Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 25.09.2019 12:20

Jeździsz sam czy ekipą ?
Bilety kupujesz przez fanclub ?
Podaj koszta jak to nie tajemnica
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.09.2019 18:34

Ostatnio jechałem sam, teraz jadę z dwoma kolesiami. Czasy wyjazdów autokarowych się skończyły niestety a te były najlepsze.

Bilet na LM w zależności od klasy rywala ale tym razem 90 na niezbyt ciekawym miejscu mimo, że Lokomotiv...mimo wszystko większe prawdopodobieństwo, że dostane bilet w kasie bo Włosi różnie z tą frekwencją na takich ogórków. Pierwszeństwo naturalnie mają te osoby, które posiadają karnety na Serie A.

Hotel - hotel Master obecnie przy stadionie 402 zł na dwie doby ze względu na to, że otworzyli J-Hotel w J-Village za raz przy stadionie będący częścią kompleksu Continassa. My jedziemy do J-Hotel czyli 1400 zł do podziału na trzy osoby w pokoju 3-osobowym.

J-Museum - 12 Euro od osoby, tyle płaciłem ostatnio, teraz pójdę ponownie. Taka cena obowiązuje kiedy grupa jest co najmniej 25 osobowa więc dołączamy do jakiejś grupy i zwiedzamy museum plus stadion, normalnie jest to 15 E od osoby.

No i paliwo, opłaty to jakieś 800 zł ale to różnie. Robię w ten sposób, że za paliwo i autostrady płacę kartą kredytową. Po powrocie dzielę na 3 kwotę z karty i kolesie zwracają to co maja zwrócić. No i jeść trzeba ale to na mieście bo w hotelu tylko śniadanie. Alkoholu nie pijemy bo wypicie piwa do kolacji to nie picie, ja poza piwem nic nie piję.

Najgorsze jest J-Store i wydatki na gadżety związane z Juventusem, czasami trudno zapanować tak i teraz będzie tym bardziej, że pojawiło się sporo nowych gadżetów Adidasa. Kosztowna impreza ale czasami trzeba bo serce czarno-białe od 34 lat, co poradzę ?

Tak to mniej więcej wygląda.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 25.09.2019 19:09

alechandro napisał(a):
anakin napisał(a):Plus przelot i inne koszta z tym związane.

Ja do Turynu samochodem jeżdżę :D

No jednak Liverpool jakies 600 km dalej, plus prom (tunel).
Na jedną osobę to zbyt duży koszt.
Poza tym raczej mi się nie chce tłuc samochodem tyle kilometrów.
sito_zabrze napisał(a):Pytam bo być moze bedziemy organizowali taki wyjazd

Jakas większa grupa?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.09.2019 19:12

anakin napisał(a):Jakas większa grupa?

O...może ja jeszcze się podepnę :mrgreen:
anakin napisał(a):No jednak Liverpool jakies 600 km dalej, plus prom (tunel).

Zgadza się. Do Turynu prowadzi ponadto bardzo malownicza droga, przepiękne widoki praktycznie towarzyszą od początku do końca co bardzo umila podróż.
Ostatnio edytowano 25.09.2019 19:16 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 25.09.2019 19:14

alechandro napisał(a):

Ty na Anfield? 8O
Nie uwierzę jak nie zobaczę. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.09.2019 19:15

anakin napisał(a):
alechandro napisał(a):

Ty na Anfield? 8O

Oj tam, nie lubię Liverpoolu ale z dobrym towarzystwem, na stadion na którym nie byłem dlaczego nie ?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.09.2019 19:22

alechandro napisał(a):
anakin napisał(a):
alechandro napisał(a):

Ty na Anfield? 8O

Oj tam, nie lubię Liverpoolu ale z dobrym towarzystwem, na stadion na którym nie byłem dlaczego nie ?

Jest jeszcze opcja, że Juve będzie grało na Anfield w rundach pucharowych :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 25.09.2019 19:24

alechandro napisał(a):Oj tam, nie lubię Liverpoolu ale z dobrym towarzystwem, na stadion na którym nie byłem dlaczego nie ?

No to czekamy na odzew sito :wink:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.09.2019 19:44

Bravik napisał(a):Jest jeszcze opcja, że Juve będzie grało na Anfield w rundach pucharowych :oczko_usmiech:

No bardzo bym tego chciał zresztą.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 25.09.2019 20:25

alechandro napisał(a):Ostatnio jechałem sam, teraz jadę z dwoma kolesiami. Czasy wyjazdów autokarowych się skończyły niestety a te były najlepsze.

Bilet na LM w zależności od klasy rywala ale tym razem 90 na niezbyt ciekawym miejscu mimo, że Lokomotiv...mimo wszystko większe prawdopodobieństwo, że dostane bilet w kasie bo Włosi różnie z tą frekwencją na takich ogórków. Pierwszeństwo naturalnie mają te osoby, które posiadają karnety na Serie A.

Hotel - hotel Master obecnie przy stadionie 402 zł na dwie doby ze względu na to, że otworzyli J-Hotel w J-Village za raz przy stadionie będący częścią kompleksu Continassa. My jedziemy do J-Hotel czyli 1400 zł do podziału na trzy osoby w pokoju 3-osobowym.

J-Museum - 12 Euro od osoby, tyle płaciłem ostatnio, teraz pójdę ponownie. Taka cena obowiązuje kiedy grupa jest co najmniej 25 osobowa więc dołączamy do jakiejś grupy i zwiedzamy museum plus stadion, normalnie jest to 15 E od osoby.

No i paliwo, opłaty to jakieś 800 zł ale to różnie. Robię w ten sposób, że za paliwo i autostrady płacę kartą kredytową. Po powrocie dzielę na 3 kwotę z karty i kolesie zwracają to co maja zwrócić. No i jeść trzeba ale to na mieście bo w hotelu tylko śniadanie. Alkoholu nie pijemy bo wypicie piwa do kolacji to nie picie, ja poza piwem nic nie piję.

Najgorsze jest J-Store i wydatki na gadżety związane z Juventusem, czasami trudno zapanować tak i teraz będzie tym bardziej, że pojawiło się sporo nowych gadżetów Adidasa. Kosztowna impreza ale czasami trzeba bo serce czarno-białe od 34 lat, co poradzę ?

Tak to mniej więcej wygląda.

Bilet domniemywam ze 90 Euro a nie PLN ? :mrgreen:

Ogólnie widze ze tragedii nie ma cenowej

Ja byłem w 2008r na Barcelona - Valencia, mecz na szczycie, Barca 1 w tabeli, Valencia 2
Przejazd autokarem z Poznania 8O plus bilet i 3 noclegi w hostelu wyszły razem 900zł ( bilet na mecz kosztował 60E ). Organizatorem był fanclub FCB z Polski.
Na miejscu wiadomo, mozna wydać 100E w 4 dni, można kilka tysięcy :wink:
W sklepiku klubowym niektórzy wydawali 500E , ja wydałem skromne 70E na koszulke i kilka pierdółek
Zwiedzanie stadionu 17E , warto :wink:
Koszmarem była podróż , najpierw dojazd Seicento do Poznania w 5h a potem 27h do Katalonii ( 3 kierowców jechało z krótkimi przerwami na siku i zmiane Tacho ). Atmosfera w autokarze super, ale plecy bolały mnie jeszcze przez 3 miesiące :oczko_usmiech:

Takze dla mnie autokar mimo ze był lux klasa, miał 2 lata, odpada. Moge sie zgodzić na max 1200km , do Barcelony było chyba 2200km :mrgreen:

Odnośnie Liverpoolu. Opcje są dwie. Za organizację chce sie zabrać mój kumpel mieszkający w DE, w grę wchodzi tylko samolot, my z RP , on dolatuje z Faterlandu.

Druga opcja to szwagier obiecał ojcu ze go weźmie na taki mecz. Tu jest niestety więcej znaków zapytania, bo jego ojciec jest po 70-tce i nie wiem jak to bedzie wyglądało, w sensie podróż i noclegi, tzn na bank tez samolot ale nie wiem jak na miejscu.

Ja od siebie dodam ze wyjazd na sam mecz to średni pomysł, tzn rano wylot i po meczu od razu powrót
2 dni to minimum, w końcu moze sie okazać ze bede tam tylko raz w życiu , warto coś pozwiedzać

Bede informował jak coś ustalimy
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 25.09.2019 20:52

https://www.facebook.com/pages/category ... 708873326/

Lekką rączką jakies 2500-3000 PLN.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 25.09.2019 21:00

anakin napisał(a):https://www.facebook.com/pages/category/Tour-Guide/Wyjazdy-na-mecze-Liverpool-FC-1913509708873326/

Lekką rączką jakies 2500-3000 PLN.

Bo tam ktoś zarabia

Jeżeli bilet kosztuje 100-120 funtów, przelot zabukowany sporo wcześniej 500 PLN ( cena ze sporym zapasem ) , 2 noclegi w Hostelu bo chyba nikt nie bedzie szukał tam pałacu niech będą 50 funtów. Reszta to wydatki na miejscu. Licze max 1500-1600 przelot, bilet i noclegi
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.10.2019 21:59

Sędzia Lahoz znowu odwala parodię sędziowania na meczu Barcy z Sevillą. 8 żółtych, dwie czerwone w spokojnym meczu. 8-O :lool:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.10.2019 22:08

A inter ponownie został wyjaśniony. Jeżeli ktoś twierdzi, że Serie A jest słaba to powinien był obejrzeć dzisiejszy mecz.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 07.10.2019 09:52

alechandro napisał(a): Jeżeli ktoś twierdzi, że Serie A jest słaba to powinien był obejrzeć dzisiejszy mecz.

Każda drużyna ma w sezonie do rozegrania 38 meczów.
Drużyn jest 20, czyli sezon to 760 meczów.
Tak więc liga to trochę więcej niż jeden czy nawet pięć. :oczko_usmiech:

Ale faktycznie mecz był niezły.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone