Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sviva
Cromaniak

Postnapisał(a) sviva » 06.12.2011 10:11

podszywacz napisał(a):
Kiepura napisał(a):Rozumiem, że mówisz o wydarzeniach na boisku.

Dla wielu będzie to jednak niezpomnianie wydarzenie :D

Dokładnie, chodzi mi wyłącznie o wydarzenia czysto sportowe. Akcja mikołajkowa dla dzieciaków mistrzostwo świata !!! SKWK zaliczyło ogromnego plusa za tę inicjatywę. "Sędzia kalosz" to była kwintesencja tego wieczoru :wink: :lol:

Ale takie rzeczy to nie tylko na Wiśle. I na Legii coś takiego było ostatnio. Wydaje mi się, że na nowych stadionach kluby liczyły na większą frekwencję. Tusk w połaczeniu z kibolami skutecznie zniechęcili zwykłych zjadaczy chleba do chodzenia na stadiony w związku takie heppeningi z dziećmi mają służyć ociepleniu wizerunku klubów jak i kibiców. Ale to taka moja subiektywna opinia...;)
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 06.12.2011 18:39

sviva napisał(a):Ale takie rzeczy to nie tylko na Wiśle. I na Legii coś takiego było ostatnio. Wydaje mi się, że na nowych stadionach kluby liczyły na większą frekwencję. Tusk w połaczeniu z kibolami skutecznie zniechęcili zwykłych zjadaczy chleba do chodzenia na stadiony w związku takie heppeningi z dziećmi mają służyć ociepleniu wizerunku klubów jak i kibiców. Ale to taka moja subiektywna opinia...;)

Oczywiscie, że takie rzeczy dzieją sie nie tylko na Wiśle i jest ich dość sporo. (no może ta akcja była bardzo spektakularna).
Natomiast, jak sądze, mylisz się myśląc, że ta akcja (czy dziesiątki innych) została wywołana chęcią jakiegoś ocieplenia wizerunku czy pokazania się w mediach.

Ładna inicjatywa, ale czy się doczekam czasów w których Wisła zamiast prezentów wręczy tym dzieciakom piłkę i zacznie szkolić ? Wszyscy czekają na młode talenty z Krakowa. W Legii też.

To nie Wisła wręczała prezenty tylko kibice.
Jakby to od kibiców zależało to Akademia by już dawno była.

Kiepura to co masz w PS powinno być wytłuszczone

Pewnie, bo jak widać nie wszyscy zrozumieli kto był organizatorem.
zawodowiec
Cromaniak

Postnapisał(a) zawodowiec » 08.12.2011 11:09

Co sądzicie o wczorajszych wydarzeniach w Zagrzebiu i Madrycie?
Ajax- Real 0:3
Dinamo - Lyon 1:7
Dwie prawidłowe bramki dla Ajaxu nieuznane.
W drugiej połowie obrona Dinama stoi w miejscu a Lyon strzela dokładnie tyle ile musi żeby awansować z marginesem bezpieczeństwa.
Jak dla mnie wałek sezonu, mafie bukmacherskie się musiały nieźle nachapać.
szablasty
Globtroter

Postnapisał(a) szablasty » 08.12.2011 11:27

Piłka nożna ( jak i inne sporty) już dawno została globalnie skorumpowana. To co się dzieje na świecie to totalna degrengolada wartości, liczy się tylko pieniądz. Chciałbym się mylić, ale ten pędzący nie wiadomo dokąd świat zmierza ku samounicestwieniu.
raffiu
Cromaniak

Postnapisał(a) raffiu » 08.12.2011 11:34

Jak ŁKS wygrał z Olimpią Poznań 7:1 to wynik został unieważniony, a drużyna spadła z 2 na 3 miejsce w tabeli ekstraklasy :lol:

Against modern football !
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 08.12.2011 14:34

Wałowanie jak siemasz.
Dlatego trzeba walczyć o swoje na trybunach

LIBERTA PER GLI ULTRAS

Obrazek

balonik finansowy w LM i najbogatszych klubach świata musi kiedyś pęknąć i miejmy nadzieję że znowu piłka nożna będzie dla kibiców
Maciej
Cromaniak

Postnapisał(a) Maciej » 08.12.2011 16:15

Mam nadzieję że chłopaki z BBB nie dają sobie grajkom pluć w twarz i ta błazenada im plazem nie przejdzie. Choć pewnie zdaniem niektórych, kibice Dinama powinni ładnie kupić bilety na następny mecz i udawać że nic się nie stało...
Leon
Cromaniak

Postnapisał(a) Leon » 08.12.2011 16:49

Nie dobrze oj nie dobrze.....

Tomaszewski: Poljska je smeće, na Euru navijam za Njemačku

http://www.dalmacijanews.com/Nogomet/Vi ... macku.aspx
Bodek1
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Bodek1 » 08.12.2011 17:01

przestancie chodzić na mecze i do buków,to się dopiero coś zmieni.
Jan zawsze będzie tylko Jasiem o nie wyparzonej gębie.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 08.12.2011 18:47

Maciej napisał(a):Mam nadzieję że chłopaki z BBB nie dają sobie grajkom pluć w twarz i ta błazenada im plazem nie przejdzie. Choć pewnie zdaniem niektórych, kibice Dinama powinni ładnie kupić bilety na następny mecz i udawać że nic się nie stało...

Ja tam nie wiem czy był to mecz sprzedany, ale taka dygresja.

A co z kibicami Lyonu?

Jest dziwka, jest klient. Ktoś sprzedaje, ktoś kupuje.

Kiedyś Wisła spuściła mecz Legii. Wywalono pół drużyny, a jedynym nieukaranym był obecny trener Kazimierz Moskal. W efekcie spadliśmy do II ligi i parę lat tam kiblowaliśmy. Chyba jedyna drużyna, która sama się ukarała za korupcję.

Wielu, zbyt wielu kibiców Legii dopisuje sobie dalej ten tytuł. A w Poznaniu wszyscy, mimo iż zajęli 3 miejsce.

A w tamtym sezonie po prostu nie było mistrza.

A Platini tuszuje wyczyny rodaków ? Czy rzeczywiście korupcji nie było ?
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 08.12.2011 19:58

Sprzedany, nie sprzedany tytuł się w 93 Legii należał bo była najlepsza w przekroju sezonu, a że czasy były dziwne? ŁKS strzelił wtedy 7 bramek Olimpi no to Legia musiała strzelić 6 Wiśle. Oglądałem ten mecz i twierdzę, że Legia tak czy inaczej strzeliłaby te 6 bramek tak jak teraz strzeliła 4 Zagłębiu grając na pól gwizdka. Wisła to był wtedy taki ligowy cienias. Tak czy inaczej odebrano tytuł Legii nie mając żadnych dowodów, jedynie na podstawie poszlak. Za cały dowód wystarczyły słowa Kuleszy ; "cała Polska to widziała". W 97 Legia przegrała na łazienkowskiej z Widzewm 2:3 prowadząc do 85 minuty 2:0. W ostatnie pięć minut dali sobie strzelić 3 bramki i mistrzem został Widzew. Czy to też należało uznać za cud i odebrać tytuł Widzewowi ? Przecież cała Polska to widziała.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.12.2011 20:38

I tu macie odpowiedź, czy warto być piknikiem :wink: ...tzn. mieć dystans do tego wszystkiego :lol:

Idziesz, kibicujesz, przeżywasz emocje....ALE .... nie masz sp......ego weekendu, gdy Twoja drużyna przerżnie w piątek, nie bijesz żony i dzieci z tego tytułu, nie fuckujesz na innych (bo z nimi nie ma zgody) :wink:

Po prostu luzzzz.... :wink: :lool: :lool:

P.S.
W tle jakieś Laty, Blatery i Platinie kręcą lody......chleb i igrzyska....
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 08.12.2011 21:49

Sorry Slapol ale można pomyśleć tak : wałujemy ile się da po i tak przyjdą zapłacą a niczym się nie potem nie przejma tylko znowu przyjdą.

Co do handlu w naszej lidze to był i pewnie jest.
Realista wróciłeś do meczu w RTS - do dzisiaj wymienię Ci z pamięci 11 z obydwu meczy ale o ile przed tymi meczami powiedziałbym,że wymieniam piłkarzy to po tych meczach mogę wymienić największe ku..wy piłkarskie jakie grały na Ł3.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.12.2011 22:18

Sven napisał(a):Sorry Slapol ale można pomyśleć tak : wałujemy ile się da po i tak przyjdą zapłacą a niczym się nie potem nie przejma tylko znowu przyjdą....

Wiesz Sven, chodzi mi tylko o DYSTANS do tego wszystkiego.
Masz rodzinę, żonę, dzieci, dom, pracę, marzenia, pragnienia itp. Masz SWOJE życie.
Przez pewien rodzaj marketingu i "tradycji" stajesz się uczestnikiem igrzysk pt. ligowa piłka nożna.

Rozumiem, pasje trzeba mieć, ale to są teraz prywatne biznesy....nastawione na ZYSK przede wszystkim, czyli zero sentymentów. Kasa się nie zgadza (władowałem za dużo).....zostawiam Polonię, kupuję Lechię i jej klimat polityczny....będzie ok.

Ludzie przychodzą na mecze, kupują bilety, klaszczą w dłonie , nienawidzą "wroga"....igrzyska
:?

P.S.
Z mojego podwórka:
udziały w Śląsku: miasto Wrocław 49 i spółka solorzowa 51. Miała powstać galeria handlowa przy stadionie, z której zyski zasilą zespół piłkarski przez wiele lat. Kasa się nie zgodziła (co wg mnie było do łatwego przewidzenia), dzisiaj dziura w ziemi, miasto może przejmie grunt i sprzeda go na wolnym rynku, ale sp. Sol. chce kilka baniek zwrotu za wykopanie dziury w ziemi.....to ten biznes prywatny....
Perspektywy :?: ...są.....jakie :?: ....nie wiem..... :?

Czy ja ku......a mam z tego tytułu nie spać po nocach :?: ....i w rykoszecie nienawidzieć Legii czy Zagłębia :?: ....sorki....lekki śmiech....
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 08.12.2011 22:20

To tylko przypuszczenia. Dopóki nie ma dowodów nie ma sprawy. Widziałem ten mecz z RTS i nie dopatrzyłbym się tam niczego poza głupotą i nieprawdopodobnym zbiegiem niekorzystnych okoliczności. Jeśli się mylę to powiedz jaki mieli motyw żeby nie grać w LM. Dla paru naprawdę nędznych groszy?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone