Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jackar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackar » 18.09.2016 20:06

Na pewno będzie jakiś tani trener. Vukovic to obecnie II trener Legii, więc myślę że on tylko na zasadzie strażaka.
Na pewno Leśny chciałby Probierza, ale on jest nie do wyjęcia z Jagi.
Dolary za orzechy że następnym trenerem będzie Polak i ktoś kto już tą Legię zna i już w niej pracował np. jako zawodnik.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 18.09.2016 20:22

te kiero napisał(a):czy trzeba sprowadzać gości z Albanii

On jest chyba z Kosowa. A to jest Serbia. :?

Aczkolwiek obiektywnie muszę przyznać, że w drugiej połowie tę "eksportową" drużynę dało się oglądać.

Dla odmiany oglądałem dzisiaj równoległy mecz z ligi na jewropejskim poziomie. To znaczy zostałem zmuszony do oglądania. Inter-Juventus - hicior podobno. W pierwszej połowie komentatorzy najpierw starali się opowiadać o prymacie taktyki i takie tam. Na końcu już sami nie zdzierżyli i podsumowali, że nuda.
Obiektywnie - oglądać się dało piętnaście, dwadzieścia minut, reszta totalna deprecha. Sportowo, wiadomo lepsze wyszkolenie techniczne zawodników. Ale przez większą cześć spotkania poziom meczu jak i w Polsce. Strzały w trybuny, podania do najbliższego i w ten deseń.
A najbardziej rozbił mnie komentarz mniej więcej jeśli chodzi o wymowę taki : zawodnik znany głównie ze swoich faulów :lol:

Dobrze to przed chwilą Boniek, że polska liga to dobry produkt na naszym rynku. Ale sportowo wyjście na zewnątrz to LE maks.

W kolejce zawsze znajdzie się dwa trzy emocjonujące mecze na przyzwoitym poziomie. Ale dopóki nie przyjdą takie pieniądze jak na zachodzie to wyjścia na zewnątrz zawsze będą przykre.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 18.09.2016 22:05

Żaden Polak...Magiera odmówił i bardzo dobrze. .dla Magiery Zagłębia i Legii..
To musi być zamordysta i kat...
Tylko ktoś taki ogarnie te panienki...a na naszą ligę nie trzeba taktycznych cudów i titi taki...
Głównym winowajcą całego burdelu jest trio Miodulski vel Ajax vel akademia..Żewłakow i jego zmieniające się wizje sportowe..plus bwana engebedebge ...
I na koniec standard zakład ?:-) o flaszkę panowie przesmiewcy ...Legia Mistrzem ?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.09.2016 09:30

Sven napisał(a):I na koniec standard zakład ?:-) o flaszkę panowie przesmiewcy ...Legia Mistrzem ?

Biorąc pod uwagę system rozgrywek i poziom miernoty naszej ligi pewnie tak.
Na dłuższą metę Jagiellonia nie uciągnie.
Ale liczę na Zagłębie.

Kabaret....
Jaki poziom na boisku taki i poza nim.... :roll:

Obrazek

Oj, sławni będziecie w całej Europie i to naprawdę długo.
Upragniona LM wam to zapewni.

Miałem kolegę, który non stop dostawał po pysku, ale był dumny, bo nosa mu nigdy nie złamali.
Tak mi się jakoś skojarzyło......
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 19.09.2016 13:56

Kabaret to uskutecznił Miodulski z Żewłakiem i bengebenge
Pierwszy zamarzył sobie o Ajaxie w Warszawie, trenerze młodym w gajerku z akcentem kalifornijskim, takim ą ę na salonach
Drugi natychmiast zburzył dotychczasową politykę transferową i z uśmiechem spełniał każdą zachciankę albańca
Trzeci biegał między jednym a drugim i potakiwał zapewniając że już jest Ajax .....

I nie można było złego słowa powiedzieć w klubie o trenerku. Nawet po takich akcjach jak celowe przedłużanie treningu żeby nie obejrzeć meczu polaków na EURO....
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 19.09.2016 14:47

Sven napisał(a):To musi być zamordysta i kat...
Tylko ktoś taki ogarnie te panienki...

Weźcie Urbana.
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 19.09.2016 15:08

A teraz już tak całkiem serio...
Na wschód od Poznania mają swoje problemy ,a my swoje.
Wczoraj oglądałem mecz w Gdańsku...i paradoks polega na tym ,
że Kolejorz rozegrał najlepszy mecz w tym sezonie i z pewnych punktów
nie przywieźliśmy na Bułgarską nic.
Nawet pałce się chciało...

Po dwóch spotkaniach widać postęp w porównaniu z "Wesołym Jasiem"
Oby tylko to nie były te dwa spotkania.
Na razie Chorwat ma mały plusik

A tak przy okazji...
Mieliśmy dobrego trenera Skorża się nazywał...ale piłkarzyny go zwolniły...bo im się za.....lać nie chciało.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 19.09.2016 17:47

Sven napisał(a):Żaden Polak...Magiera odmówił i bardzo dobrze. .dla Magiery Zagłębia i Legii..

Jest taki kandydat.
Zagraniczny a dobrze zna polską ligę. Nieźle gada po polsku, czasami trudno zrozumieć przekaz, ale piłkarze się wdrożą.
Jednym rzutem oka na schodach potrafi ocenić piłkarza.
Zamordysta i kat, co prawda nic więcej nie potrafi ale wedle życzenia.
Zwykle jak wylatywał z Wisły to zawsze się w Legii pojawiał (nie on jeden ale on człowiek - symbol).
No i na pewno z Was nie zedrze skóry. :roll:
Franz Smuda ante portas :lool:

A poważnie to czytałem o Maaskancie. Niepokojąca kandydatura :?
Mogłoby mu się tam u Was jeszcze udać co nie przeszło w Krakowie. To znaczy zaprowadzić profesjonalne obyczaje.
I to byłby większy odjazd od reszty niż te Wasze pierdyliony eurasów za LM :roll:

I nie można było złego słowa powiedzieć w klubie o trenerku. Nawet po takich akcjach jak celowe przedłużanie treningu żeby nie obejrzeć meczu polaków na EURO....

Poważnie takie akcje robił ? 8O No to raczej mieliśmy akcję ze zwalnianiem trenera przez zawodników.
Niepokojące w obliczu piątkowego meczu :?
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 19.09.2016 19:35

Kiepura w piątek z Vuko a potem niestety raczej Magiera....
Za granie przeciwko trenerowi powinni kopaczom zabrać 6 pensji..i nieważne jaki ujowy był hasi...
Alban od wejścia mieszał i się gubil im było gorzej tym bardziej kombinowal...
Przykład z Vako ..w środę pierwszy skład a wczoraj mu alban powiedział że nie gra bo musi się nauczyć imion kolegów. ...
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 19.09.2016 21:10

Sven napisał(a):Kiepura w piątek z Vuko

Co ma być to będzie...
Po siedmiu porażkach mam skórę twardą jak podeszwa stopy słonia.
Nic mnie nie zdziwi. zarówno 6:0 jak i 0:6.

Bilecik w każdym razie zakupiony. Wpadacie czy macie zakaz bo nie ogarniam ? :roll:
Warto wpaść bo u nas zmiany, zmiany, zmiany...
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 19.09.2016 21:13

Na chwilę obecną w 99,9% ... Magiera 8O
Okazuje się, że nasi szefowie nie mieli planu B i to Jacek obejmie ten bałagan. Czy sobie poradzi :?: mam nadzieję, że razem z Vuko, Rado, Szamo i Malarzem choć do końca sezonu coś dograją. Chyba że zaciąg Hasiego postawi się materii i będzie kontynuował sabotaż. Dopiero chyba w zimę ktoś nowy przyjdzie. Na chwilę obecną plan "Polski" jest chyba najbardziej logiczny, bo wszyscy wymienieni znają klub, znają mentalności, wiedzą od czego zacząć. Nie ma czasu na poznawanie wszystkiego od początku.

Hasi dzięki Żewłakowowi czuł się na Ł3 bardzo mocno, wiedział, że nikt mu nie podskoczy. Dostał od kolegi zielone światło na zrobienie porządku w szatni. Nawet porządki, dosłownie, zaczął robić na korytarzu i we wszystkich innych miejscach w kllubie. Nikt go na Ł3 nie tolerował i nie szanował. Z tym zielonym światłem przesadził, bo wprowadził metodę nadmiernego zamordyzmu poprzez kary, zmianę regulaminów, zakazów, nakazów itd. Jednocześnie nie pokzał swojego warsztatu którym mógłby zaimponować na treningach.
Zawodnicy widzieli jego rozdwojenie jaźni, szamotanie się z rzeczywistością, brak jednego kierunku. Na początku pewna grupa (starsza) postawiła się. Hasi odpowiedział linczując publicznie chłopaków. I od tego momentu (przed LM) zaczął się otwarty konflikt. Mecz z Borussią to pokazał oraz pierwsza połowa z Zagłębiem. Ktoś najprawdopodobniej wszedł do szatni i powiedział, że druga część meczu ma wyglądać innaczej niż wszystkie poprzednie mecze, bo to będzie jasny sygnał że jednak można grać inaczej. Że czas skończyć ten cyrk.
Albańczyk pozostawił po sobie spaloną ziemię, jeśli któryś z kopaczy na początku jego przyjścia miał chęć do biegania i ją stracił, to teraz musi jej się nauczyć od początku. Najważniejsze to muszą wywalić z głowy te cztery ostatnie m-ce.
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 19.09.2016 21:21

Kiepura
jakiś czas temu śmiałem się, że może do Was Franek - erudyta i krasomówca, zawita :?:
Odpłacasz pieknym za nadobne :?: :oczko_usmiech:
Ostatnio edytowano 19.09.2016 21:23 przez dario7, łącznie edytowano 1 raz
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 19.09.2016 21:23

Kiepura napisał(a):
Sven napisał(a):Kiepura w piątek z Vuko

Co ma być to będzie...
Po siedmiu porażkach mam skórę twardą jak podeszwa stopy słonia.
Nic mnie nie zdziwi. zarówno 6:0 jak i 0:6.

Bilecik w każdym razie zakupiony. Wpadacie czy macie zakaz bo nie ogarniam ? :roll:
Warto wpaść bo u nas zmiany, zmiany, zmiany...

nie macie :)
Jackar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackar » 20.09.2016 19:18

Sven napisał(a):Żaden Polak...Magiera odmówił i bardzo dobrze. .dla Magiery Zagłębia i Legii..

To może Wójcik? :lol:
Mają mu za niedługo licencję zwrócić i daleko nie ma. :lol:

A tak na poważnie to myślę, że Magiera to nie jest zły pomysł. Czerczesow już nie wróci.
Legię zna, polską ligę zna, był trenerem rezerw i w sztabie szkoleniowym. Razem z Vuko mogą ogarnąć szatnię.
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 21.09.2016 13:41

Statystyki najgorszego trenera Legii w XXI w:
średnia pkt. na mecz 1,17, Czerczesow 2,14, Berg 1,96, Urban 1,93.
Hasi wygrał 27,8% meczów,Czerczesow 65,7%, Białas 41,7%.
Zapisze się w statystykach na jednym z ostatnich miejsc w historii Legii.

Na szczęście hajsu też nie wziął za dużo :mrgreen: krzyżyk ... :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone