Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Polityka zaciskania pasa.. ? ale nie koniecznie swojego..

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.09.2009 18:46

jan_s1 napisał(a):
Bocian napisał(a):Są tacy którzy lubią takie tematy zaczynać i w tym gównie się taplać...

Nie zauważyłeś, że też się taplasz? :lol:

Taplanie się to dla mnie nurzanie się z lubością w tym gówienku, ja tylko czasem wdepnę w to gówno które wypada z psiej jasnej dupy...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.09.2009 19:11

Widzę, że dyskusja się rozwinęła.
weldon napisał(a):Wieczorkiem wychylę za twoje zdrowie.

Cóż, słowo się rzekło ...

Obrazek

... wychylam i ...

... czekam na dalszy rozwój dyskusji.

Obrazek
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 30.09.2009 10:25

janniko przedstawił problem, który Go interesuje, bo lubi sobie czasem pogadać. Stosownym miejscem do takich rozmów jest Hyde Park, do którego jak ktoś nie chce, nie musi wcale zaglądać. Dlaczego od razu snuć kasandryczne wizje:

Bocian napisał(a):Są tacy którzy lubią takie tematy zaczynać i w tym gównie się taplać...

zebik napisał(a): Uważam, że wątek spowoduje tylko (za chwilę) oblanie się wiadrem szczyn i nic więcej.

Zgoda, w przeszłości dochodziło wielokrotnie do karczemnych zgoła awantur, bo przecież w każdym środowisku znajdują się ludzie, którym z kulturą nie zawsze jest po drodze. Co w takim razie robią moderatorzy? Z całym szacunkiem dla Ich pracy wydaje mi się, że niezbyt konsekwentnie stosują bardzo pożyteczną rzymską zasadę: Dura lex sed lex. A amunicję przecież posiadają. Ale:

jorgus111 napisał(a):Nie dopuścimy do tego

Wypada trzymać za słowo.

Przepraszam, że tak śmiertelnie poważnie, ale czy zawsze musi być rozrywkowo? :wink:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 30.09.2009 10:26

weldon napisał(a):Widzę, że dyskusja się rozwinęła.
weldon napisał(a):Wieczorkiem wychylę za twoje zdrowie.

... wychylam

No cóż.. tak właśnie od lat nasi wschodni bracia załatwiali sprawę wszelkich niezadowoleń społecznych ..
i dziś cały ich naród "wychyla" i nie marudzą i tak sobie "wychyleni" w błogim stanie oglądają reality show'y i inne wspaniałe osiągnięcia medialne..
kiełbasa jest' , vodka tania..
nu i czego ty się w "gównie taplasz" i marudzisz... do P.J.D?!

A prezesi i ministrowie sypią nagrodami na lewo i prawo i .. też "wychylaja"..
i się dobrze mają

8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.09.2009 10:58

jan_s1 napisał(a):Co w takim razie robią moderatorzy? Z całym szacunkiem dla Ich pracy wydaje mi się, że niezbyt konsekwentnie stosują bardzo pożyteczną rzymską zasadę: Dura lex sed lex. A amunicję przecież posiadają. Ale:

I tu się z tobą nie zgodzę choć nie jestem fanem niektórych moderatorów to nie sądzę aby byli od tego, żeby gówno które ktoś rozpuszcza po forum miałoby być przez nich sprzątane. Zawsze można założyć 100 tematów typu "Czy Warszawiacy to debile", "Czy każdy kto ma powyżej 50 lat musi na forum przynudzać" itp. itd. W każdym takim temacie dochodzi do jatki, a ty żądasz, żeby moderator zwalczał to w imię głupich zakładanych tematów. Popieram ich w całej rozciągłości mało tego gdyby raz czy drugi ludzie się tak zwyzywali i po obrażali, że doszło by do sprawy w sądzie wtedy reszta siadła by na dupę raz na zawsze. Nie jestem przeciwnikiem takich tematów ale walka na argumenty, anie na szczyny.
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 30.09.2009 11:33

zebik napisał(a):
jan_s1 napisał(a):Co w takim razie robią moderatorzy? A amunicję przecież posiadają.

