Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomóżcie, bo oszaleje!!!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukskajwoker
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukskajwoker » 03.08.2011 21:31

ja też polecam Korculę - zobacz to http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=33651
jarecki16
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarecki16 » 04.08.2011 21:42

Witam,
12 sierpnia wybieram się wraz z dziewczyną do chorwacji a konkretnie do Porec, jade tam pierwszy raz, czy ma ktoś jakieś namiary na tanie pokoje, czy w tym czasie można jechać w ciemno i szukać na miejscu?, Proszę pomóżcie.
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 04.08.2011 23:22

MRK napisał(a):Witam
Pierwszy post - nie zabijajcie.

Miliony takich tematów jest na forum, ale ich mnogość przyprawia mnie o palpitację serca. W tym rok po raz pierwszy wybieram się do Chorwacji, a jakby tego było mało, będzie to podróż poślubna. Wyjeżdżam 28/29.VIII, a wracam 09.IX. Trasę już mam, ale....nie mam pojęcia, gdzie mamy jechać. Taki paradoks. Tysiące miejscowości, setki opinii, długie godziny spędzone na tym forum i...mętlik. Chciałem jechać do Norwegii, ale dałem się namówić na Chorwację i Norwegia będzie za rok, przy czym tam wiem, co i jak, tutaj - zonk. No bo tak...i morze blisko potrzebne i jakieś ciekawe miejsca do zobaczenia, czy to piechtobusem, czy też samochodem...i dobrze by było, gdyby nie była to jakaś dziura, ale też klimaty "nadmorskich kurortów" nie dla nas, czyli dicho, mnóstwo ludzi itp...ktoś ostatnio polecił Omis, ktoś inny był na wyspie Brać, ktoś w Tucepi, a jeszcze inny jedzie teraz do Makarskiej...i tak w kółko...a to lepiej, żeby był apartament, ale jak już to z kuchnią, tarasem i widokiem na morze, bo to przecież podróż poślubna...a już najlepiej żeby się zmieścić w 40 euro za dobę...

HELP! Pomóżcie jakąś miejscowością, jakimś namiarem...ja mogę jechać w ciemno, ale przyszła żonka wolałaby jednak mieć coś pewnego...

Gdzie byście nie pojechali jest pięknie , ja uważam iż bardziej na południe tym ładniej , masz internet wpisz w Goolgle Earth Chorwację i przeszkuj , wybieraj , wszystko masz na tacy . Wszelkiej pomyślności i obfitości dla nowożeńców . :lol:
Jacek58
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek58 » 04.08.2011 23:39

Ja przychylam się do porad, że w tym terminie to w ciemno i do Orebića.
Jeżeli oprócz morza lubicie góry to Sv. Eliasz na Was czeka.

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

A jak na niego wejdziecie to wtedy Orebic u stóp Waszych:

Wszystkiego najlepszego

hej
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 09.08.2011 16:37

Dzięki wszystkim!! Chyba będzie ten Orebic i chyba pojedziemy w ciemno. Jakoś moja przyszła dojrzała do tej decyzji :lol:

Dzisiaj właśnie rozmawiałem z jedną osobą, która była w Orebicu i mówiła to samo, co i Wy. Ona jeszcze zaliczyła Primosten. Jedna rzecz mnie tylko zabiła... Do Chorwacji jechała 18h, a wracała z niej 25h, trasą przez Węgry. Przejazd przez Makarską zajął jej 3h...tylko powiem szczerze, spoglądając na mapę, to przeciez mogła sobie wybrać traskę autostradą, a nie Riwierą.
just3
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) just3 » 09.08.2011 17:15

jarecki16 napisał(a):Witam,
12 sierpnia wybieram się wraz z dziewczyną do chorwacji a konkretnie do Porec, jade tam pierwszy raz, czy ma ktoś jakieś namiary na tanie pokoje, czy w tym czasie można jechać w ciemno i szukać na miejscu?, Proszę pomóżcie.

bylismy tam w tamtym roku - nasze najlepsze wakacje jak do tej pory :)))
nie pomoge z pokojem bo mieszkalismy w hotelu ale na bank cos znajdziecie ;)
lukawzor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukawzor » 09.08.2011 21:37

gdybyście zdecydowali się zatrzymać bardziej na północnej dalmacji, to polecam zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link - fajne apartamenty i fajni właściciele.
Ostatnio edytowano 13.08.2011 14:09 przez lukawzor, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.08.2011 06:52

Link nie działa.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 12.08.2011 12:34

Dobra Panowie Panie. Będzie Orebic i będzie w ciemno...chyba, że coś nagle gdzieś ktoś... :lol:

Z racji tego, że częste i długie leżakowanie mnie nie kręci, więc pewno będzie dużo zwiedzania, przemieszczania się itd...i tutaj moja prośba. Czytam codziennie miliony relacji i innych tematów na tym zacnym forum i powiem szczerze, że gdybym miał jechac w te wszystkie opisywane miejsca, to okres 12 dni będzie zbyt krótki. Jadę po raz pierwszy do Chorwacji, więc na pczątek wypunktowałem jako mus do zobaczenia:

1. Dubrovnik plus jeszcze niżej, nazwy nie pamiętam. Ktoś pisał, że dojechał na koniec Chorwacji :lol:
2. Ston
2. Korcula
3. Hvar
4. wodospady Kravnik - mogłem pomylić coś w nazwie, bo piszę z głowy
5. Ten opuszczony kurort koło Dubrownika - Kupari??? Znowu z głowy piszę :lol: . Przypomina mi nasz Kozubnik, więc muszę to zobaczyć.
6. W drodze powrotnej Plitvickie

Coś jeszcze? A może coś odpuscić na pierwszy raz? Co jest w tamtych rejonach "obowiązkiem zobaczenia"? :lol:

Pytanie jeszcze odnośnie ucieczki przed wiatrem... Czy gdzieś w pobliżu jest jakaś osłonięta plaża, na wypadek, gdyby zbierało się na burze, ale z nadzieją, że niekoniecznie dojdzie do Orebic?

Wyjazd 28.VIII, przyjazd 29.VIII. Już mnie nosi i nie mogę się doczekać. Zamiast pracować, wertuję forum :lol:
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 12.08.2011 13:15

1 Dubrovnik
2. Ston
3. Korcula

To obowiązkowo

Czy Hvar? Oczywiście warto, ale to wyprawa na inną wyspę i by się tam dostać musiał byś:

a) wrócić się powiedzmy do Drvenica i tam na prom (nie wiem, czy jest z Ploce połączenie na Hvar?)
b) Popłynąć z Orebica do Korculi, i tam znowu na prom i na Hvar

Jeśli koszty, oraz czas (prawdopodobnie będziesz zmuszony spędzić nocleg poza Orebicem) nie grają roli, to oczywiście jedź, ale możesz też zamienić ten punkt na np: wodospady KRK, lub zwiedzanie: Trogiru, Szybenika, Primosten (wybierzesz sobie)

Upewnij się w połączeniach promowych, bo być może jest takie, które umożliwi Ci realizację zamierzonego planu, bez większych kosztów i ograniczeń czasowych.

Generalnie szykuje Ci się fajna wycieczka 8)
Powodzenia
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 12.08.2011 15:55

Wiem, że połączenie Orebic-Korcula-Hvar to jakieś 2,5h, więc pomyslałem o dołączeniu Hvaru do planu. KRK lub Plitvice w drodze powrotnej, jak będą siły. Od Orebica to jednak kupa kilometrów.

Ale ten Trogir, Primosten...trzeba się zastanowić. A jak w ogóle droga nr 8 w tamte rejony? Bardzo wydłużę sobie podróż np z Orebic do Primosten jadąc 8, zamiast autostradą? Mapa mapą, wolę zapytać :lol:

I jeszcze jedna rzecz...łapać prom z Ploce czy przez Ston wjeżdzać na półwysep?
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 12.08.2011 16:30

moim zdaniem przez Ston.
Nadrabiasz trochę kilometrów, ale czasowo wychodzi podobnie zakładając, że się "wstrzelisz" na prom. Gdybyś nie wycyrklował i przyszłoby Ci czekać na Prom, to lądem będzie znacznie szybciej. Co do drogi nr 8, to przyznam, że nie porównywałem. Wszystko zależy zapewne od natężenia ruchu na magistrali. Jeśli planował byś nocleg w okolicach Plitvic, to można o takiej opcji pomyśleć. Jeśli natomiast Plitvice chcesz zahaczyć w drodze do Polski a jeszcze ewentualnie myślałeś o wciśnięciu Trogiru lub Szybeniku, to stanowczo odradzam.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 12.08.2011 21:46

Podjadę do Ploce i zobaczę, jak z promem, chyba, że gdzieś tutaj znajdę rozkład. Wiem, że co 2 dwie godziny bodajże kursuje.

Jeżeli Plitvice będą w drodze powrotnej, to tylko one. Trogir czy Szybonik zamierzam zaliczyć w ciągu wyjazdu. 200 km to nie odległość, więc zakładam wczesny wyjazd w jakiś dzień i obejrzenie w/w plus Primosten.

Jeszcze jedno...od momentu końca autostrady w Chorwacji do Orebica jest jakieś 160 km? Prawda to? 160 km wąskimi i hard core'owymi drogami? Jadąc przez Ston oczywiście.
lukawzor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukawzor » 13.08.2011 14:10

już działa :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 18.08.2011 09:56

Pytanie: dostałem namiar na apartament w Orbebic. Może ktoś tam juz był? Apartament Lenka, Obala dr Tudmana 64?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Pomóżcie, bo oszaleje!!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone