Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podgora - hotel Sirena

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 17.01.2010 13:26

Ja myślę, że temat już można zamknąć, a porady dotyczące hotelu Sirena - w miejscowości Podgora - pisać w już istniejącym tutaj temacie.
Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.01.2010 15:42

pasażer napisał(a):mutiaq, podziwiam koleżankę. Ja już też nie daję rady w tym bałaganie, a ktoś tylko czeka na okazję. Tematy o plaży zakładane w dziale Regiony, o hotelach (jak ten) czy app też lub na odwrót. "Szukamy chętnych na wyjazd..." w dziale Apartamenty choć wyżej wielkimi literami dział "Forumowy auto-stop."!!!

Nowi lub forumowicze co proszą tylko o podpowiedź, namiary i tyle ich widziano nie przejmują się, byle coś się dowiedzieć i cześć.
Po przygodzie z cromaniakiem na podwójnym i podobnym, delikatnym moim zwróceniu jak Ty uwagi tu po prostu nie ma sił.
Moderatorzy by mogli trochę pomóc, tym forumowiczom którym się jeszcze chce podpowiadać, podsyłać tematy a tym samym i pomagać moderatorom. Czasem nakazać pisanie w starym temacie (tym bardziej swoim!) i szybko kolejny zamknąć lub też przenieść do odpowiednich działów. Tu prośba w szczególności do Piotrka i jorgusa, bo Leszka ostatnio mało, Rysio w innych tematach się więcej udziela, a o rodzynku lepiej nie wspominać.
Co z możliwością doklejania nowych wątków do starych?
Dokończyłem kilka podpowiedzi paru osobom i jak nie zapanuje się nad śmietnikiem w Regionach i Apartamentach to przyłączam się do grupy czytających tylko relacje.
Dziś (wczoraj bo już po 00.00) poklikałem na innym forum, gdzie nie ma OT i 100 wątków w jednym temacie. Polecam czasem.

Srdačan pozdrav
(napisałem w tym temacie bo, koleżanka podała już istniejący i powyższe posty też nic nie wnoszą)

pasażer napisał(a):Liczyłem na odpowiedź Piotrka lub jorgusa, którzy są w temacie, bo Janusza nie uważam za moderatora.
Nie sztuką jest pisać tylko w Relacjach "super pisz dalej, czekamy na ciąg dalszy" przez co nie ma jak się narazić nikomu i ogólnie jest się wtedy cacy. Osobom udzielającym się w HP też nic wielkiego nie grozi. Według mnie w Regionach i Apartamentach jest największe wyzwanie, szczególnie w tym okresie i prośba by koleżanka mutiaq nie musiała tracić więcej nerwów. Swoją drogą, patrząc tylko na powyższe odpowiedzi można by powiedzieć, że koleżanka mutiaq jest tu moderatorem. To zdanie niezłośliwe, a do przemyślenia. Wiem, że jorgus bierze wszystko na miętko i ma zasadę, że przecież jak ktoś chce to na 10 stronach znajdzie te 5 postów, z których coś się dowie, ale ile jeszcze ma być podobnych tematów? Zresztą sam bym chyba nie pisał na śmieciowym podłożu tylko założył nowy temat, więc tu koło się trochę zamyka. Też święty nie jestem i OT się tu przytrafi ale nie ciągnę go przez kilka stron, zresztą podobnie jak koleżanka mutiaq, którą proponuję na moderatora w dziale Regiony i dziale Apartamenty.
Pozdrawiam koleżankę serdecznie :wink:

Tyle cytatu - na wstępie krótka rozmowa:
MorskiPas napisał(a):Chyba się nie rozumiemy. Nie po to Ci odblokowałem konto, żebyś Ty stawiał mi warunki i mnie pouczał. Masz odpowiedzieć na jedno proste pytanie: czy zobowiązujesz się do przestrzegania regulaminu i zwyczajów panujących od lat na tym forum.
Krótka odpowiedź: TAK albo NIE. Brak odpowiedzi zostanie uznany za odpowiedź negatywną. :evil:

Twoja odpowiedź:
pasażer napisał(a):Nie było moim celem stawiać żadnych warunków, czasem myśl daję pod dyskusję, propozycję jak to jest zwyczajowo na forum.
Admin prosił bym się wypowiedział, więc to uczyniłem.
Co do regulaminu to jak nikt inny zawsze jest TAK.
Zwyczaje znam od czasu kiedy się zalogowałem, czyli ok 1,5 roku temu, a forum znacznie dłużej funkcjonuje, więc nie mogłem poznać wszystkich. Zwyczaj zawsze wyżej wszelakich przepisów i regulaminów, więc mówię krótko TAK.
Pozdrav pasażer

Podobno nie rzuca się słów na wiatr. Ale w Twoim przypadku to jednak utopia skoro cytat powyżej nie ma się nijak do tego co wypisujesz w tym wątku.
Raz czy dwa można przymknąć oko ale wieczne robienie dymu na forum, wieczne pretensje o wszystko, cokolwiek się zrobi czy czegokolwiek się nie zrobi - zastosujemy zasadę do trzech razy sztuka, żeby nie było później niejasności.

Mając powyższe na uwadze nie będę z Tobą polemizował czy ten wątek ma sens czy nie bo nie o to w tym momencie chodzi:
1) Zakładając konto na cro.pl akceptujesz regulamin - jeżeli z jakiś powodów Ci on nie odpowiada nie ma przymusu logowania. Można założyć wtedy własne forum i administrować/moderować sobie według własnego uznania - nikt Ci tego nie broni, np. zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

2) W związku z powyższym nie Ty decydujesz kto ma być moderatorem oraz jakie czynności mają wykonywać poszczególni moderatorzy, nie do Ciebie również należy ocena czy któryś z nich jest "w temacie" czy też nie jest, nie do Ciebie również należy dyktowanie warunków jakie muszą być spełnione aby profil forum był zadawalający dla Ciebie.

3) Januszowi, zarzucałeś kiedyś, że "biega za Tobą" po forum - a co Ty robisz ? Wystarczy tylko przeglądnąć Twoją dzisiejszą twórczość w kilku wątkach (o tym będzie w pkt 5)

4) Administrowanie i moderowanie na cro.pl to nie umowa o pracę tylko działalność wykonywana w ramach swojego wolnego czasu - w związku z tym nie jest to hot line, gdzie admin czy mod siedzą wlepieni w ekran i czekają na Twoje "rozkazy" i "polecenia",

5) Dla przypomnienia punkt 8 regulaminu, który zaakceptowałeś: Nie upominaj innych, od tego są moderatorzy,
Ponieważ niedawno byłeś zbulwersowany tym, że:
pasażer napisał(a):....nie widziałem przez ostatnie miesiące ostrzeżeń czy kartki. Czy kartek już się nie daje i teraz po cichu blokuje?

to wklejam obrazek, żeby nie było wątpliwości i kolejnych zabaw w kotka i myszkę, "że nie wiedziałem" itp.
Obrazek

Odpowiedź sobie daruj bo jest to moje ostatnie zdanie na ten temat i polemiki w tym konkretnym temacie i nie mam zamiaru prowadzić.
Polemiki były niedawno ale widać z tego że było to na zasadzie: gadał dziad do obrazu.

EOT
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.01.2010 19:57

No proszę. Jednak nastąpiło zimowe przesilenie. Nawet to i dobrze. Nie będę samotny z żółtą kartką na forum. Jak to w życiu trzeba być czujnym, mieć szeroko oczy otwarte i słuch wyczulony. Nigdy nie wiadomo kto, za co i z której strony może uderzyc.

Pozdrawiam kolegę Pasażera i Niezawisły Sąd Croforum.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 17.01.2010 23:14

Przykładu ze starszych stażem "samozwańczych strażników forumowej moralności" nie biorę, choć może jak bym się tak nie rozpisał to podobnie może ostrzeżeń by nie było...

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=25247&highlight=
moondek napisał(a):Szukaj, szukaj i jeszcze raz szukaj... Nie zaśmiecaj forum. Na ten temat jest tutaj morze słów wielkości Jadranu.

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=419 ... ht=#419653
moondek napisał(a):Post kolejnego LENIA do usunięcia.

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=427013#427013
Andrzejek napisał(a):Łosiu wracaj lepiej na swoją wiochę i nie przynoś wstydu rodakom.

... i bym też takiego wykładu nie dostał, a zamiast kartki na przykład słowo - dziękuję za pomysły, rozważymy później.
Chciałbym adminie podkreślić słowo pomysły czy propozycje, bo napisałem "Moderatorzy by mogli" a nie "muszą" i dalej też padło słowo "prośba" a nie "nakaz" co admin zacytował i przede wszystkim zdania skierowane do koleżanki mutiaq były. Na nikogo nie naskoczyłem w tym temacie! Nikogo nie nazwałem leniem czy idiotą!
W temacie (romantycznym) co wymieniłem w zdaniu skierowanym do koleżanki mutiaq była zwykła dyskusja jakich wiele, zakończona pokojowo i nikt nie musiał interweniować. Można prześledzić moje ostatnie posty w Reginach czy Apartamentach i zobaczyć czy komuś cały czas dowalałem czy podsuwałem propozycje i szukałem kwater za co kilka razy dostałem miłe słowo dziękuję. Mi dowalono, za życzliwość i podobnie jak na wyzwiska pietro, po prostu zignorowałem.
Rozumiem, że kartka od Pana Janusza, a wykład od admina, bo tak po prostu admin mnie nie lubi już, co wcześniej sam powiedział. Przyjmuję kolejny raz i trochę żałuję, że nie było dane nam się spotkać, porozmawiać, ale jak to mówią co ma wisieć nie utonie.
pasażer
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 04.02.2010 10:47

W ramach nielubienia pasażera usunąłem mu żółtą kartkę.
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Podgora - hotel Sirena - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone