Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mireks
Cromaniak

Postnapisał(a) mireks » 16.11.2021 18:52

Cieniutko widzę ten mecz o awans do Kataru .
yanek37
Cromaniak

Postnapisał(a) yanek37 » 16.11.2021 19:05

kaszubskiexpress napisał(a):Żyjemy w czasach gdy mamy jednego z najlepszych zawodników na świecie i jednocześnie jedną z najgorszych drużyn, w naszej piłkarskiej historii.

A Sousa eksperymenty powinien przeprowadzać w meczach towarzyskich.

I Herkules dupa kiedy "ludzi kupa"..
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.11.2021 21:56

Najlepszy napastnik 2021 roku - Robert Lewandowski :idea:
Ta za mało na Złotą Piłkę. :roll:
7 ZP - Lionel Messi :x
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 29.11.2021 22:02

Messi będzie dostawać złotą piłkę nawet na emeryturze.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 30.11.2021 07:45

kaszubskiexpress napisał(a):Messi będzie dostawać złotą piłkę nawet na emeryturze.

Bardzo dobry komentarz, mam nadzieję odzwierciedlający farsę tych wyborów Franca Football, a nie uwielbienie dla Messiego.

Zaprawdę Wam mówię, gdyby Lewy grał na Parc des Princes tak jak gra na Allianz Arenie to byłby zwycięzcą.

Messi coś tam powiedział o Lewym... ale traktuje to bardziej jako kurtuazje.
O wiele bardziej byłbym zadowolony, gdyby był na ceremoni CR7 i wstał do gratulacji za drugie Lewego, niestety nie pokazał klasy, chyba że również uważa ten wybór za farsę.

Ps. Chyba żeby wygrana przypadła jemu to by był ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 30.11.2021 08:20

Jestem absolutnym fanem Messiego. którego uważam za najlepszego piłkarza XXI wieku, jestem też ( od momentu kiedy poszedł do BVB) fanem Lewandowskiego.
Niestety, ale wczorajsza gala to był jeszcze większy le cabaret niż ta na której Lewandowski zajął ósme miejsce.
Messiemu się ta piłka po prostu nie należała!
Niestety, po raz kolejny okazało się, że produkt marketingowy jest wyżej niż piłka.
Oczywiście Lewandowskiemu należą się wielkie gratulacje za drugie miejsce. Żaden polski piłkarz nigdy wcześniej nie był tak wysoko.
I nigdy nie będzie, niestety.
Tak normalnie, po ludzku go szkoda.

Poza tym ja się pytam- co robi Ronaldo przez Salahem i Donnarumą?
Co robi Benzema (skazany za sex taśmy Valbueny) na czwartym miejscu?
Wszak oceniana ma być również poza boiskowa postawa ( a ta w jego przypadku jest "wybitna" :roll: )
Dlaczego w pierwszej dziesiątce nie ma H. Kane'a?
Takich "dlaczego" jeszcze kilka by się znalazło.

te kiero napisał(a):O wiele bardziej byłbym zadowolony, gdyby był na ceremoni CR7 i wstał do gratulacji za drugie Lewego, niestety nie pokazał klasy, chyba że również uważa ten wybór za farsę.
Ps. Chyba żeby wygrana przypadła jemu to by był ;)

Tutaj niestety ego nie pozwoli przyjechać po odbiór innej nagrody niż za pierwsze miejsce.
Ronaldo uważa wszystkie wybory za farsę, o ile nie wybierają jego, wtedy jest ok. :lol:
Podobno powiedział,że jego marzeniem jest mieć więcej Złotych Piłek niż Messi.
Śnij więc dalej CR7. :lol:

I to jest jedyny plus tego,że Lewy przegrał z Messim.

ps.chociaż myślę, że FF wymyśli jeszcze coś w stylu "Złotej Piłki za całokształt", "Złotej Piłki dla aktywnych po 40-tce", itp. i to nie koniec wyścigu Messi - Ronaldob :wink:
ajdadi
AJDADI

Postnapisał(a) ajdadi » 01.12.2021 23:07

Everton - Liverpool 1:4 w PL :D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 09.12.2021 20:52

Myślę, że ten karny Legii w LE jest najlepszym komentarzem i podsumowaniem występów.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 10.12.2021 07:17

te kiero napisał(a):Myślę, że ten karny Legii w LE jest najlepszym komentarzem i podsumowaniem występów.

Nie no, nie tylko karny.
Ja bym jeszcze dołożył "świetny" baner na trybunach i rzucanie butelkami do zawodników. Wiocha w czystej postaci.
Tak, mam kompleksy :lool:

A jeżeli chodzi o nasze występy w Europie to tak, pukamy już w dno ( od spodu ).
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.12.2021 10:51

anakin napisał(a):
te kiero napisał(a):Myślę, że ten karny Legii w LE jest najlepszym komentarzem i podsumowaniem występów.

Nie no, nie tylko karny.
Ja bym jeszcze dołożył "świetny" baner na trybunach i rzucanie butelkami do zawodników. Wiocha w czystej postaci.

A jeżeli chodzi o nasze występy w Europie to tak, pukamy już w dno ( od spodu ).

Nie bronię tego, co działo się na trybunach Legii, ale Ty jako niby kibic Liverpoolu powinieneś być ostatnią osobą, która może się wypowiadać na ten temat. Przypomnieć np. Heysel? Uważasz, że lepszy metalowy pręt lub brukowa kostka w łapie bandyty z Liverpoolu od plastikowej butelki? O nożu Miśka już nie będę pisał
To jednak nie kompleksy , a wybiórcza pamięć.
Trochę obiektywizmu. Jako admin nie powinieneś również prowokować userów przez obrażanie klubów, którym kibicują inni używając zwrotów - "Odkąd interesuję się piłką marzę żeby to spadło do II ligi". Bo wykorzystujesz swoją uprzywilejowaną sytuację.
dario7
Cromaniak

Postnapisał(a) dario7 » 11.12.2021 19:02

8O Tutejszy, niby najważniejszy na tym forum, udaje, że nie czytał postu powyżej, nie odpisuje Bravikowi. Ły.a głowa w piasek.
Kilkanaście m-cy temu podobnie, w karygodnej formie o Cracovii napisał Kiepura. Mimo moich kilkunastu apeli nie opamiętał się do dziś.
Nie chcę generalizować, ale może tak mają ci co mieszkają na południu? Przypadek 8O?
yanek37
Cromaniak

Postnapisał(a) yanek37 » 11.12.2021 19:55

Bravik napisał(a):
anakin napisał(a):

Nie no, nie tylko karny.

Nie bronię tego, co działo się na trybunach Legii, ale Ty jako niby kibic Liverpoolu powinieneś być ostatnią osobą, która może się wypowiadać na ten temat. Przypomnieć np. Heysel? Uważasz, że lepszy metalowy pręt lub brukowa kostka w łapie bandyty z Liverpoolu od plastikowej butelki? O nożu Miśka już nie będę pisał
Trochę obiektywizmu. Jako admin nie powinieneś również prowokować userów przez obrażanie klubów, którym kibicują inni używając zwrotów - "Odkąd interesuję się piłką marzę żeby to spadło do II ligi". Bo wykorzystujesz swoją uprzywilejowaną sytuację.

Brawo...
Popieram...
Gonić takie zachowania..
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 11.12.2021 21:06

Powrót Gerrarda na Anfield nieudany.
Liverpool - Aston Villa 1:0.

:D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 12.12.2021 08:41

anakin napisał(a):Powrót Gerrarda na Anfield nieudany.
Liverpool - Aston Villa 1:0.

:D

Wiem, że to PL i każdy w większości walczy jak Braveheart, ale w tabeli przepaść.

Teraz doczytałem, że trafiony karny był za 1mln pln, to się chłop mógł zestresować.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 12.12.2021 11:17

Bravik napisał(a):
anakin napisał(a):

Nie no, nie tylko karny.

Czy wzywany tu anakin napisał gdzieś że jest dumny z Heysel ? Czy ja , kibic Górnika jestem dumny że nasi zabili młodego kibica Ruchu ? A oni potem w odwecie naszego.....

Nikt normalny dumny z tego nie jest . Co ma wspólnego kibicowanie drużynie z tym co robią jej kibole ? Ja pracuje w miejscu gdzie mamy kilku chorzowskich i kilku zabrzan, dogadujemy się , nożami sie nie rzucamy a nawet na piwo potrafimy wyskoczyć....

Odnośnie marzeń, też mam marzenie żeby Legia w tym roku spadła z ligi i nie mam zamiaru tego ukrywać. Spadł Ruch , spadał kiedyś Kolejorz, spadał Górnik.... uważacie się za jakiś lepszych ? Chociaż jak czytam komentarze kibiców Legii na ich forum to chyba tak właśnie jest . Kubełek wody się przyda
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone