Iwona75 napisał(a):Czytasz w moich myślach Robercie....
Zabrzmiało , dokładnie tak , jak chciałam.....Dziękuję.....
Poprzez te zdjęcia łatwo było zaglądnąć do Twojej duszy...

.png)
CROberto napisał(a):Iwona75 napisał(a):Czytasz w moich myślach Robercie....
Zabrzmiało , dokładnie tak , jak chciałam.....Dziękuję.....
Poprzez te zdjęcia łatwo było zaglądnąć do Twojej duszy...![]()
![]()
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Iwona75 napisał(a):Pierwsze to Wzgórze Gosań.
Jest to najwyższe wzniesienie polskiego wybrzeża ( 95 m.n.p.m.)
Podejście nie jest trudne (ok.300 m ) , warto dotrzeć na szczyt , aby podziwiać panoramę Zatoki Pomorskiej.
.png)
Lidia K napisał(a):Iwona75 napisał(a):Pierwsze to Wzgórze Gosań.
Jest to najwyższe wzniesienie polskiego wybrzeża ( 95 m.n.p.m.)
Podejście nie jest trudne (ok.300 m ) , warto dotrzeć na szczyt , aby podziwiać panoramę Zatoki Pomorskiej.
Hmm, ja byłam wyżej.
"Rowokół - wzgórze polodowcowe o wysokości 114,8 m n.p.m. na Wybrzeżu Słowińskim, w woj. pomorskim, w powiecie słupskim, w gminie Smołdzino, w odległości 6 km od morza " Z togo co wyczytaliśmy z tablicy informacyjnej to właśnie Rowokół jest najwyższym wzgórzem na polskim wybrzeżu.
Przed sezonem byłam tylko raz w czerwcu. Nigdy nie zapomnę jak lodowaty jest Bałtyk.
Czasami dopada mnie za nim tęsknota. Ale tylko gdy oglądam zdjęcia białych grzybów. Tak jak u Ciebie. Mogłabym pojechać na jeden dzień. Posiedzieć od świtu do nocy na przełomie lipca i sierpnia pod warunkiem, że morze będzie już ciepłe, bez zielonych i brunatnych glonów, nie będzie wiało piaskiem w oczy a na morzu będą duże fale. Ostatni raz kiedy byliśmy nad polskim morzem w Dębkach przez 17 dni w pierwszej połowie sierpnia był sztorm co się latem chyba raczej tak długo nie przytrafia. Po takich pechowym zmarnowanym urlopie zmieniliśmy kierunek na południe.
Pozdr
Lidia
.png)
.png)
.png)
.png)
JoannaG napisał(a):Moje dzieciaki na szczęście mają więcej cierpliwości podczas zwiedzania, a może marudzenie przychodzi z wiekiem![]()
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe