i to w świetle prawa :!

Tys Prowda

Nie wiem czemu tak nie można pojąć prostej prawdy,że żyjemy w państwie.Inne narody też żyją w państwach.
Jedna przewaga innych państw nad nami to to,że wygrywały wojny i łupiły inne państwa lub miały kolonie i woziły niewolników i skarby z kolonii .
Ale mimo to podatki też mają,a nawet i większe niż u Nas.
Nie wiem dlaczego nazywa się państwo złodziejem i się w nim mieszka?
To sie nazywa współudział.
Darmar
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Darmar » 21.05.2010 19:55

AndrzejJ. napisał(a):
weldon napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):Czy My cromaniacy możemy zbudować dom ?

Nie możemy.

Jakiś inny zestaw pierwszej pomocy?

Czy w kilkuset aktywnych cromaniaków nie możemy zbudować domu?

Lecz sie chłopie ...
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 21.05.2010 20:24

Darmar napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):
weldon napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):Czy My cromaniacy możemy zbudować dom ?

Nie możemy.

Jakiś inny zestaw pierwszej pomocy?

Czy w kilkuset aktywnych cromaniaków nie możemy zbudować domu?

Lecz sie chłopie ...

Nie jest to temat o leczeniu.Patrząc na twoje nowe niki i innych starych forumowiczów to powinniście się leczyć.(piotruś ma ponad 4000 w rok)
A zbudować w kilkuset dom dla kogoś,to zaden wysiłek.
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 21.05.2010 20:25

AndrzejJ. napisał(a):Jedna przewaga innych państw nad nami to to,że wygrywały wojny i łupiły inne państwa lub miały kolonie i woziły niewolników i skarby z kolonii .

Panowie Moderatorzy!
Temat niebezpiecznie zaczyny być kierowany na tory politykierstwa!
8O :evil:
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 21.05.2010 20:28

janniko napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):Jedna przewaga innych państw nad nami to to,że wygrywały wojny i łupiły inne państwa lub miały kolonie i woziły niewolników i skarby z kolonii .

Panowie Moderatorzy!
Temat niebezpiecznie zaczyny być kierowany na tory politykierstwa!
8O :evil:

Nie ma tu polityki.Raczej prostowanie głupot zielonego.
Apel jak w temacie.
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 21.05.2010 20:36

AndrzejJ. napisał(a):...

Nooo i dlatego ograniczam go do niezbędnego minimum... ostatecznie mój syn chodzi do bezpłatnej szkoły... tzn płacę za nią - płacąc podatek, ale nie będę uczestniczył we współudziale, że wysyłając SMSa będę płacił 22% VATu

Janie .. rozmowa na tematy ekonomiczne nie wchodzi na tory polityczne... AMEN :D
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 21.05.2010 20:50

Leszek Skupin napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):...

Nooo i dlatego ograniczam go do niezbędnego minimum... ostatecznie mój syn chodzi do bezpłatnej szkoły... tzn płacę za nią - płacąc podatek, ale nie będę uczestniczył we współudziale, że wysyłając SMSa będę płacił 22% VATu

Janie .. rozmowa na tematy ekonomiczne nie wchodzi na tory polityczne... AMEN :D

Takie patrzenie na państwo w jakim My sami żyjemy prowadzi do samounicestwienia ekonomicznego.Wiesz co mam na mysli.
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 21.05.2010 20:58

Wiem, ale powiedz sam czy lubisz być golony 3 czy 5-cioma podatkami :?: trudno się doliczyć.

1. dochodowy.
2. VAT
3. Drogowy. (opłacany w paliwie)
4. Akcyza (równiez w paliwie i gdzie sie tylko da... przemysł tytoniowy, motoryzacyjny, alkoholowy...)
5. drobny aczkolwiek dokuczliwy na wakacjach - klimatyczne...

sam nie wiem co jeszcze, ale wróćmy do wątku chcesz pomagać :?: ja podałem stronę Caritasu dobrze wiesz że zbudować dom wspólnymi siłami to utopia... co jeszcze :?: co dalej :?:

EDIT: Z mojej strony na dzisiaj koniec

Pozdrav ;)
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 21.05.2010 21:46

Leszek Skupin napisał(a):Wiem, ale powiedz sam czy lubisz być golony 3 czy 5-cioma podatkami :?: trudno się doliczyć.

1. dochodowy.
2. VAT
3. Drogowy. (opłacany w paliwie)
4. Akcyza (równiez w paliwie i gdzie sie tylko da... przemysł tytoniowy, motoryzacyjny, alkoholowy...)
5. drobny aczkolwiek dokuczliwy na wakacjach - klimatyczne...

sam nie wiem co jeszcze, ale wróćmy do wątku chcesz pomagać :?: ja podałem stronę Caritasu dobrze wiesz że zbudować dom wspólnymi siłami to utopia... co jeszcze :?: co dalej :?:

EDIT: Z mojej strony na dzisiaj koniec

Pozdrav ;)

Jedziemy do Chorwacji.Jest i akcyza w paliwie,klimatyczne też jest , Vat też jest, a i opłaty za autostrady w Chorwacji i jakieś nalepki Czechy,Austria też są .Nie przeszkadza Ci to zielony? Na wakacje jedziemy to nam wsio rawno.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone