Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomóżcie, bo oszaleje!!!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 18.08.2011 11:29

MRK napisał(a):...na pczątek wypunktowałem jako mus do zobaczenia:

1. Dubrovnik plus jeszcze niżej, nazwy nie pamiętam. Ktoś pisał, że dojechał na koniec Chorwacji :lol:
2. Ston
2. Korcula
3. Hvar
4. wodospady Kravnik - mogłem pomylić coś w nazwie, bo piszę z głowy
5. Ten opuszczony kurort koło Dubrownika - Kupari??? Znowu z głowy piszę :lol: . Przypomina mi nasz Kozubnik, więc muszę to zobaczyć.
6. W drodze powrotnej Plitvickie

MRK napisał(a):...okres 12 dni będzie zbyt krótki.

tu masz rację

MRK napisał(a):4. wodospady Kravnik - mogłem pomylić coś w nazwie, bo piszę z głowy

Jeśli chodziło Ci o Wodospady Krvavica, to odpuść sobie skoro chcesz wstąpić do Krka lub Plitvic. Wodospady Krvavica są w Bośni jadąc w kierunku Mostaru i jest to pikuś porównując je do Krka lub Plitvic.

MRK napisał(a):Ale ten Trogir, Primosten...trzeba się zastanowić. A jak w ogóle droga nr 8 w tamte rejony? Bardzo wydłużę sobie podróż np z Orebic do Primosten jadąc 8, zamiast autostradą? Mapa mapą, wolę zapytać :lol:

Sam sobie odpowiedziałeś
MRK napisał(a):Przejazd przez Makarską zajął jej 3h...
Wheelie
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wheelie » 19.08.2011 09:40

Cześć wszystkim,

mam podobny problem jak kolega z tym że szukam miejsca trochę odmiennego :-).

Jedziemy 31 sierpnia ze znajomymi w 10 osób (wiek 25 lat) i szukamy jakiejś miejscowości, gdzie nie byliśmy sami tzn. żeby można było gdzieś wyjść wieczorem, napić się czegoś, potańczyć i w ogóle pobawić.

3 lata temu byłem w Makarskiej i było bardzo fajnie, natomiast z oczywistych względów chciałbym uniknąć jazdy w to samo miejsce, skoro jest tyle innych pięknych :-).

Macie może jakieś pomysły? Gdyby jeszcze ktoś miał namiar na jakieś fajne apartamenty (lub lepiej dom) to byłby wdzięczny.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.08.2011 10:00

Z tego, co tu wyczytałem, to oprócz Makarskiej do imprezowania dobre są Baśka Voda i Vodice. Pewno coś jeszcze, ale na te trafiałem.

Panowie, Panie, a jak z tym apartamentem powyżej? Był tam ktoś?
Wheelie
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wheelie » 19.08.2011 10:05

Baske odwiedzilem i to mała miejscowość jest, z której raczej większość osób do Makarskiej jeździ.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.08.2011 10:27

No to pomyśl o Vodicach, bo to podobne coś ala nasze Międzyzdroje. No i tam masz pewne noclegi u wychwalanego Daria.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.08.2011 11:31

Zapytam jeszcze o jedną rzecz, bo coś mi się tu miesza. Jadę przez Chałupki, Czechy, Austra, Mureck, Lenart, Ptuj...i wpadam na drogę E59. Pytanie pierwsze: w jakiej miejscowości przekraczam granicę? W Macelj? Widzę, że jest ona położona poniżej granicy...

Pytanie drugie: Najpierw jadę A2. Rozumiem, że wjazd to Trakošćan (Macelj), a wyjazd to Zaprešić (Zagreb), czyli koszt 42kn. Potem mam odcinek bezpłatny i wpadam na A1 z bramkami i przejeżdzam ją Zagreb (Lučko)-Vrgorac, czyli koszt 191 kn. Wszystko sobie dobrze poukładałem? Obliczałem wg zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Wolę zapytać, aby na bramkach nie dać się oszukać i nie być zdziwionym.

Jeszcze pytanko: autostrady w Chorwacji działają na zasadzie "na wjeździe bilet - na wyjeździe płacę"? Nic po drodze nie będzie kasowane, czy też może są bramki na autostradzie, a nie tylko na wjazdach?
Zicowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zicowski » 19.08.2011 11:49

Wheelie napisał(a):Cześć wszystkim,

mam podobny problem jak kolega z tym że szukam miejsca trochę odmiennego :-).

Jedziemy 31 sierpnia ze znajomymi w 10 osób (wiek 25 lat) i szukamy jakiejś miejscowości, gdzie nie byliśmy sami tzn. żeby można było gdzieś wyjść wieczorem, napić się czegoś, potańczyć i w ogóle pobawić.

3 lata temu byłem w Makarskiej i było bardzo fajnie, natomiast z oczywistych względów chciałbym uniknąć jazdy w to samo miejsce, skoro jest tyle innych pięknych :-).

Macie może jakieś pomysły? Gdyby jeszcze ktoś miał namiar na jakieś fajne apartamenty (lub lepiej dom) to byłby wdzięczny.

W Vodicach masz duży balet HACIENDA (zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link) oraz kilka mniejszych w centrum. Można się wybawić, ale i wypocząć jak mieszkasz kawałek dalej od centrum. Dobra miejscówa. No i Darek nasz... zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link Tu masz namiary na niego. Zależy kiedy jedziecie-może ma coś u siebie.
Wheelie
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wheelie » 19.08.2011 13:06

Dzięki za info o Vodicach - przeleciałem już trochę wątków na forum i rzeczywiście ciekawie to wygląda :-D.

Wszyscy na forum polecają apartamenty u Daria, z tym że z tego co czytam są one oddalone o 500m od morza co nam niestety nie bardzo odpowiada.

Może ma ktoś jakiś inny namiar na nocleg (apartamenty lub dom) w Vodicach, ale bliżej wody?
Zicowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zicowski » 19.08.2011 14:32

No tak-to prawda. Apartamenty u Dario są w takim miejscu, że do morza maja tyle co mają, ale za to cisza i spokój na codzień. No i baaaaaaardzo blisko od niego do Hacjendy 8)
Wheelie
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wheelie » 22.08.2011 20:37

No ja nadal szukam docelowego miejsca wakacji i co powiedziecie o wyspie Pag? Z tego co czytam do dosyć rozrywkowa okolica, ale może macie jakieś konkretne miejsce w które warto pojechać, co by coś się działo?
grzes-80
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzes-80 » 23.08.2011 10:29

ze storny pag24.com.pl

Imprezy Wyspa Pag

W samym mieście Pag organizowane są latem koncerty muzyki na żywo pod gołym niebem. Wieczorami pod kościołem na placu głównym można posłuchać tradycyjnych dzwięków i starych pieśni w wykonaniu miejscowych spiewaków.

Popularna plaża Zrce (Novalja), znana wśród turystów ze względu na bogate życie nocne, może zaoferować trzy cluby open-air, w których muzyka gra do białego rana. Najsłynniejszy z klubów to również najstarszy z nich Kalypso Beach Club. Pozostałe to Aquarius i Papaya. W sezonie letnim organizowane są tu wszelakie imprezy i liczne koncerty znanych osobistości sceny dyskotekowej, takich jak DJ Paul van Dyk, Armin van Buuren czy Tiesto.

Ponadto w Novalja znajduje się wiele innych mniejszych barów i restauracji, organizowane są imprezy pod gołym niebem, poolpartys i inne.

Nie byłem tam wieczorem więc potwierdzić tego nie moge, byłem w miejscowości Pag w okresie 24.06 do 09.07, i tak w pierwszym tygodniu luz i cisza, po 22 pustki, w drugim tygodniu tłumy ludzi, pootwierane budki z seri tysiąc jeden niepotrzebnych rzeczy, ale imprezownia to to nie była. Nie wiem jak tam jest teraz, może sie coś zmieniło, oraz byłem z dwójką malych dzieci więc siłą rzeczy po nocy sie nie włóczyłem, więc do końca nie opieraj się na mojej opini
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 26.08.2011 11:03

No i pozmieniało nam się. Zamiast Orebica będzie Omis lub jego okolice. I tu mam pytanie: Jest tam troszkę chyba wiosek, ale nie potrafię ich znaleźć na mapach, a wiem, że ludzie jeżdżą :lol: . Wiem, że z jednej strony jest niepolecany przez to forum Duce, z drugiej Nemira. Może coś jeszcze? Chodzi o to, aby wylądować w Omisu, ale coś mało namiarów noclegowych jest, ewentualnie blisko Omisu, aby na piechotkę dojść do Omisa.
inka 777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inka 777 » 04.09.2011 10:44

Wheelie byłam w Vodicach u Roko, było super. Za apartament 4+1 płaciliśmy w czerwcu 50 Euro. Do plaży 150m. Link do strony zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 04.09.2011 11:15

Zicowski napisał(a):W Vodicach masz duży balet HACIENDA (zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link) oraz kilka mniejszych w centrum.

Ta Hacienda, to impreza na gołym powietrzu, co to ją słychać na 100 km w głąb morza?Podobno odbywają się zawody DJ i jest to największa impreza w Europie podczas lata?Do 4-ej rano Bum, bum, bum, bum.....
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Pomóżcie, bo oszaleje!!! - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone