dario7 napisał(a):Dla Kiepury ...
[/i]
Ale ja o niebie a Ty o chlebie albo na odwrót. Pisałem o Pepsi a ty o działce.
W kwestii oświadczenia.
Wzruszyłem się.
No normalnie Matka Teresa ta Wasza Legia.
Za stadion płaci pisze, ale o tym ile ze stadionu doi kasy już nie pisze
Młodzież szkoli. Boiska będzie budować.
Tylko zapomniała dodać, że z działki korzystać będzie normalna komercyjna firma pod tytułem AP Legii, która przynosi tejże Legii kolosalne dochody w postaci wychowanków sprzedawanych na targu piłkarskim.
Ale wiesz co. Powiem Ci, że ja popieram taką decyzję i nie jestem nia oburzony. Samorządy powinny wspierać w miarę możliwości każdy przejaw sportu wśród młodzieży i kluby. Nawet ocierającą się czy będącą komercją.
Liczę, że podobna przychylność władz Warszawy dotknie inne kluby np. Skrę.
I, że władze L. będą solidarnie domagać się tych samych benefitów dla innych.
A i miałem napisać, że jesteście frajerzy, bo w tym Waszym patolo mogliście np. wyrwać kawałek Parku Łazienkowskiego. A nie jakąś tam działeczkę.
W końcu każdy urzędnik uwierzy, że Leśny to późny wnuk króla Stasia.
Ale ugryzłem się w język i nie napiszę.
Bo jak mówią sprawa jest rozwojowa i może coś z tym wnukiem jest na rzeczy

PS. Swoją drogą macie rozmach. Dwa boiska za 10 milionów.

(no ale kto bogatemu zabroni).
Podobna najlepsza klubowa baza treningowa (przez grzeczność nie napiszę czyja

) :
Dwa pełnowymiarowe, oświetlane boiska, w tym jedno z podgrzewaną murawą, oraz trzecie - ze sztuczną murawą, jedyną tego rodzaju w Polsce – Duraspine Ultra 60.
Aby murawa zawsze była najwyższej jakości, tuż obok boisk rośnie na specjalnie przygotowanym placu kolejna jej partia – murawa rezerwowa. Jeśli pojawi się taka konieczność, szybko można zastąpić tę zniszczoną.
Do użytku został oddany także nowoczesny budynek wraz z zapleczem sportowym. Na powierzchni tysiąca metrów kwadratowych znajdują się: siłownia, dwie szatnie, osobne pokoje dla pierwszego trenera i asystentów, odnowa biologiczna, sala odpraw, gabinet rehabilitacji, magazyn, pralnia, a nawet pomieszczenie do mycia butów.
kosztowała od 7 do 12 milionów (w zależności od źródła).