Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ajdadi
AJDADI

Postnapisał(a) ajdadi » 07.04.2019 14:02

alechandro napisał(a): 3-3 albo poznańskimi pyrami.

...miałem przyjemność na tym meczu być...mina ogórków z Juve bezcenna...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2019 14:18

alechandro napisał(a):Ciekaw jestem kto jako pierwszy wyleci z ripostą, mam naturalnie swój typ :mrgreen: :oczko_usmiech:

Gdyby można było takie typy u buka obstawiać to byłbym bardzo bogatym człowiekiem.
anakin napisał(a):bo cała włoska liga to jedna wielka bryndza.
Była jest i będzie. :mrgreen:

p.s.mam nadzieję, że Cię nie rozczarowałem. :oczko_usmiech:

Nie oglądasz, ja tak nie uważam bo walka o miejsca w LM jest bardzo ciekawa, poza tym w meczach Serie A pada chyba najwięcej bramek na ogół. Wiem, że zespoły z Hiszpanii dominują w Europie ale nie wiedzę aby liga była zdecydowanie ciekawsza. Powiem inaczej - liga hiszpańska ma ładniesze opakowanie czyli stadiony i frekwencja.
A co do ostatniego - jak zwykle nie rozczarowałeś :D
ajdadi napisał(a):...miałem przyjemność na tym meczu być...

To chyba nie na tym tylko na rewanżowym zimowisku gdzie powinni rozgrywać ten mecz w hokeja ale gospodarze nie potrafili zapewnić łyżew, kijków i krążka ;)
Też byłem na tym meczu ale z powodu warunków nie był on przyjemnością.
ajdadi napisał(a):mina ogórków z Juve bezcenna...

Tu się zgadzamy - Juve było wtedy ogórkami, Lech nimi pozostał do dziś :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 07.04.2019 19:12

alechandro napisał(a):Nie oglądasz, ja tak nie uważam bo walka o miejsca w LM jest bardzo ciekawa, poza tym w meczach Serie A pada chyba najwięcej bramek na ogół. Wiem, że zespoły z Hiszpanii dominują w Europie ale nie wiedzę aby liga była zdecydowanie ciekawsza. Powiem inaczej - liga hiszpańska ma ładniesze opakowanie czyli stadiony i frekwencja.

Czasem oglądam.
Choć wiadomo, że na pierwszym miejscu jest liga angielska, potem niemiecka.
Jeżeli miałbym porównywać hiszpańską i włoską to jednak wolę oglądać tę pierwszą.
ajdadi
AJDADI

Postnapisał(a) ajdadi » 07.04.2019 20:30

alechandro napisał(a):To chyba nie na tym tylko na rewanżowym zimowisku gdzie powinni rozgrywać ten mecz w hokeja ale gospodarze nie potrafili zapewnić łyżew, kijków i krążka ;)
Też byłem na tym meczu ale z powodu warunków nie był on przyjemnością.

...A jednak byłem i w Turynie i w Poznaniu też...
Tak tylko przy okazji bardzo podobne warunki atmosferyczne były również jak Kolejorz grał ze Sportingiem Braga...
Co do ostatniego zdania niestety oczywiście się zgadzam...jak to na dzień dzisiejszy by powiedzieć gdzie oni...a gdzie my...
100 lat świetlnych różnicy...
ajdadi
AJDADI

Postnapisał(a) ajdadi » 07.04.2019 20:35

Zapomniałem jeszcze dodać jako postronny kibic oglądający wczorajszy mecz Juve-Milan...to jak dla mnie jeszcze przy wyniku 0:0 sędzia nie podyktował ewidentnego karnego dla Milanu...chociaż podobno :) korzystał z VAR-u
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2019 22:12

Z mojego punktu widzenia karny powinien być jak najbardziej ale karny to nie gol a pozornie właśnie po tym rożnym Piątek strzelił bramkę :wink:
Szwankują przepisy dotyczące ręki w polu karnym bo w jednym z meczów Juve miało podobna sytuacje w polu karnym przeciwnika i tez nie było karnego. Przepisy są niespójne, w każdym razie sędzia wybroni się z tego ale jak dla mnie karny oczywisty. Sandro jechał na wślizgu, odwrócony był od piłki i chował rękę więc tak to pewnie zinterpretował sędzia. Jak wspomniałem, przepisy nie do końca jasne ale dla mnie ręka to ręka i w każdym tego przypadku powinna być ręka.

Co do Lecha, jako sympatyk Zagłębia kiedyś była zgoda pomiędzy klubami, ja osobiście lubię Lecha ze względu na rodzinkę z Poznania, która sympatyzuje z Lechem. Ale to co tam się wyprawia to porażka na całego, zatrudnienie słabego Nawałki jest tego kolejnym potwierdzeniem, coś o tym wiem jako kibic Zagłębia choć to stare czasy :wink:
Jeżeli byłeś w Turynie to zapewne zdaje się grali wówczas na Olimpijskim na którym obecnie mecze rozgrywa Torino, źle kojarzy mnie się ten stadion bo to czasy Juventusowej lipy. Byłem na tym stadionie ale na meczu z Milanem ( 3-2, sezon 2007/2008 ), później już bywałem i bywam na Allianz Stadium.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 07.04.2019 22:17

alechandro napisał(a): i bywam na Allianz Stadium.

Często ?
Jest problem z biletami ?
Nie ukrywam ze mecz Juventusu chciałbym mieć w swojej kolekcji :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.04.2019 23:29

Dość,ostatnio trochę mniej ze względu na dziecko ale jeżdżę. Na ogół bywało tak, że jeździłem z grupą zorganizowaną Drughi Polska i oni załatwiali nam bilety na wet na te lepsze mecze jak Napoli, Milan, inter ale dość sporo sobie śpiewali tłumacząc to wydatkami na oprawę. Cwaniakowali, że jak nam się nie podoba to zawsze możemy przyjechać na...Frosinone :D
I na tym stanęło bo podczas niszowych meczów ligowych lub w LM bilety jeszcze można nabyć w kasie ze względu na mniejsze zainteresowanie. Indywidualnie bywałem na ogórkach w LM ( Szachtar, Nordsjaelland ) oraz ligowych ( Empoli, Cagliari ) i w tym przypadku bilety dostałem w kasie.
Nawet jak się nie uda to warto zobaczyć całą infrastrukturę - stadion, J-Village oraz muzeum. Teraz treningi pierwszej drużyny odbywają się już w centrum treningowym Continassa przy stadionie więc można ciekawie trafić, przynajmniej na autka z przyciemnionym szybami.
Razem z polskim stowarzyszeniem Juve zorganizowaliśmy wyjazd do Turynu Panu Andrzejowi Zdebskiemu, który jako jedyny przeżył wypadek w którym pod Babskiem zginął Gaetano Scirea. Pan Zdebski spotkał się z wdową po piłkarzu i odwiedził grób zawodnika.
Polecam lekturę :
https://www.przegladsportowy.pl/pilka-n ... su/nw3eezg
ajdadi
AJDADI

Postnapisał(a) ajdadi » 08.04.2019 07:57

alechandro napisał(a):Co do Lecha, jako sympatyk Zagłębia kiedyś była zgoda pomiędzy klubami, ja osobiście lubię Lecha ze względu na rodzinkę z Poznania, która sympatyzuje z Lechem. Ale to co tam się wyprawia to porażka na całego, zatrudnienie słabego Nawałki jest tego kolejnym potwierdzeniem, coś o tym wiem jako kibic Zagłębia choć to stare czasy :wink:
Jeżeli byłeś w Turynie to zapewne zdaje się grali wówczas na Olimpijskim na którym obecnie mecze rozgrywa Torino, źle kojarzy mnie się ten stadion bo to czasy Juventusowej lipy. Byłem na tym stadionie ale na meczu z Milanem ( 3-2, sezon 2007/2008 ), później już bywałem i bywam na Allianz Stadium.

Ja też za "stare czasy" do ZL nic nie mam i prawie co sezon jestem w Lubinie na meczu Kolejorza...w Poznaniu niestety "GWIAZDY" decydują kto ma ich trenować...co sądzą o tym kibole to z kolei widać po frekwencji na meczach w tej rundzie...jak większość z niecierpliwością czekam na koniec sezonu i pożegnanie się z Poznaniem niektórych zawodników...
Co do Juve tak ten mecz był na Olimpico...jeżeli dobrze pamiętam Rudnevs 3 bramki dla nas strzelił.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.04.2019 12:30

Wczoraj w półfinale Pucharu Polski
Jagiellonia Białystok - Miedź Legnica 2:1

Dzisiaj o 18:00 drugi półfinał Raków Częstochowa - Lechia Gdańsk.
Może być ciekawa potyczka lidera LOTTO Ekstraklasy z liderem FORTUNA I Liga.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.04.2019 19:12

Raków Częstochowa - Lechia Gdańsk 0:1

finał.jpg
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 20.04.2019 19:41

Juventus poprawił rekord w zdobytych mistrzach z rzędu...
Dzisiejszy jest ósmym. Biorąc pod uwage lige włoską raczej poprawią ten rekord jeszcze o kilka majstrów

Graty dla nich i ich kibiców
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.04.2019 19:43

Dzisiaj w meczu ligowym z Torino Piątek na razie na ławie.
Jackar
Cromaniak

Postnapisał(a) Jackar » 28.04.2019 21:52

Janusz Bajcer napisał(a):Dzisiaj w meczu ligowym z Torino Piątek na razie na ławie.

Gattuso - jaki piłkarz taki trener :roll:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.05.2019 18:14

Jagiellonia Białystok - Lechia Gdańsk 0:1

PUCHAR POLSKI dla Lechii Gdańsk

Brawo :idea:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone