Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 12.12.2021 11:23

te kiero napisał(a):Wiem, że to PL i każdy w większości walczy jak Braveheart, ale w tabeli przepaść.

Przepaść w tabeli bardzo często nie ma odzwierciedlenia w tym co się dzieje na boisku.. Wielokrotnie mówiłem, że szesnasta drużyna PL w pył by rozniosła naszego mistrza kraju, ktokolwiek by nim nie był. Mało tego. Sądzę, że podobnie by było w meczu z jakąkolwiek drużyną Championship.
Takie są fakty, zaklinanie rzeczywistości nic tu nie pomoże. Tak jak i przerośnięte ego.

sito zabrze, Ty to musisz chyba jakieś kompleksy mieć :lool: :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.12.2021 11:32

sito_zabrze napisał(a):Odnośnie marzeń, też mam marzenie żeby Legia w tym roku spadła z ligi i nie mam zamiaru tego ukrywać. Spadł Ruch , spadał kiedyś Kolejorz, spadał Górnik.... uważacie się za jakiś lepszych ?

Ale ten, w obronie którego tak dzielnie stajesz, nie używa, tak jak Ty, nazwy Legia. Czego nie rozumiesz? :roll: Tu nie chodzi o spadek. Mam Ci to bardziej wyłuszczyć?

Ps. Za to na forach Górnika czy Ruchu czystej wody Wersal. Kącik kulturalny. :roll:
Ostatnio edytowano 12.12.2021 12:01 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.12.2021 11:36

anakin napisał(a):
sito zabrze, Ty to musisz chyba jakieś kompleksy mieć :lool: :wink:

No boki zrywać, takie dowcipne.
Post wyżej było coś o ego. Czyżby chwila refleksji?
Ostatnio edytowano 12.12.2021 11:39 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 12.12.2021 13:06

Bravik napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Odnośnie marzeń, też mam marzenie żeby Legia w tym roku spadła z ligi i nie mam zamiaru tego ukrywać. Spadł Ruch , spadał kiedyś Kolejorz, spadał Górnik.... uważacie się za jakiś lepszych ?

Ale ten, w obronie którego tak dzielnie stajesz, nie używa, tak jak Ty, nazwy Legia. Czego nie rozumiesz? :roll: Tu nie chodzi o spadek. Mam Ci to bardziej wyłuszczyć?

Ps. Za to na forach Górnika czy Ruchu czystej wody Wersal. Kącik kulturalny. :roll:

Nie jest Wersal i tego też nie popieram . Ale nie w tym rzecz . Kibice Legii i ogólnie mieszkańcy stolicy uważają się za jakiś lepszych . Wszystko im się należy. Mistrzostwo co rok.

Po jednej z porażek w.tym sezonie pojawiło się na ichniejszym forum sporo wpisów :

"Niech Loczek bierze Papszuna i pół składu Rakowa , do tego z kilku drużyn tych co się wyróżniają i liga będzie do uratowania"

A może by tak coś swojego wychować i wytrenować ? :roll:

O ile do Legii z czasów Pisza, Mieciela itp miałem szacunek, to od wielu lat nie cierpię tego klubu jak cała reszta kraju .

Na Górnik też nie chodzę od dobrych kilku lat. Mój szescioletni syn na pytanie kiedy pójdziemy na mecz usłyszał że jak zmieni się klimat... Czy jest na to jakaś recepta ? Jest , kluby mają to w dupie, władza też, PZPN też , zostaje nam tylko przekazać swoim dzieciom że można inaczej....
Jedyną nadzieją są kolejne pokolenia . Bo naszego już nie zmienimy . Rządzą karki, bezzębni jegomoście...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.12.2021 14:20

sito_zabrze napisał(a):Nie jest Wersal i tego też nie popieram . Ale nie w tym rzecz . Kibice Legii i ogólnie mieszkańcy stolicy uważają się za jakiś lepszych . Wszystko im się należy. Mistrzostwo co rok.

A skąd wywodzą się w co najmniej 75% mieszkańcy stolicy. Jak to było u Gogola? - Z kogo się śmiejecie, z siebie samych się śmiejecie.

sito_zabrze napisał(a):Po jednej z porażek w tym sezonie pojawiło się na ichniejszym forum sporo wpisów :

"Niech Loczek bierze Papszuna i pół składu Rakowa , do tego z kilku drużyn tych co się wyróżniają i liga będzie do uratowania"
A może by tak coś swojego wychować i wytrenować ? :roll:

Jasne, cała polska ekstraklasa opiera się na wychowankach, cała oprócz Legii. To ilu z nich wychodzi w pierwszym składzie Górnika?

sito_zabrze napisał(a):O ile do Legii z czasów Pisza, Mieciela itp miałem szacunek, to od wielu lat nie cierpię tego klubu jak cała reszta kraju.

Zawsze unikam wypowiadania się w imieniu wszystkich. Bo niby z jakiej racji?
sito_zabrze napisał(a):Na Górnik też nie chodzę od dobrych kilku lat. Mój szescioletni syn na pytanie kiedy pójdziemy na mecz usłyszał że jak zmieni się klimat... Czy jest na to jakaś recepta ? Jest , kluby mają to w dupie, władza też, PZPN też , zostaje nam tylko przekazać swoim dzieciom że można inaczej....
Jedyną nadzieją są kolejne pokolenia . Bo naszego już nie zmienimy . Rządzą karki, bezzębni jegomoście..

Wojtek ok, ze wszystkim zgoda. Koło czterech liter lata mi, co wypisują na klubowych forach. Nawet na nie nie wchodzę, bo szkoda czasu. Fizycznie na meczu Legii byłem jeszcze dawniej niż ty na Górniku. Też nie odpowiada mi to, co się dzieje na stadionach.
Ale jednocześnie jeżeli ktoś, kto moderuje to forum, pisze o klubie, któremu w ten czy inny sposób kibicuję, jak o jakimś gó...e, to co? Przechodzić z tym do porządku dziennego? Mam się nie odzywać, tylko dlatego, bo ten ktoś ma tą przewagę, że jest adminem i władcą banów? Zapomnij.
Pozdrawiam. :papa:
ajdadi
AJDADI

Postnapisał(a) ajdadi » 12.12.2021 20:20

Wiem, że trochę nie na temat.... Ale podczas porządków znalazłem coś.... co byłem pewien że zostało oddane na skup makulatury lub też wyrzucone dawno temu do kosza na śmieci...
Człowiek niby już Piknik.... ale radocha jak u dzieciaka, który dostał wymarzony prezent..

IMG_20211212_201037.jpg

Zeszyt założony w 1991 roku....
Okładka na niego zrobiona z plakatu z Piłki Nożnej (Peter Shilton)

Pierwszy bilet z Wrocławia 09/03/1991 - wynik 0:0

IMG_20211212_120656.jpg

Drugi z Bydgoszczy 18/05/1991 - zwycięstwo 2:0

IMG_20211212_120823.jpg
ajdadi
AJDADI

Postnapisał(a) ajdadi » 12.12.2021 21:00

Trzeci wyjazd to Lubin - zwycięstwo 4:2

IMG_20211212_120906.jpg

Kolejny to znów Wrocław 03/08/1991 - zwycięstwo 2:1

IMG_20211212_120956.jpg

Następny Katowice 28/08/1992 - klapsy 3:1

IMG_20211212_204842.jpg

Łódź 07/09/1991 - wynik 1:1

IMG_20211212_121208.jpg

I ponownie Łódź - wynik 2:2

IMG_20211212_121416.jpg
Habanero
zbanowany

Postnapisał(a) Habanero » 12.12.2021 21:11

Coś o ego, klasie, postawie sportowej i szacunku do reprezentacji, kibiców i trenera.
"Fanom" CR7 polecam posłuchać do końca...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.12.2021 22:57

W derbach Madrytu
Real - Atletico 2:0
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 13.12.2021 07:23

Janusz Bajcer napisał(a):W derbach Madrytu
Real - Atletico 2:0

I bardzo dobrze :twisted: :wink:
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 13.12.2021 12:25

O, widzę standardowa dyskusja o tym co jest na stadionach prowadzona przez tych którzy na stadiony nie chodzą. :lool:

dario7 napisał(a):8O Tutejszy, niby najważniejszy na tym forum, udaje, że nie czytał postu powyżej, nie odpisuje Bravikowi. Ły.a głowa w piasek.
Kilkanaście m-cy temu podobnie, w karygodnej formie o Cracovii napisał Kiepura. Mimo moich kilkunastu apeli nie opamiętał się do dziś.
Nie chcę generalizować, ale może tak mają ci co mieszkają na południu? Przypadek 8O?

Leżę Ci na wątrobie. :mrgreen:

A nieśmiało zapytam:

dario7 napisał(a):Pociągowi pyknięci... szkoda, że nie było kiboli, może było by 0:3 :lol:

dario7 napisał(a):
Kiepura napisał(a)::D :D :D

... to, że milicyjni mają kłopoty to wszyscy wiedzą. ale nie jest to powodem aby fałszować wyniki meczów :evil: .
... gdzieś słyszałem taką piosenkę: j...ć, j...ć PZPN :mrgreen:

masz jakiś przodków na południu ? :lol:

Bajdyłej bo przeszło nie zauważone

Dalej brniesz w to

dario7 napisał(a):
razpol napisał(a):Akurat w przeciągu wieku wyżej niż drudzy byliście póki co 13 razy.. ;)

14 razy, bo w roku 1993 to WY odebraliście nam go pod stołem :mrgreen:

jak większość kibiców Legii czy może jakieś otrzeźwienie nastąpiło ?

A swoją drogą i pisze to bez cienia agresji, poczytaj komentarze pod tym artykułem to może zrozumiesz dlaczego kibice Legii leżą wielu na wątrobach nie dlatego, że są kibicami Legii tylko dlatego, że piszą i myślą takie rzeczy. Zupełnie poważnie piszą.

A co do spadku Legii to nie spadnie. No raczej. :roll:
Ale gdyby pojawiła się taka możliwość to odpowiem nie tym czego w 2018/2019 roku życzyli nam kibice Legii tylko parafrazując tamten wpis władz klubu.

„Niezwykle wyrównana rywalizacja Wisły z Legią Warszawa to kawał pięknej historii polskiej piłki. Trzymam kciuki, żeby móc na boisku przechylić szalę na naszą korzyść”
dario7
Cromaniak

Postnapisał(a) dario7 » 17.12.2021 23:27

Kiepura... ale się naszukałeś... i co z tego wynika :roll:
... tak, masz rację, boli mnie od kilku lat, że nie potrafisz zachować się godnie... i tyle.

O 1993 r dyskutowaliśmy nie raz, prokuratura sobie nie poradziła, a PZPN tak :lol: niech teraz do tego wrócą i wówczas sprawa będzie osądzona. Proste, nie :?:

Piszesz, że Legia leży innym na wątrobach bo..... to są bajki. Legia tak samo jest "lubiana" przez innych jak Wy przez Cracovię, Lecha, Lechię, Zagłębie, ŁKS itd

I na koniec, nie bądź hipokrytą, tę cytowaną piosenkę śpiewa cała Polska, i Ty sam wielokrotnie pyskowałeś na "czarnych", dużo więcej razy niż ja. Przypominam Ci, że wielokrotnie szukałeś wszędzie spisku o czym często dyskutowaliśmy.
dario7
Cromaniak

Postnapisał(a) dario7 » 18.12.2021 08:15

Wracając do wczorajszego mojego tekstu, właściwe organy się już meczem, który "cała Polska" widziała nie zajmie, bo się przedawniło. Myślę jednak, że tak jak ja, także i Kiepura chętnie poznalibyśmy więcej konkretnych faktów od Szeligi, a nie tylko suche wyznanie winy.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2021 00:04

Chyba najciekawsze boisko w Polsce.
Wrocławska "Bundesliga" i Herosi Stary Wołów.
https://goo.gl/maps/heDk7dEnZQ2dDaz28
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 29.12.2021 06:14

Bravik napisał(a):Chyba najciekawsze boisko w Polsce.
Wrocławska "Bundesliga" i Herosi Stary Wołów.
https://goo.gl/maps/heDk7dEnZQ2dDaz28

Może chłopy z pobliskiego ZK bawili się w managera piłkarskiego. Jak działa i sprawia radość to jest ok :wink:
Myślę, że tam Paulo zrobiłby karierę trenerską.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone