Dziadek Maciek napisał(a):pasażer napisał(a):Maciek??? Ty już wiesz co
Jada się, to się wie
pasażer napisał(a):Grzegorz Ćwik napisał(a):To faktycznie Turbot, chyba się mu nie przyjrzałem. Tak ogólnie na grilla wybieram ryby mięsiste i nie tłuste i nie te przydenne, jakoś zawsze mi cuchną... Więc Turbota nigdy nie robiłem. Odnośnie grillowania ryb w Cro, będzie, będzie.
A jeśli chcesz wiedzieć, która jest najlepsza, mam właśnie taką dla Ciebie,...
Dla mnie najlepszy jest Lubin zwany także Brancin, choć może być i makrela. Dlaczego? Bo to tłusta ryba i nie ma małych ości.
Według mnie najlepiej nadają się na grilla ryby tłuste o zwięzłym mięsie, gdyż trudniej przywierają do kratki.
Pozostałe ryby (przede wszystkim prażmowate) powinny być przed położeniem na kratkę dokładnie osuszone, a następnie przetarte oliwą. Ryby chude podczas pieczenia trzeba smarować oliwą. Oliwa kapie na żar, z którego wydobywa się niezdrowy dymek.
Grzegorz Ćwik napisał(a):
No dobra, przyszedł taki moment, gdy z przyjemnością mogę nawiązać do Crogrillowania. I tu mam nadzieję, że zadowolę również twoje gusta
zebik napisał(a): Żarcie wprost wyborne na pobyt w Chorwacji.
alessandro1977 napisał(a):Do tego jeszcze do przegryzienia paprykarz szczeciński...świństwo do sześcianu ale niektórym pasuje
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne