napisał(a) Użytkownik usunięty » 12.12.2021 14:20
sito_zabrze napisał(a):Nie jest Wersal i tego też nie popieram . Ale nie w tym rzecz . Kibice Legii i ogólnie mieszkańcy stolicy uważają się za jakiś lepszych . Wszystko im się należy. Mistrzostwo co rok.
A skąd wywodzą się w co najmniej 75% mieszkańcy stolicy. Jak to było u Gogola? - Z kogo się śmiejecie, z siebie samych się śmiejecie.
sito_zabrze napisał(a):Po jednej z porażek w tym sezonie pojawiło się na ichniejszym forum sporo wpisów :
"Niech Loczek bierze Papszuna i pół składu Rakowa , do tego z kilku drużyn tych co się wyróżniają i liga będzie do uratowania"
A może by tak coś swojego wychować i wytrenować ?
Jasne, cała polska ekstraklasa opiera się na wychowankach, cała oprócz Legii. To ilu z nich wychodzi w pierwszym składzie Górnika?
sito_zabrze napisał(a):O ile do Legii z czasów Pisza, Mieciela itp miałem szacunek, to od wielu lat nie cierpię tego klubu jak cała reszta kraju.
Zawsze unikam wypowiadania się w imieniu wszystkich. Bo niby z jakiej racji?
sito_zabrze napisał(a):Na Górnik też nie chodzę od dobrych kilku lat. Mój szescioletni syn na pytanie kiedy pójdziemy na mecz usłyszał że jak zmieni się klimat... Czy jest na to jakaś recepta ? Jest , kluby mają to w dupie, władza też, PZPN też , zostaje nam tylko przekazać swoim dzieciom że można inaczej....
Jedyną nadzieją są kolejne pokolenia . Bo naszego już nie zmienimy . Rządzą karki, bezzębni jegomoście..
Wojtek ok, ze wszystkim zgoda. Koło czterech liter lata mi, co wypisują na klubowych forach. Nawet na nie nie wchodzę, bo szkoda czasu. Fizycznie na meczu Legii byłem jeszcze dawniej niż ty na Górniku. Też nie odpowiada mi to, co się dzieje na stadionach.
Ale jednocześnie jeżeli ktoś, kto moderuje to forum, pisze o klubie, któremu w ten czy inny sposób kibicuję, jak o jakimś gó...e, to co? Przechodzić z tym do porządku dziennego? Mam się nie odzywać, tylko dlatego, bo ten ktoś ma tą przewagę, że jest adminem i władcą banów? Zapomnij.
Pozdrawiam.