I tu się z tobą nie zgodzę choć nie jestem fanem niektórych moderatorów to nie sądzę aby byli od tego, żeby gówno które ktoś rozpuszcza po forum miałoby być przez nich sprzątane. Zawsze można założyć 100 tematów typu "Czy Warszawiacy to debile", "Czy każdy kto ma powyżej 50 lat musi na forum przynudzać" itp. itd. W każdym takim temacie dochodzi do jatki, a ty żądasz, żeby moderator zwalczał to w imię głupich zakładanych tematów.

Głupie tematy niech sobie będą. Ale jak ktoś nazwie oponenta głupim złamasem, to moderator powinien zareagować błyskawicznie, nawet gdy oponent faktycznie jest głupim złamasem.:lol:
zebik napisał(a):
Nie jestem przeciwnikiem takich tematów ale walka na argumenty, anie na szczyny.

Święte słowa!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.09.2009 11:44

jan_s1 napisał(a):
zebik napisał(a):
jan_s1 napisał(a):Co w takim razie robią moderatorzy? A amunicję przecież posiadają.

I tu się z tobą nie zgodzę choć nie jestem fanem niektórych moderatorów to nie sądzę aby byli od tego, żeby gówno które ktoś rozpuszcza po forum miałoby być przez nich sprzątane. Zawsze można założyć 100 tematów typu "Czy Warszawiacy to debile", "Czy każdy kto ma powyżej 50 lat musi na forum przynudzać" itp. itd. W każdym takim temacie dochodzi do jatki, a ty żądasz, żeby moderator zwalczał to w imię głupich zakładanych tematów.

Głupie tematy niech sobie będą. Ale jak ktoś nazwie oponenta głupim złamasem, to moderator powinien zareagować błyskawicznie, nawet gdy oponent faktycznie jest głupim złamasem.:lol:
zebik napisał(a):
Nie jestem przeciwnikiem takich tematów ale walka na argumenty, anie na szczyny.

Święte słowa!

W głupim temacie wszystkie chwyty dozwolone jak ktoś kogoś obraża jest w Polsce droga cywilno - sądowa dochodzenia swoich praw, a nie moderator.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.10.2009 09:18

janniko napisał(a):No cóż.. tak właśnie od lat nasi wschodni bracia załatwiali sprawę wszelkich niezadowoleń społecznych ...

... i tak dalej, i tak dalej. I kompletnie nie wiem, o czym piszesz.
Po prostu myślałem, że masz doła jesiennego, więc starałem się jak mogłem. No, ale skoro nie pomaga ...
Więc...:
Dziękuję, iż tak bardzo martwisz się o budżet mojego miasta, ale,
jeżeli cię to uspokoi, to Bufetowa, notabene, nie należąca do moich ulubieńców,
okazała się, w przeciwieństwie do wielu poprzedników, pierwszym chłopem? babą? z jajami, na tym stanowisku.
Zamiast, tak jak poprzednik, karmić nas "igrzyskami" zakończyła budowę metra, zaczęła budowę mostu Północnego, wypieprzyła koreańców i zaczęła budowę stadionu, zaczyna drugą linię metra, remontuje drogi,
zlikwidowała KDT z tymi handlarzynami, likwiduje dziki, uliczny handel.
Tylko na przetargu na budowę mostu utargowała około 600 000 000 PLN
(słownie: sześćset milionów złotych), kupę forsy zaoszczędziła przy Metrze, remontuje kolejne warszawskie ulice
i skrzyżowania - tyle z mojego podwórka.

Tak więc zarzut, że przeznaczyła kilkaset tysięcy na nagrody, może trafiający do tych, którzy nie znają warszawskich realiów, osobiście uważam za krzywdzący w stosunku do tej Pani (jakiejkolwiek partii nie reprezentuje).
Stanowczo uważam również, że kryteria przyjmowania na stanowiska, na zasadzie: trudna sytuacja rodzinna,
nie radzi sobie w życiu, trzeba mu dać szansę, bo mało weźmie, są, mówiąc delikatnie - kretyńskie.
Jak wspomniałem w Warszawie dzieje się tak dużo i przeprowadzane są tak duże inwestycje,
że koniecznym jest zatrudnianie fachowców, co, przecież to normalne, kosztuje, i warte jest również nagradzania.

Mam nadzieję, że nie wplotłem się w nurt "analno-genitalno-szczynowy",
a jedynie, starając się być obiektywnym, wyjaśniłem jak ja widzę tę jannikową aferę.
A że duże kwoty? To też rzecz względna. Można by rzec - zamiast kawałka chodnika - kilka nagród.
Przy takich oszczędnościach, o jakich wspomniałem wyżej - stać nas.
Jej poprzednik wybudował Muzeum Powstania i ....?
Acha. I rozbudował administrację. Przeżyliśmy go, przeżyjemy i te pare złotych od Walcowej.
Naprawdę, nie masz się czym martwić.

pzdr
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 01.10.2009 10:27

weldon napisał(a):Zamiast, tak jak poprzednik, karmić nas "igrzyskami" zakończyła budowę metra, zaczęła budowę mostu Północnego, wypieprzyła koreańców i zaczęła budowę stadionu, zaczyna drugą linię metra, remontuje drogi,
zlikwidowała KDT z tymi handlarzynami, likwiduje dziki, uliczny handel.
Tylko na przetargu na budowę mostu utargowała około 600 000 000 PLN
(słownie: sześćset milionów złotych), kupę forsy zaoszczędziła przy Metrze, remontuje kolejne warszawskie ulice
i skrzyżowania - tyle z mojego podwórka.

Nie rozumiem możesz wyjaśnić na czym polega to utargowanie 600 mln PLN??? I jaki jest w tym plus HGW? Po drugie ładnie załatwiła kupców z KDT. Mieli oni obiecany grunt przy okopowej za 45mln PLN, ale gdy przyszło do podpisania umowy już kwota wynosiła 65mln PLN. Po trzecie pompowanie publicznych pieniędzy 500 mln PLN do prywatnej spółki jaką jest ITI na budowę stadionu Legii to zakrwawa na kpinę. Poza tym skoro miasto tak barzdo popiera komunikację miejską poprzez inicjatywę UPR o wprowadzeniu obowiązku korzystania z tejże przez pracowników ratusza.

Tak więc zarzut, że przeznaczyła kilkaset tysięcy na nagrody, może trafiający do tych, którzy nie znają warszawskich realiów, osobiście uważam za krzywdzący w stosunku do tej Pani (jakiejkolwiek partii nie reprezentuje).
Stanowczo uważam również, że kryteria przyjmowania na stanowiska, na zasadzie: trudna sytuacja rodzinna,
nie radzi sobie w życiu, trzeba mu dać szansę, bo mało weźmie, są, mówiąc delikatnie - kretyńskie.
Jak wspomniałem w Warszawie dzieje się tak dużo i przeprowadzane są tak duże inwestycje,
że koniecznym jest zatrudnianie fachowców, co, przecież to normalne, kosztuje, i warte jest również nagradzania.

Mam nadzieję, że nie wplotłem się w nurt "analno-genitalno-szczynowy",
a jedynie, starając się być obiektywnym, wyjaśniłem jak ja widzę tę jannikową aferę.
A że duże kwoty? To też rzecz względna. Można by rzec - zamiast kawałka chodnika - kilka nagród.
Przy takich oszczędnościach, o jakich wspomniałem wyżej - stać nas.
Jej poprzednik wybudował Muzeum Powstania i ....?
Acha. I rozbudował administrację. Przeżyliśmy go, przeżyjemy i te pare złotych od Walcowej.
Naprawdę, nie masz się czym martwić.

pzdr[/quote]
baca1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 01.10.2009 10:29

Witam
Tak czytajac powyzsze posty czesto ostre w swym brzmieniu nasuwa mi sie jedna anegdota. o czym rozmawia para amerykanow mieszkajacych obok "obrzydliwie" bogatego sasiada:
-popatrz jaki on jest bogaty ile ma na koncie jakie ma auta,helikopter itd
-wiesz my tez cos musimy zaczac robic w tym kierunku zeby tez tak miec jak on.
A co mowi polska para:
-ty zeby go szlak trafil,ile on musial nakrasc i nakabinowac pewnie mafia
.......
Przykre ale w 90% prawdziwe. Bron Boze nie usprawiedliwiam Polskiej w 80 % niepotrzebnie nadbudowanej administracji a juz tym bardziej rzadu. Ale jesli jest to wypracowane i sie nalezy to sie nalezy i powinnismy sie cieszyc ze powieksza sie klasa srednia bo narodzie polski im bedzie wiecej bogatych ludzi tym wszystkim bedzie sie latwiej zylo. Nie bojmy sie bogatych. Niestety u nas prawdziwych politykow /zarzadcow/ nie ma ale pomalu wylonia sie jednostki i moze cos wreszcie powstanie na tym lez padole.
Pozdrav:)
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 01.10.2009 11:53

Z jedną prostą acz zasadniczą różnicą.
W normalnych krajach do polityki "pchają" się ludzie bogaci i ci, którym wydaje się (często jest to mocno uzasadnione), że potrafią się jakoś przyłożyć się do rozwoju danego państwa, stanu, woj., miasta, wsi, dzielnicy, ulicy, bloku.. i tacy zazwyczaj gradacje finansowe mają głęboko w poważaniu, natomiast lubią wszelkie nobilitacje i nagrody prestiżowe.

A u nas? Kto się "pcha" do polityki?
1. Ci, którzy chcą się "nachapać" i nie mówcie, że to nie prawda!
Najczęściej są to ci ze "starej gwardii". (lewa strona)
2. Ci, którym (jak znanym braciom) wydaje się, że mają jakiś pomysł, a niestety go nie mieli.. :( (niby prawa strona)
3. No i ci, którym się wydaje, że mają pomysł, a przy okazji nie zawadzi nabić kieszeń.. (czyli obecna, kij wie jaka strona... oby jak najkrócej!)

Majchrowski też dużo "zrobił" dla Krakowa! Ale z takimi dotacjami unijnymi każdy siurek by zrobił więcej.

Więc niech wam w tej waszej Warszawce rządzi sobie jaśnie Pani Walcowa i niech się wam dobrze żyje.

pozdro

PS
Ot tylko zacytowałem artykuł z pracy i nie chodziło mi o żadne aferowanie, po prostu czasem czytam prasę i oglądam TV (i to jest chyba błąd)
Ale uderz w stół, a ...

:P
baca1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 01.10.2009 13:59

100% racji. To ze u nas rzadzi buractwo to widac slychac i czuc. Wiadomo wszem i wobec ze pchaja sie by sie "dorobic" a nie cos zrobic. A naprawde bogaci choc w Polsce niestety jest ich jeszcze nie wielu to nie szukaja miejsca w polityce choc pare przypadkow bylo ale zostaly zmiazdzone w zarodku przez "ruskie" lobby sterujace rzadzacym polskim buractwem.
No nic ale miejmy nadzieje bo ona umiera ostatnia:))
Pozdrav
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 01.10.2009 15:21

janniko napisał(a):Ale uderz w stół, a ...

świstak siedzi i zawija je w te sreberka... :lol: :lol: :lol:

sorki :wink: tak mi się pomyslało ....skojarzyło....wymysliło... :lol: :lol: :lol:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 03.10.2009 05:23

Hajduczek, dzięki.. :)

Ładnie zakończyłaś ten temat

i sorki za nierozpoznanie płci...

hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 03.10.2009 14:37

janniko napisał(a):Hajduczek, dzięki.. :)

Ładnie zakończyłaś ten temat

i sorki za nierozpoznanie płci...

do usług :) i nie za ma co :wink: znaczy nie ma za co :lol: muszę znaleźć jakies swoje zdjęcie i wrzucic w avatarek ,to ułatwi sprawę :)
pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Polityka zaciskania pasa.. ? ale nie koniecznie swojego.. - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone