No ale - jak widzę - mam rok czasu, to coś wymyślę. Póki co myślałem nad dodaniem Włoch. Tyle, że do wakacji już chyba nie zdążę, bo to wymaga jednak gruntownego przemodelowania kalkulatora, bo tak się rozrósł, że coraz ciężej mi nad nim zapanować
.png)

.png)
Iggy napisał(a):mamax napisał(a): ilości z płatnych WC po drodze.
Poważne niedopatrzenie - zapomniałem o siusiu
.png)
.png)

Madzik68 napisał(a):a u mnie nagle nie działa![]()
.png)
Iggy napisał(a):Hmmm... Przed chwilą sprawdziłem i sumuje...
Sprawdź, czy masz włączony java w przeglądarce, a przede wszystkim sprawdź (jak możesz), czy w innej przeglądarce działa (np. Internet Explorer i Firefox lub Google Chrome).
.png)

.png)
Iggy napisał(a):PS. Znalazłem przed chwilą tylko taką informację: http://www.srm-med.com/news-on-companie ... -2012.html mówiącą, że od stycznia tego roku podatek/winietkę zniesiono
.png)

Iggy napisał(a):darek1 napisał(a):To samo dotyczy Chorwacji - nie znam na pamięć gdzie zaczyna się A2, a gdzie kończy czy tudzież A4.
A widzisz... To trzeba se kliknąć na nazwę autostrady i zobaczysz mapkę z jej przebiegiem
Co do reszty, to widzę, że czeka mnie napisanie algorytmu takiego, jaki mają nawigacje: podajesz np trasę: Naświty - Grebastica i mam Ci policzyć trasę od punktu startu poprzez stacje benzynowe/lpg do celuNo to chyba jednak długie zimowe wieczory to trochę mało czasu na takie ekscesy informatyczne
tees napisał(a):Iggy napisał(a):Hmmm... Przed chwilą sprawdziłem i sumuje...
Sprawdź, czy masz włączony java w przeglądarce, a przede wszystkim sprawdź (jak możesz), czy w innej przeglądarce działa (np. Internet Explorer i Firefox lub Google Chrome).
U mnie rano też coś nie działało (FF 12) - nie zaczytywało cen paliwa i kursu walut. Ale teraz wszystko jest już ok.
Znalazłęm jeszcze jedno małe niedopatrzenie. Skoro Czarnogórę kolega umieścił, to trzeba by tam dodać winietkę ekologiczną bodajże - 10 euro / auto.
Wraz z wyjaśnieniem, że jest na rok ale liczy się ponoć od 14 czerwca / 14 czerwca - więc niektórzy w czasie jednego urlopu mogliby się załapać na 2
I totalny odjazd, to byłoby zrobienie mapek z opisanymi wjazdami / zjazdami (tak żeby łatwo można było się zorientować np. który to wjazd Sv. Helena). Pamiętam z autopsji, że jak jechałem pierwszy raz to chwilę rozkminiałem jak się właściwie nazywają wjazdy zjazdy, które będą dla mnie istotne. Same nazwy nic mi nie mówiły - dopiero weryfikacja z mapą google pomogła. pozdrawiam
mamax napisał(a):Iggy napisał(a):mamax napisał(a): ilości z płatnych WC po drodze.
Poważne niedopatrzenie - zapomniałem o siusiu
No to wielki błąd, jak można zapomnieć...
A jak 'Pan czepialski' robi siusiu w Niemczech a potem w Słowenii i nie daj boże w Chorwacji to jak sobie policzy gdzie ile go wyniesie sikanie a co za tym idzie cała podróż. Przecież kalkulator powinien to wiedzieć gdzie kto sika i za ile. Sam raczej tego nie obliczy w/g map 'papierowych', a koszty rosną. Dobrze że są te świetne kalkulatory i tam będzie można to wszystko sprawdzić. Szkoda tylko że z nami się nie podzieli taka rewelacją.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi