Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomóżcie, bo oszaleje!!!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak
Pomóżcie, bo oszaleje!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 01.08.2011 23:58

Witam
Pierwszy post - nie zabijajcie.

Miliony takich tematów jest na forum, ale ich mnogość przyprawia mnie o palpitację serca. W tym rok po raz pierwszy wybieram się do Chorwacji, a jakby tego było mało, będzie to podróż poślubna. Wyjeżdżam 28/29.VIII, a wracam 09.IX. Trasę już mam, ale....nie mam pojęcia, gdzie mamy jechać. Taki paradoks. Tysiące miejscowości, setki opinii, długie godziny spędzone na tym forum i...mętlik. Chciałem jechać do Norwegii, ale dałem się namówić na Chorwację i Norwegia będzie za rok, przy czym tam wiem, co i jak, tutaj - zonk. No bo tak...i morze blisko potrzebne i jakieś ciekawe miejsca do zobaczenia, czy to piechtobusem, czy też samochodem...i dobrze by było, gdyby nie była to jakaś dziura, ale też klimaty "nadmorskich kurortów" nie dla nas, czyli dicho, mnóstwo ludzi itp...ktoś ostatnio polecił Omis, ktoś inny był na wyspie Brać, ktoś w Tucepi, a jeszcze inny jedzie teraz do Makarskiej...i tak w kółko...a to lepiej, żeby był apartament, ale jak już to z kuchnią, tarasem i widokiem na morze, bo to przecież podróż poślubna...a już najlepiej żeby się zmieścić w 40 euro za dobę...

HELP! Pomóżcie jakąś miejscowością, jakimś namiarem...ja mogę jechać w ciemno, ale przyszła żonka wolałaby jednak mieć coś pewnego...
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 02.08.2011 01:07

Dobra - nie zabijemy :).

Chociaż... Podając kolejne nazwy miejscowości, możemy tylko zwiększyć Twoje wątpliwości oraz - jak piszesz - palpitację serca. Na Twoim miejscu jechałbym w ciemno, w tym terminie nie będzie problemów ze znalezieniem czegoś fajnego. Poza tym - jeśli któraś miejscowość Ci się nie spodoba - możesz pojechać do kolejnej.

No ale żeby było bardziej rzeczowo: polecam Orebic na półwyspie Peljeszac - sympatyczna niewielka miejscowość (raczej nie zadupie, ale bez tłumów, choć sporo Polaków). Można pojeździć do urokliwych plaż w pobliżu (Divna, Duba itd.), a wieczorem wyskoczyć do fantastycznej Korculi (często kursujące i niedrogie promy). Niedaleko Ston ze spektakularnym murem, no i Dubrownik, a nawet Czarnogóra.

Nie podam Ci namiarów na apartamenty, bo zawsze jeżdżę w ciemno. W Orebicu w zeszłym roku znaleźliśmy w szczycie sezonu lokum dla 4 osób za 50 euro, więc na przełomie sierpnia i września może być pewnie jeszcze taniej. 40 euro za dwie osoby to sporo, nawet w szczycie sezonu - bez problemu wystarczy.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 02.08.2011 01:36

MRK napisał(a):Trasę już mam, ale....nie mam pojęcia, gdzie mamy jechać. Taki paradoks.

No fakt.
A gdzie prowadzi ta Twoja trasa?
Znaczy, gdzie się kończy?
Bo jak na wybrzeżu CRO, no to i tak jesteś nad morzem.
Jak tylko dojedziesz- zobaczysz (zobaczycie) duuużo napisów "sobe", "zimmer", "apartman" a nawet czasami znajomy zwrocik "wolne pokoje".
Jak się wam tylko okolica i najbliższa plaża spodobają- to po prostu sobie tam wynajmijcie i już!
Tylko niech to nie będzie pierwsza lepsza zatoczka z zieloną wodą nad kupą kamieni- podróż poślubna ma swoje wymagania...

Dla romantyków pragnących poczuć tzw. lokalny klimat z domieszką (a domieszka wam się przecież należy...) chyba wypada polecić Trogir, Stari Grad na Hvarze, Dubrovnik czy Primośten.

A jak chcecie zaszaleć na lux w spokojnej okolicy, to chyba to:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
:lol: :wink:
Jarko1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarko1 » 02.08.2011 02:38

Orebic to fajne klimaty, dobra lokalizacja, Korcula w pobliżu - wujek Google pomoże 8)
Cro na podroż poślubna to doskonały pomysł, o wiele lepszy niż umiarkowanie ciepła północ.... 8O
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.08.2011 06:03

Pakostane i dużo miejsc wkoło na romantyczne wypady. Plitvice, Kornati, Zadar, Trogir, Sibenik, wodospady Krka...
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 02.08.2011 09:08

"Kocham" takie klimaty... :evil:
W tym terminie to będziecie mieli kwater do wyboru do koloru. Ja polecam Półwysep Pelejesac. To tak, żeby Ci jeszcze większy mętlik w głowie zrobić :twisted:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 02.08.2011 10:02

Krzychooo napisał(a):Dobra - nie zabijemy :).

Ufff...dzięki :lol:

Krzychooo napisał(a):No ale żeby było bardziej rzeczowo: polecam Orebic na półwyspie Peljeszac - sympatyczna niewielka miejscowość (raczej nie zadupie, ale bez tłumów, choć sporo Polaków). Można pojeździć do urokliwych plaż w pobliżu (Divna, Duba itd.), a wieczorem wyskoczyć do fantastycznej Korculi (często kursujące i niedrogie promy). Niedaleko Ston ze spektakularnym murem, no i Dubrownik, a nawet Czarnogóra.

Konstruktywnie. Dzięki wielkie. Właśnie chodzi mi o to, abym miał też dobrą bazę wypadową do ciekawych miejsc. Zależy mi i na zabytkach, ale też mam fioła na punkcie fotografowania przyrody, że tak ogólnie powiem :lol: . O Korczuli słyszałem jak najbardziej, przy czym pierwsza informacja była taka, że jest tam dość dziko...i to mi się spodobało, po czym usłyszałem, że zrobiła się tam już imprezownia :lol:

Fatamorgana napisał(a):A gdzie prowadzi ta Twoja trasa?
Znaczy, gdzie się kończy?

Chodziło mi o to, że postanowiłem już którędy będę jechał, ale gdzie skończę...nie wiadomo. Wyjeżdzam z Katowic i jadę na Cieszyn-Brno-Wiedeń-Graz itd.

Fatamorgana napisał(a):Dla romantyków pragnących poczuć tzw. lokalny klimat z domieszką (a domieszka wam się przecież należy...) chyba wypada polecić Trogir, Stari Grad na Hvarze, Dubrovnik czy Primośten.

Dzięki

Fatamorgana napisał(a):A jak chcecie zaszaleć na lux w spokojnej okolicy, to chyba to:

Hehe, dobre dobre...

Dzięki Jarko1. Co kto lubi. Norwegia to mój konik i udaje mi się wolno zarażać moją przyszłą żonę, tak więc w przyszłym roku wygra Norwegia, chyba że Chorwacja mnie powali, a z tego co wiem, może tak się stać :lol:

Dzięki FUX.

moondek napisał(a):"Kocham" takie klimaty...
W tym terminie to będziecie mieli kwater do wyboru do koloru. Ja polecam Półwysep Pelejesac. To tak, żeby Ci jeszcze większy mętlik w głowie zrobić

No to zrobiłeś, aczkolwiek Pelejesac wpisuje się we wcześniejsze posty :lol:
Panie Modzie, a może dobrym pomysłem byłby ranking/opis miejscowości na podstawie kilku/kilkunastu cech i forumowicze ocenialiby daną cechę w danej miejscowości, np: imprezowość, spokój, dzika natura, baza wypadowa, gościnność (bo widzę, że np na Istrii jest "jakoś inaczej") itd.

Dzięki za posty i...czekam na więcej w razie czego :lol:
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 02.08.2011 10:48

MRK napisał(a):No to zrobiłeś, aczkolwiek Pelejesac wpisuje się we wcześniejsze posty :lol:
Panie Modzie, a może dobrym pomysłem byłby ranking/opis miejscowości na podstawie kilku/kilkunastu cech i forumowicze ocenialiby daną cechę w danej miejscowości, np: imprezowość, spokój, dzika natura, baza wypadowa, gościnność (bo widzę, że np na Istrii jest "jakoś inaczej") itd.

Dzięki za posty i...czekam na więcej w razie czego :lol:

To są z reguły subiektywne odczucia poszczególnych userów. Wiele razy były przykłady, że ktoś nie poleca jakiegoś apartamentu lub miejsca, a za chwilę podnosiło się larrum wśród ludzi, że guzik prawda... :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 02.08.2011 13:45

Tak, wiem, widziałem te dyskusje. Zdaje sobie sprawę, że jeden lubi chleb ze smalcem, drugi dwa pierwsze Venomy, a trzeci jak mu nogi śmierdzą. Chodziło mi o bardziej obiektywne cechy...no, ale...wiem w czym rzecz :lol:
Kejter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kejter » 02.08.2011 14:03

Poszukałem trochę w Pelješac

Jak coś to poszukamy w innych rejonach :)
bikerenko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bikerenko » 02.08.2011 16:05

Moja też wolała mieć coś pewnego i wszyscy dookoła jej wtórowali, że trzeba zamówić. A ja się uparłem i zamknąłem wszystkim usta a szczególnie mojej żonce. Teraz ona nie wyobraża sobie inaczej niż szukanie w ciemno. I bynajmniej nie oszalałem! Pzdr.
Mario 1975
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario 1975 » 02.08.2011 19:45

Witaj MRK.
Zobacz sobie stronkę: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Stronka i agencja prowadzona przez Polaków, 100% pewna, testowana na własnej skórze, więc polecam z czystym sumieniem ale:
w tym terminie to ja osobiście jechałbym w ciemno, na pewno będzie taniej.
Pozdrawiam.
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 02.08.2011 20:03

To ja jeszcze zasieję zamęt ;)

poczytaj sobie ten wątek: https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=30992&highlight=

Nie będę radził Ci konkretnych miejscowości, ale na pewno poradzę byś skupił się na Dalmacji (środkowej lub południowej). Poza wspomnianym Peljesakiem, możesz rozważyć jakąś spokojną miejscowość na riwierze Makarskiej (ale nie samą Makarską!).
rob775
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rob775 » 02.08.2011 20:12

witam cię MRK

Tydzień temu wróciłem z Korculi i jestem tą wyspą zachwycony a, jeśli lubisz ciszę i spokój to proponuje ci miejscowość Prigradica , nam się udało dostać kwaterę nad samym brzegiem morza ,a z tarasu miałem widok na morze i w oddali na wyspę Hvar. Odległość to morza wynosiła 10m.Wspomnę także , że mieliśmy prywatne zejście do morza . Jeżeli chodzi o rozrywki to tam za dużo niema , bo są tylko dwie restauracje. Ale w pobliżu masz miasot Blato i w odległości ok 10 km Vela Lukę , gdzie wieczorami jest co robić.
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 03.08.2011 14:21

rob775 masz jakiś namiar internetowy na ta kwaterę ?
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Pomóżcie, bo oszaleje!!!
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone