Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.10.2022 19:13

Jeżeli już mnie pytasz to w ten weekend oglądałem Liverpool - Brighton, City - United, Widzew - Raków .
Jak któryś ma ochotę na temat tych meczów porozmawiać, to bardzo chętnie.
Domyślam się, że chodzi o bydło w Poznaniu ( czytałem).
Chlewu nie popieram, gdziekolwiek by się nie odbywał.
Każdy taki mecz powinien zostać przerwany, stadion zamknięty a klub powinien dostać po kieszeni.
No chyba, że czekamy na drugie Heysel.
Coś jeszcze was trapi?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.10.2022 19:31

anakin napisał(a):Jeżeli już mnie pytasz to w ten weekend oglądałem Liverpool - Brighton, City - United, Widzew - Raków .
Jak któryś ma ochotę na temat tych meczów porozmawiać, to bardzo chętnie.

W meczach Liverpool - Brighton (3:3) , City - United (6:3) - 15 bramek.
W meczach Lech - Legia (0:0), Widzew - Raków (0:0) - 0 bramek.
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 03.10.2022 21:34

Bravik napisał(a):Jakoś nie słyszę głosów oburzenia po wczorajszym meczu w Poznaniu.
Dziesięć miesięcy temu samozwańczy, forumowi moralizatorzy grzmieli o "wiosce w czystej postaci". Dobrze rozumiem, że wczoraj to był Wersal najwyższych lotów?
PS. Jednak tradycyjnie podwójne standardy. Bo to stadion Amiki, a nie Legii?

dario7 napisał(a):Niepotrzebnie pytasz retorycznie... ani ajdadi, ani kiepura a tym bardziej anakin takimi "głupotami sobie główek nie zaprzątają", no może gdyby Tobiasz trafiłby do szpitala w stanie krytycznym...?
Jak widzisz, moja tu długa nieobecność wskazuję, że ci wyżej wymienieni panowie, wyleczyli mnie ze stwierdzenia, że sprawiedliwość jest ich cnotą.

Panowie, kilka/kilkanaście osób wioskę zrobiło, nie da się ukryć. Ale raczej normalni ludzie nie wysypywali się na forum, żeby o tym pisać.. Ja nawet o tym nie pomyślałem. Każdy widział jak było.
Sami w analogicznych przypadkach nie przybywaliście na to forum się samobiczować.. ;) A okazji trochę by się znalazło.. :oczko_usmiech:

Co do kolegi, któremu się ulała Amika, postanawiam nie komentować ani warszawskiej historii, ani alternatywnych nazw. :papa:

A tu jeszcze taka retrospekcja, jak to kiedyś bywało.. http://drogalegionisty.pl/?p=123 ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.10.2022 07:18

razpol napisał(a):Panowie, kilka/kilkanaście osób wioskę zrobiło, nie da się ukryć. Ale raczej normalni ludzie nie wysypywali się na forum, żeby o tym pisać.. Ja nawet o tym nie pomyślałem. Każdy widział jak było.
Sami w analogicznych przypadkach nie przybywaliście na to forum się samobiczować.. ;) A okazji trochę by się znalazło.. :oczko_usmiech:
Co do kolegi, któremu się ulała Amika, postanawiam nie komentować ani warszawskiej historii, ani alternatywnych nazw. :papa:
A tu jeszcze taka retrospekcja, jak to kiedyś bywało.. http://drogalegionisty.pl/?p=123 ;)

Zapewne znasz taką frazę: nie sądź, a nie będziesz sądzony. Nie byłoby mojego postu, gdyby nie grudniowa sraczka w tymże to wątku.
Widzę, że idealnie ogarniasz pojęcia "moralność Kalego". Najlepiej zdeprecjonować wydarzenie, bo to nie na Legii, bo to kilka osób, bo to coś innego...
Piękne stwierdzenie, kolego Razpol, brawo - (...)Ale raczej normalni ludzie nie wysypywali się na forum, żeby o tym pisać.(...) To sobie tylko sprawdź, któż to się wysypywał w grudniu, gdy kilka osób wioskę zrobiło w Warszawie. Stąpasz po cieniutkim lodzie. :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
Co do Amiki - lubię nazywać rzeczy po imieniu. :wink:
Na koniec retrospekcje - mam sporo lat i niestwierdzonego Alzheimera, więc pamiętam, jak to kibole Lecha każdy mecz zaczynali i kończyli modlitwą, a w przerwach przekazywali sobie i kibolom drugiej strony znak pokoju. Poszukać w sieci???
Pozdrawiam. :papa:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 04.10.2022 07:39

Żadnej sraczki w tym wątku nie miałem, ani w grudniu, ani kiedy indziej więc bajdurzenie o kalej moralności to nie do mnie niestety.

Napisałem, że to co było w sobotę to była wiocha więc generalnie uznaje, że to coś złego. I to niestety powtarza się na polskich, ale i nie tylko stadionach.

W moim poście nie pisałem nic o zachowaniach samych kibiców Legii w grudniu czy kiedy tam (nie wiem/nie pamiętam co było u Was w grudniu).
Napisałem o zachowaniach użytkowników tego forum w obliczu tego typu wydarzeń. Nie pamiętam, żeby ktokolwiek sam z siebie tu wpadał się publicznie samobiczować.

Proszę o ponowne przeczytanie treści wpisu i zrozumienie jego treści, bez dodawania niczego od siebie lub nadinterpretacji. ;)

Pozdrawiam. :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.10.2022 08:30

Jak nie wiesz o co chodzi, to po co się do tego odnosisz? 8O
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 04.10.2022 08:38

Odniosłem się ze zdziwieniem, do Twojej wypowiedzi, że nie słyszysz głosów oburzenia.
I właśnie o tym napisałem - raczej nikt tu nie wpada sam się kajać, tylko najpierw pojawiają się krytyczne wpisy przeciwników.

Tak to na ogół działa, stąd moje zaskoczenie Twoim zdziwieniem. ;)
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 04.10.2022 16:39

razpol napisał(a): A tu jeszcze taka retrospekcja, jak to kiedyś bywało.. http://drogalegionisty.pl/?p=123 ;)

Sięgasz do roku 2004-grubo 8O, a ja mam coś czasowo bliższego - maj 2018 r. - tutaj także było kilku/kilkanastu kiboli? :lol:

Nienawiść do Warszawy, a tym samym do Legii, jest dla Was silniejsza niż miłość do swoich barw. Zresztą nie tylko w Poznaniu, na większości stadionów zamiast kibicować swoim, obrażacie przez większą część meczów Legię. Większość z Was nawet nie wie za co tak czyni. Robicie tak, bo takie gorzkie mleko wyzsaliście z piersi swoich matek. Aby pokazać swoją nienawiść potraficie zdewastować swój stadion. I to jest chore, żadne leki tu nie zadziałają.

Szacunek dla anakina.
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 04.10.2022 19:45

dario7 napisał(a):Sięgasz do roku 2004-grubo 8O, a ja mam coś czasowo bliższego - maj 2018 r. - tutaj także było kilku/kilkanastu kiboli? :lol:

Nawet dobrze wytypowałem wynik meczu na tym forum i otrzymałem za niego 3 punkty. ;)

A w ogóle to witaj! Dawno chyba Cię tu nie było (mnie również). :papa:
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 04.10.2022 20:45

Także witaj :papa:
Wyżej napisałem dlaczego opuściłem to forum na dłuższy czas.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.10.2022 18:09

"Kary"
Ta cała Komisja Ligi jest nie mniej śmieszna od e"Klasy".
9 tys. euro kary to dostają piłkarze w Premier League za spóźnienie się na trening.

Kara ma oddziaływać także prewencyjnie, dlatego też Komisja zastrzegła, że kolejny tak poważny przypadek będzie skutkować znacznie surowszymi sankcjami – dodał przewodniczący cytowany na stronie Ekstraklasy. :roll: :lol:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 16.10.2022 09:01

000G725QCF35I69S-C122-F4.jpg

Dembele ( mina bezcenna :lol: )
"- To..... tak się da :?: :?: :?: 8O
Muszę mu zacząć podawać , to chociaż asyst nazbieram..."

Dziś Grand Derbi - zobaczymy... :wink:

Jak Roben mnie wkurzał , to chociaż jego, co któryś egoizm kończył się golem ..
Zazwyczaj ładnym.

A Dembele - póki co , to do cyrku...

Obawiam się , że w związku z oglądalnąścią tego meczu - egoiści złapią małpiego rozumu ...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.10.2022 13:22

CROberto napisał(a):A Dembele - póki co , to do cyrku...

Z Dembele to jest tak, że musi się mu chcieć... :?
Chyba nie do końca jeszcze w głowie ma poukładane.
Barcelona ery Messiego, Xaviego czy Iniesty już nie wróci.
Jest nadzieja w młodym narybku, pokroju Gaviego czy Pedriego, ale na to potrzeba czasu. Czasu, którego Lewandowski już nie ma za wiele.Obawiam się więc, że sukcesy, na które trzeba poczekać, jednak Lewego ominą.
Szkoda, że na wiosnę tylko Liga Europy. Co jak co, ale FCB nie przystoi nie wyjść z grupy (cudu, w który wierzą niektórzy niestety nie będzie).

Dziś dzień skakania po kanałach, bo o 17.30 : Liverpool -City.
Niestety w tym sezonie trzeba będzie chyba zapomnieć o mistrzostwie i liczyć na Top4.
Kontuzje, kontuzje, kontuzje.... :roll:
Poza tym Klopp chyba zajechał ich przed sezonem.
Nunez póki co nie "zaskoczył", a transfer Mane byl błędem.
W grze oczywiście City i chyba Arsenal.

Ale póki co trzeba zlać City. :wink:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 16.10.2022 15:27

Ja tam widzę , że Dembele bardzo chce.......
...wskoczyć w " barcelońskie buty Messiego "
Tak samo Gavi , Pedri i Fati.
Są szybcy i świetni technicznie , ale nie tędy droga...

Mam nadzieję , że Jankesi wytrzymają jeszcze trochę i Klopp utrzyma robotę...

Tak !
Trza zlać City :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.10.2022 16:02

CROberto napisał(a):Mam nadzieję , że Jankesi wytrzymają jeszcze trochę i Klopp utrzyma robotę.

O to akurat byłbym spokojny.
Pierwsze lata pracy Kloppa w Liverpoolu to były czasy kiedy nie wygrali kompletnie nic i nikomu nie przyszło na myśl żeby go zwalniać. Potrzeba było czasu żeby zbudować drużynę.A ta ( jak każdy) przechodzi teraz lekki kryzys.W Liverpoolu nie dysponują wolnym miliardem euro na transfery.Co oczywiście nie zmienia faktu, że grają świetnie, a Guardiola to wybitny trener.

No i do przerwy Real dwa do przodu, a Barcelona nie ga nic :roll:
Do tego momentu cieszy tylko wynik Widzewa :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone