Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
yzedef
Cromaniak

Postnapisał(a) yzedef » 31.01.2020 21:02

anakin napisał(a):https://gol24.pl/oficjalnie-kamil-grosicki-w-west-bromwich-albion-pytali-o-niego-celtic-glasgow-i-nottingham-forrest/ar/c2-14753854

Jakiś komentarz do powyższego ? :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 31.01.2020 21:11

Grosickiemu bodajże w czerwcu kończył się kontrakt, więc to był ostatni dzwonek żeby Hull na nim coś zarobiło.
Wg mnie dobry ruch o ile WB awansuje do Premier League.

W przeciwnym razie zamienił stryjek....

Ale z drugiej strony Kamil ma już 32 lata, świata nie zwojuje i nie ma co oczekiwać jakichś ofert z kosmosu.
Fajnie by go było zobaczyć w PL, bo na Kapustkę raczej nie liczę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.01.2020 21:55

Krzysztof Piątek w piątek :wink: dostaje od Jurgena Klinsmana ok. 30 minut na debiut przy wyniku 0:0
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 01.02.2020 18:55

Z braku laku oglądałem.
Poziom sportowy porównywalny ze średnim meczem w Eklapie.
Wróżę tam Piątkowi karierę.

Swoją drogą jak liga w której są drużyny, które grają taką taką kichę, wypluwa czterech uczestników LM, to nie mogłem się nadziwić. :roll:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 01.02.2020 21:14

Wybieraj lepsze mecze.

Np.dzisiaj taki Lipsk- Borussia M.

A z tym poziomem to jak zwykle Cię ponosi. :roll:
Takiej kichy jak u nas to nawet w Serie A nie grają.
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 02.02.2020 09:24

Jeśli chodzi o poziom sportowy, to celniej byłoby powiedzieć, że był porównywalny do meczów średniaków polskiej ligi kilka lat temu.
Uczciwie jest jednak przyznać, że zjazd w ciągu kilku ostatnich lat jest dramatyczny.
Po kolejnym oknie transferowym pt. "sprzedajemy każdego" strach pomyśleć co będzie dalej.
Paradoks polega na tym, że im więcej pinędzy dopływa do eklapy (prawa telewizyjne itd) tym gorszy poziom sportowy.

Chodziło mi raczej o to, ze jakiś czas temu krążyła taka teoria, że Wisła czy Legia nie mogą osiągnąć sukcesów w Europie, bo na co dzień mierzą się ze słabymi drużynami w lidze.
Strach pomyśleć, gdzie byłby Bayern, gdyby nie musiał grać z takimi ogórami jak Hertha. :roll: :lol:

Za propozycję dziękuje, wolę jednak ligę angielską. Tam nawet mecz średniaków stoi na przyzwoitym poziomie, nie mówiąc już emocjach.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 02.02.2020 10:43

Z tą włoską to był sarkazm. :mrgreen:

A co do sprzedawania to ostatnio czytałem, że jakiś polski kopacz ( z tzw. drużyny aspirującej do czegoś tam.. :lol: ) podpisał kontrakt z przedostatnim zespołem Serie B.
Nie wiem czy się śmiać czy płakać. :roll:

Jeżeli chodzi o PL to oglądam wszystko co się tylko da.
Pomijając MU (którego się nie da teraz oglądać) to poziom nieosiągalny dla innych lig europejskich.

edit: Tottenham- MC 2:0

Czyli 22 pkt.
Jak tak dalej pójdzie to Liverpool zrobi mi prezent na urodziny. :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.02.2020 20:19

Dzisiaj o 20:45 w 1/8 Pucharu Niemiec mecz Schalke - Hertha (rewanż za mecz ligowy) :wink:
Krzysztof Piątek w składzie od pierwszej minuty.
Życzę mu zaliczenia choć jednego celnego trafienia.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.02.2020 21:26

39 minuta - Piątek :D strzela na 0:2 (nie z karnego)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.02.2020 08:04

anakin napisał(a):Takiej kichy jak u nas to nawet w Serie A nie grają.

Nadal żyjesz nieco stereotypami bo o Serie A można wiele powiedzieć ale nie to, że jest nudna. Wiem, że to nie Anglia ale każda kolejka Serie A jest bardziej widowiskowa i emocjonująca niż liga hiszpańska, która chyba osiadła na laurach. Każdego tygodnia oglądam jakiś mecz hiszpańskiej i większość włoskiej i różnica kolosalna. Ostatnio widziałem mecz Sampa-Napoli i to był kolejny świetny mecz dla postronnego widza a takich meczów w każdej kolejce jest sporo. Nie wiem czy ja mam pecha do hiszpańskiej ale te mecze, które oglądam powodują u mnie senność a poziom sędziowania gorszy niż w Italii.

A co do Piątka - po transferze do Milanu pisałem tutaj w tym wątku,że to będzie największy błąd Piątka, który okaże się transferowym niewypałem. Jeden z kolegów zapytał tutaj dlaczego tak sądzę ale napiszę to jeszcze raz...Piątek to solidny rzemieślnik i tylko tyle. Genoa nieco zamgliła jego obraz ale Milan to za wysokie progi. Klub pogrążony w chaosie organizacyjnym, z przypadkowymi ludźmi w zarządzie klubu nie rokuje obecnie dobrymi perspektywami. Najbezpieczniejszym kierunkiem dla Piątka to właśnie Bundeskopanka gdzie powinien sobie poradzić. Przykładem dla Piątka powinien być Lewandowski, choć porównanie może nie jest na miejscu to nie zastanawia Was dlaczego Lewandowski nie chce ruszyć się z Bayernu i spróbować w Anglii, Włoszech czy Hiszpanii ?
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 05.02.2020 09:13

alechandro napisał(a): Ostatnio widziałem mecz Sampa-Napoli i to był kolejny świetny mecz dla postronnego widza a takich meczów w każdej kolejce jest sporo. Nie wiem czy ja mam pecha do hiszpańskiej ale te mecze, które oglądam powodują u mnie senność a poziom sędziowania gorszy niż w Italii.

No to mamy chyba tego samego pecha, bo ja mam podobnie kiedy włączę jakiś mecz włoskiej.
Aczkolwiek oglądałem końcówkę tego o którym wspominasz i faktycznie był niezły.
Hiszpańskiej też nie oglądam, za wyjątkiem może FCB (czasem).

alechandro napisał(a): nie zastanawia Was dlaczego Lewandowski nie chce ruszyć się z Bayernu i spróbować w Anglii, Włoszech czy Hiszpanii ?

To raczej nie kwestia tego czy się chciał ruszyć, ale raczej polityki Bayernu, któremu nie zależy na sprzedawaniu zawodników nawet za sto baniek.Zwłaszcza takich jak Lewandowski czy Müller. Firma przynosi wystarczające zyski, a kim zastąpią zawodnika, który strzela im 50 bramek w sezonie?
Moje zdanie jest takie, że RL to jedyny polski napastnik, który poradził by sobie w każdej lidze w Europie i coś na rzeczy z tym Realem było.
Nie sądzę żeby po wygaśnięciu kontraktu zagrał jeszcze w jakimkolwiek europejskim klubie. Wydaje mi się, że albo USA albo zostanie do końca w Bayernie, którego już dziś jest żywą legendą.
Chciałbym go jeszcze zobaczyć w Liverpoolu, ale to raczej nierealne.

A co do Piątka masz rację.
Oglądałem kilka meczy Milanu i aż zęby bolały. Od oglądania gry całego zespołu.
Z czego ten Piątek miał tam cokolwiek strzelić??
Kowal zawinił, Cygana powiesili.

Jednak porównywanie jego do Lewandowskiego to profanacja tego drugiego.
Może kiedyś się zbliży ( z akcentem na słowo "zbliży"), ale dziś jeszcze mu daleko, bardzo daleko.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.02.2020 23:00

Hiszpania.
Niespodzianki w Pucharze Króla.
Atletico Madryt, Real Madryt i Barcelona za burtą w sezonie 2019/2020
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.02.2020 07:47

Można rzec, że w tym sezonie tego typu wyniki Barcy już nie są niespodzianką :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 07.02.2020 08:19

Porażka Realu jakoś została przyjęta przeze mnie z pewną normalnością, natomiast nie spodziewałem się odpadnięcia z PK Barcy. Coś się dzieje... ale może
to dobrze dla atrakcyjności w LL.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.02.2020 08:28

Ja wiem, że Valverde nie był wymarzonym sternikiem dla takiego klubu jak Barca ale jego zwolnienie było błędem. W ogóle to jestem przeciwnikiem robienia takich ruchów na tym etapie sezonu. Coś tam zaczęło się sypać w tej Barcelonie i wszystko zaczęło wyłazić akurat po zwolnieniu Valverde. Barca w ostatnich latach kojarzy mi się z frajerstwem i bezsensownymi transferami za kosmiczne sumy. Szczerze powiedziawszy jedyny transfer jaki mnie się spodobał to młodzik z Ajaxu ale nie kumam Griezmanna za takie pieniądze, który wydaje się być kolejną nie trafioną inwestycją za gruby hajs. Tam ewidentnie trzeba przewietrzyć szatnię.
Barca ma problem, że wszystkie brudy wychodzą teraz, w kluczowym momencie sezonu. Zaraz rusza liga mistrzów i wcale nie zdziwię się jak Barcelona popłynie z Napoli. Jest to co prawda mało prawdopodobne bo Napoli też ma swoje problemy ale wcale mnie takie rozstrzygnięcie nie zdziwi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone