Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podgora

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 06.06.2007 20:29

[quote="gosienka_krk"][quote="tomek99"]Podgora jest śliczna. Byłem w ub. roku we wrześniu i chętnie bym tam wrócił, ale w tym roku chyba zaliczę Brelę albo Baske. Podgora ma fajną kamienistą plażę, choć dosyć wąską. Przy samej plaży jest promenada z knajpkami. Jeśli szukasz mniejszych, bardziej ustronnych zatoczek, to czeka cię spacer promenadą za marinę w kier. północnym (w kier. na Makarską). Poza promenadą i okolicami mariny żadnych knajp nie ma, tylko apartamenty i kilka hoteli. Jeśli masz wiecęj pytań - wal śmiało.

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ae70289f6b819ca3][img]http://images21.fotosik.pl/112/ae70289f6b819ca3m.jpg[/img][/URL][/quote]

A czy oprócz plaży kamienistej jest tez moze żwirkowata? Polecasz jakaś szczegolnie fajną kanjpke, gdzie mozna potanczyc do rana? :)
Gorąco pozdrawiam![/quote]

Tak wyglada plaza w Podgorze.

Zwirkowa to niby jaka, bo kamienista to chodzi Tobie o te drobne, okagle kamyczki?
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 06.06.2007 20:47

[quote="Lubuszanin"][quote="gosienka_krk"][quote="tomek99"]Podgora jest śliczna. Byłem w ub. roku we wrześniu i chętnie bym tam wrócił, ale w tym roku chyba zaliczę Brelę albo Baske. Podgora ma fajną kamienistą plażę, choć dosyć wąską. Przy samej plaży jest promenada z knajpkami. Jeśli szukasz mniejszych, bardziej ustronnych zatoczek, to czeka cię spacer promenadą za marinę w kier. północnym (w kier. na Makarską). Poza promenadą i okolicami mariny żadnych knajp nie ma, tylko apartamenty i kilka hoteli. Jeśli masz wiecęj pytań - wal śmiało.

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ae70289f6b819ca3][img]http://images21.fotosik.pl/112/ae70289f6b819ca3m.jpg[/img][/URL][/quote]

A czy oprócz plaży kamienistej jest tez moze żwirkowata? Polecasz jakaś szczegolnie fajną kanjpke, gdzie mozna potanczyc do rana? :)
Gorąco pozdrawiam![/quote]

Sama stwierdzisz ktora najlepsza ;) wszystko jest obok siebie;)
gosienka_krk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosienka_krk » 06.06.2007 21:31

Pisząc "żwirkowata" miałam na mysli takie małe, sympatyczne kamyczki :) Są tam takie plaze?
tomek99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek99 » 06.06.2007 23:33

Są. Pisząc "kamienista", miałem właśnie to na myśli :)
Tu znajdziesz więcej zdjęć http://www.kacha.cz/cpg/thumbnails.php?album=48
gosienka_krk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosienka_krk » 07.06.2007 05:34

No to super, własnie takie plaże lubie najbardziej :) Juz nie moge doczekac sie tego wyjazdu.
Mirage
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirage » 07.06.2007 18:55

gosienka_krk napisał(a):
Mirage napisał(a):Również chętnie poczytam informacje na temat Podgory. Wyjeżdżam za 2 tygodnie :), ale z innego biura podróży.

to życze miłych wakacji, i mam nadzieje, ze po powrocie napiszesz jak było :)

Póki co martwi pogoda. Chyba nie tylko mnie. Sam jestem również ciekaw ilości ludzi podczas mojego turnusu. Wydaje się, że w drugiej połowie czerwca będzie można się gdziekolwiek wcisnąć na plażę :). Moje jedyne doświadczenie Chorwacje to Vodice kilka lat temu. Jechałem podobnie, w drugiej polowie czerwca i z tego co pamiętam, na początku lipca zaczął się prawdziwy najazd wczasowiczów :). No, ale z drugiej strony nie ma co porównywać Vodic do Podgory ;).
Mirage
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirage » 07.06.2007 22:55

A tak przy okazji, gdyby ktoś chciał skorzystać. W nowej wersji Google Earth (chyba w poprzednich nie było) dodali m.in fajne zdjęcia satelitarne okolic Makarskiej, Tucepi i Podgory. Zamieszczam je poniżej :)

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Całe wybrzeże:
Obrazek
gosienka_krk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosienka_krk » 08.06.2007 13:13

a na jakie wycieczki fakultatywne warto jechac? Napewno wybiore sie na Wodospady na Rzece Krka, myślałam tez o Fish Picnicu na jakąs wyspe tylko niewiem czy warto - był ktos i może polecić tą wycieczke? :)
Mirage
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirage » 08.06.2007 14:07

Jeśli już to tylko Dubrownik...;)
gosienka_krk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosienka_krk » 08.06.2007 14:30

Mirage napisał(a):Jeśli już to tylko Dubrownik...;)

Przez Dubrovnik będziemy jechać i tam mamy 4 godziny postoju na zwiedzanie miasta, wiec jedna wycieczka jest juz z głowy i wliczona w cene wczasów :) a niewiesz czy warto skusic sie na tej Fish Picnic?
Mirage
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirage » 08.06.2007 15:17

Przeczytałem w katalogu co to jest i przyznam szczerze, że niezbyt mi się podoba :). Ale tutaj, wydaje mi się, powinien wypowiedzieć się ktoś, kto w czymś takim uczestniczył ;).
gosienka_krk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosienka_krk » 08.06.2007 21:58

Mirage napisał(a):Przeczytałem w katalogu co to jest i przyznam szczerze, że niezbyt mi się podoba :). Ale tutaj, wydaje mi się, powinien wypowiedzieć się ktoś, kto w czymś takim uczestniczył ;).

Mnie zaciekawiło w tej wycieczce to że podczas rejsu na statku odbywa sie zabawa (tak gdzieś czytałam). A rok temu podczas wakacji w Grecji, skusiłam sie własnie na rejs statkiem na wyspie Skiathos i była to dla mnie jedna z najfajniejszych wycieczek. Kapitan zorganizował nam super zabawe, gdzie nie sposób było sie nudzić, a przy okazji można było sie odpręzyć słychając greckiej muzyki.
Wiec jak ktoś gdzieś pisał ze na Fish Picnicu w Chorwacji tez odbywa sie "zabawa" to odrazu mnie to zaciekawiło :)
Mirage
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirage » 08.06.2007 22:15

Widzę, że mamy bardzo podobne doświadczenia, ponieważ również mialem bardzo podobną syuację w Grecji :).
U mnie w katalogu pisze tak:

Całodzienna wyprawa stateczkiem na jedną z pobliskich wysp połączona z degustacją wina, rakiji. Na wyspie plażowanie oraz grilowanie. Podczas tego rejsu czekają na Państwa niezapomniane widoki.

Nie wiem dlaczego, ale po tej zapowiedzi trochę ciężko jest "porównywać" do rejsu statkiem na Skiathos. Nie wiem czy Chorwacji potrafią się tak bawić jak Grecy ;).

Rozumiem Twoje obawy - z tego co widzę, mam tutaj podane 25 EURO od osoby. Warto by było wiedzieć, za co się płaci :).
gosienka_krk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosienka_krk » 08.06.2007 22:32

Tez mi sie tak wydaje, ze nie ma co porównywać Greków a Chorwatów, jesli chodzi o zabawe. U mnie w katalogu pisze dokladnie 27,50 Euro :wink:
P.S A jesli moge spytac to w jakiej miejscowosci byłes w Grecji? :)
Mirage
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirage » 08.06.2007 22:46

4 lata temu w Nei Pori z BP Marco z Bielska :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne