Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 07.03.2021 17:08

Atletico - Real do przerwy 1:0.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.03.2021 18:03

anakin napisał(a):Dramat, dramat, dramat. :roll:

A dla innych wielka radość :mrgreen: :oczko_usmiech:
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 07.03.2021 18:30

Derby Madrytu na remis.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.03.2021 21:29

alechandro napisał(a):
anakin napisał(a):Dramat, dramat, dramat. :roll:

A dla innych wielka radość :mrgreen: :oczko_usmiech:

Mam tego świadomość.
Swoją drogą to ile lat miałeś w 1985?
Ja 12 i ledwo to pamiętam, a Ty jesteś młodszy i nie pamiętasz na pewno. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2021 09:59

Miałem 8 lat i oglądałem mecz z ojcem pierwszy mecz Juve- L'pool kiedy zdarzyła się ta tragedia ( Heysel 1985 ). Od tamtej pory zainteresowanie Juve pozostało. Początkowo pytania do ojca, który lubił Juve ( ze względu na Bońka ) i tak już pozostało bo zainteresowanie się rozwijało. Nienawiść do Liverpoolu pojawiła się później kiedy zacząłem to wszystko rozumieć, plakaty piłkarzy Juve na ścianie miałem już w wieku 8 lat i te plakaty gdzieś w piwnicy mam nadal. Właśnie dzięki temu, że miałem 8 lat i wszystkiego nie rozumiałem, przy zacofanych środkach masowego przekazu mam dodatkową satysfakcję, że tyle lat to trwa. Moja córka, która ma 7 lat też już zna wszystkich zawodników Juve ;)

U Was to różnie - Barca, Borussia, Bayern, teraz nagle Liverpool ( jeszcze 2/3 lata temu nawet wzmianek o tej ekipie tu nie było ) :mrgreen: :oczko_usmiech:
Aż szkoda, że Robusie nie grają w L'poolu tylko w Bayernie :lol:

A co do pamięci to cóż...ta jest u mnie szczególna, dlatego na studiach były zarzuty do mnie, że zrzynam żywcem prosto z książki.
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 09.03.2021 10:32

alechandro napisał(a):Miałem 8 lat i oglądałem mecz z ojcem pierwszy mecz Juve- L'pool kiedy zdarzyła się ta tragedia ( Heysel 1985 ). Od tamtej pory zainteresowanie Juve pozostało. Początkowo pytania do ojca, który lubił Juve ( ze względu na Bońka ) i tak już pozostało bo zainteresowanie się rozwijało. Nienawiść do Liverpoolu pojawiła się później kiedy zacząłem to wszystko rozumieć, plakaty piłkarzy Juve na ścianie miałem już w wieku 8 lat i te plakaty gdzieś w piwnicy mam nadal. Właśnie dzięki temu, że miałem 8 lat i wszystkiego nie rozumiałem, przy zacofanych środkach masowego przekazu mam dodatkową satysfakcję, że tyle lat to trwa. Moja córka, która ma 7 lat też już zna wszystkich zawodników Juve ;)

U Was to różnie - Barca, Borussia, Bayern, teraz nagle Liverpool ( jeszcze 2/3 lata temu nawet wzmianek o tej ekipie tu nie było ) :mrgreen: :oczko_usmiech:
Aż szkoda, że Robusie nie grają w L'poolu tylko w Bayernie :lol:

A co do pamięci to cóż...ta jest u mnie szczególna, dlatego na studiach były zarzuty do mnie, że zrzynam żywcem prosto z książki.

Meczu nie pamiętam, bo nie mam prawa jestem 86r, oglądałem dokument. Straszne rzeczy. Natomiast Bayernowi kibicuje od 1996 kiedy po raz pierwszy obejrzałem ich mecz w TV. Był to finał Pucharu UEFA z Bordeaux w 96r. Młodziutki Kahn, Matthaus, Klinsmann... Później pamiętny finał z 98 z Manchesterem United, tymi złodzejami i 2000 z Valencją na San Siro. I tak się scementowało do dziś :) Regularnie latam na mecze (latałem bo pandemia), zarówno na Allianz-Arena jak i wyjazdowe (szczególnie te z Herthą bo zawsze są bilety i blisko). A Robuś? Od kiedy mamy Roberta bardzo łatwo być fanem Bayernu w Polsce. W TV są wszystkie mecze, strony internetowe prowadzą profesjonaliści po germanistykach. Na stadionie bardzo lubią Polaków, w fanshopie dzieciaki wszelkiej narodowości chcą koszulki praktycznie wyłącznie z Lewandowskim. Wcześniej? "NIEMCOM KIBICUJESZ? TY FOJSDOJCZU!" Teraz już tak nikt nie powie, bo to klub Roberta, a skoro Roberta to też nasz Polski, narodowy ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.03.2021 11:06

alechandro napisał(a):teraz nagle Liverpool ( jeszcze 2/3 lata temu nawet wzmianek o tej ekipie tu nie było ) :mrgreen: :oczko_usmiech:

Tak?
Jak masz dużo czasu to znajdź sobie mój post sprzed kilku ładnych lat.
A jak mi się będzie chciało to poszukam Ci go ja. :mrgreen:

Póki co, znalazłem jedynie, że w temacie Liga Mistrzów dyskutowaliśmy już na ten temat.
Wiesz kiedy?
7 lat temu. :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2021 11:47

No było coś takiego i nawet chyba też ktoś mi to zarzucał, że jak mogę to pamiętać, ano mogę, szczególnie, że tego nie da się zapomnieć :wink:

Inde...ale ja nic nie mam do Bayernu i nawet nigdy nie napisałem, że nie lubię tej drużyny, jest wręcz przeciwnie. Ja nie lubię po prostu Lewego i tej całej otoczki wokół niego ( pisałem już to wiele lat temu, ani może to z pewnością potwierdzić )...
Zawodników, których wymieniłeś nie musisz wymieniać bo mnie obrażasz, to właśnie tym zawodnikom kibicowałem w trakcie MŚ w Italii, w 1990 roku :)
Juve kocham, moje serce jest czarno-białe ale doceniam inne drużyny, z Bayernem włącznie, tym bardziej, że Juve i Bayern to zaprzyjaźnione kluby, których zarządy walczą o wspólne cele. A. Agnelli zawsze powtarzał, że Bayern to wzór do naśladowania i się z tym zgadzam.
Kiedy Robusie grały w Borussi i tańczył u mnie nawet w lodówce po jej otwarciu, ja tutaj byłem chyba jedyny, który w finale LM kibicował Bayernowi, no jeszcze MKM, którego tutaj już niestety nie ma a szkoda.
Przewertowałbyś historię wątku o LM to znalazłbyś bez problemu moje wpisy w celach dowodowych :lol:
Przecież za to, że kibicowałem Bayernowi to Grzesie, Janusze chciały mnie tu bić, podobnie jak wszyscy kibice w pubie w którym ja jeden miałem zaciesz po wygranym finale przez Bayern...na szczęście Robisiów tam jeszcze nie było :D
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 09.03.2021 21:36

alechandro napisał(a):No było coś takiego i nawet chyba też ktoś mi to zarzucał, że jak mogę to pamiętać, ano mogę, szczególnie, że tego nie da się zapomnieć :wink:

Inde...ale ja nic nie mam do Bayernu i nawet nigdy nie napisałem, że nie lubię tej drużyny, jest wręcz przeciwnie. Ja nie lubię po prostu Lewego i tej całej otoczki wokół niego ( pisałem już to wiele lat temu, ani może to z pewnością potwierdzić )...
Zawodników, których wymieniłeś nie musisz wymieniać bo mnie obrażasz, to właśnie tym zawodnikom kibicowałem w trakcie MŚ w Italii, w 1990 roku :)
Juve kocham, moje serce jest czarno-białe ale doceniam inne drużyny, z Bayernem włącznie, tym bardziej, że Juve i Bayern to zaprzyjaźnione kluby, których zarządy walczą o wspólne cele. A. Agnelli zawsze powtarzał, że Bayern to wzór do naśladowania i się z tym zgadzam.
Kiedy Robusie grały w Borussi i tańczył u mnie nawet w lodówce po jej otwarciu, ja tutaj byłem chyba jedyny, który w finale LM kibicował Bayernowi, no jeszcze MKM, którego tutaj już niestety nie ma a szkoda.
Przewertowałbyś historię wątku o LM to znalazłbyś bez problemu moje wpisy w celach dowodowych :lol:
Przecież za to, że kibicowałem Bayernowi to Grzesie, Janusze chciały mnie tu bić, podobnie jak wszyscy kibice w pubie w którym ja jeden miałem zaciesz po wygranym finale przez Bayern...na szczęście Robisiów tam jeszcze nie było :D

No pewnie, nigdy tu nie odczułem żeby Bayern był problemem. Jakoś mnie naszło żeby się "uzewnętrznić". Juve i Bayern od lat mają wspólne interesy. Między innymi mamy tą samą grupę kapitałową, która ma prawa do nazwy stadionu i czynnie wspiera klub. Wielokrotnie wymienialiśmy się piłkarzami. Rozpoczął to bodaj Kohler w 92. Później było już z górki. Na Comanie kończąc. Zawsze bardzo lubiłem i ceniłem sobie bramkarza Juventusu, Peruzzi`ego. No i Boniek który, co któryś weekend przyjeżdżał pograć w tenisa na OSiRze na moim osiedlu. Był idolem wszystkich w okolicy :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.03.2021 16:24

Bayern - Stuttgart po 45 minutach 4:0
Bayern w "10", trzy bramki Roberta.
Jak przystało na najlepszego obecnie piłkarza świata - lewą nogą, głową, prawą nogą :lol: :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2021 16:54

Janusz Bajcer napisał(a):Jak przystało na najlepszego obecnie piłkarza świata - lewą nogą, głową, prawą nogą :lol: :lol: :lol:

W 63 minucie zabrakło kończyny, którą można byłoby strzelić czwartego gola. :oczko_usmiech:
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 20.03.2021 22:11

Janusz Bajcer napisał(a):Jak przystało na najlepszego obecnie piłkarza świata - lewą nogą, głową, prawą nogą :lol: :lol: :lol:

Elegancko. Tylko się cieszyć.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.03.2021 09:22

Już tylko jeden Wolfsburg od wyrównania rekordowych 40 trafień Müllera. :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 21.03.2021 19:09

Już nie mogę się doczekać co najlepszy piłkarz świata pokaże na Wembley.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2021 22:32

Barcelona się bawi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone