Ceny itd.
napisał(a) lobos » 08.10.2002 11:07
czytam te wszystkie posty - jak to drogo, że poziom usług nie taki, że kwatery odbiegają poziomem itd. i jestem trochę zdziwiony: jest drożej niż u nas, ale bez przesady - mało gdzie jest taniej ( Czechy, Słowacja ), ale nie ma tam takiego morza, takich krajobrazów i ogólnie mówiąc wypoczynkowej atmosfery. Sam osobiscie gorąco polecam ten kraj - co prawda zwiedziłem tylko Istrię ( dla niektórych to nie Chorwacja ) i muszę dodać, że byłem poza sezonem: przełom IX/X, gdzie ceny są z pewnością dużo niższe niż w sezonie. Na 11 dni pobytu 4 dni z deszczem, pozostałe 7 piękne błekitne niebo i temp. w granicach 30C w ciągu dnia, mniej więcej połowę niższa w nocy. Cena kantorowa kuny: 1EUR=7,30kuny bez prowizji. Litr wina z beczki 8 - 10 kun, pizza od 20kun duża, a XXL od 40 kun, chleb 6,4 kuny, Cola 9 kun(promocja) za 2 litry,
papierosy 11 kun chorwackie, 17kun "amerykańskie", prsut 199kun za kg,
piwo w sklepie 4,50kuny, w knajpie 12kun, studio 3 osobowe( pokój z aneksem kuchennym + lazienka z dużym przyległym tarasem, z miejscem parkingowym w obrębie posesji z wszystkimi taxami 26EUR za dobę. Gdyby ktoś miał jeszcze pytania - zapraszam. Woda w morzu o tej porze roku 23-25C. Benzyna: zaczynając od Czech o kończąc na Chorwacji w bardzo zbliżonej cenie: różnice od 10 do 30 groszy na litrze po przeliczeniu: średnio 3,70 do 3,90 PLN.
[/list]