Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 25.02.2014 12:33

I można powiedzieć ,że Pogoń teraz to ma dopiero "flotę" z Murawskim w skladzie. Ciekawostka też z obozu Lecha , kontrakt został rozwiązany z Ślusarskim. Ciekawe gdzie trafi.. :)
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 25.02.2014 13:22

Zbyszko666 napisał(a):I można powiedzieć ,że Pogoń teraz to ma dopiero "flotę" z Murawskim w skladzie. Ciekawostka też z obozu Lecha , kontrakt został rozwiązany z Ślusarskim. Ciekawe gdzie trafi.. :)

Coś mi się o uszy obiło, że Arka. ;)
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 25.02.2014 13:29

Chodzą takie słuchy. :)
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 25.02.2014 13:33

Był w piątek na rozmowach w Gdyni
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 26.02.2014 18:59

Człowiek żyje długo i zdziwonym umiera. :D

Takie coś znalazłem

Obrazek

Zainteresowała mnie ta pierwsza część. A zwłaszcza dane dotyczące oglądalności, która jest jako tako mierzalna. Bo reszta, jak każdy sondaż telefoniczny to oczywiście z przymrużeniem oka.

Szperając w necie znalazłem takie cuś.

Oglądalność ekstraklasy w TV - 2013/2014 (21 kolejek):
średnia oglądalność meczu T-ME w TV płatnych: 181 tys. widzów
średnia oglądalność każdej kolejki - 1 mln 471 tys.
suma po 21. kolejkach - 32 mln 278 tys.

Oglądalność lig zagranicznych - 2013/2014 (do końca listopada 2013):
Premier League (Anglia) - 44 tys.
Primera Division (Hiszpania) - 41 tys.
Serie A (Włochy) - 19,6 tys.
Ligue 1 (Francja) - 6,8 tys.
Wszystkie dane dzięki: MEC dla Ekstraklasy S.A. wg Nielsen Audience Measurement (grupa docelowa: all 4+)

Statystyki oglądalności LM w piłce nożnej fazy grupowej:
-Canal+ sport oglądało średnio 185 tys widzów
-nsport - 109 tys.
- Canal Family, canal family 2 - 85 tys
- Najwięcej widzów w nc+ zgromadził mecz Borussia Dortmund z SSC Napoli, pokazany 26 listopada br. na antenie Canal+ Sport. Śledziło go 398 tys. widzów.

wg Nielsen Audience Measurement (grupa docelowa: all 4+)

Ogólna średnia z wszystkich kanałów gdzie leciała LM to ok. 126 tys widzów

8O

Kurdesz, ja myślałem, że esktraklapa to niszowa jest "no bo kto by panie takie badziewie oglądał" i płacił i w ogóle itd. i nikt się nie przyznaje, że ogląda. Zlikwidować zaorać i w ogóle.

A tu zonk. Większe rwanie niż na plastiki.

Wygląda na to, że wszyscy na partyzanta lecą. :lool:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.02.2014 19:06

Kiepura napisał(a):................:

Ze sposobu pisania wywnioskowałem, że trochę wiosen już posiadasz, więc dziwi mnie ta Twoja wiara w propagandę. :roll: :mrgreen:

Generalnie i ja czasem wam podnoszę tę oglądalność. :wink:
Po co?
A tak zerkam czy aby coś się zmieniło... :wink:
I wnioski......nie są dobre. :roll:

A za chwilę plastikowa leci, więc serdecznie zapraszam. :mrgreen:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 26.02.2014 20:16

anakin napisał(a):
Kiepura napisał(a):................:

Ze sposobu pisania wywnioskowałem, że trochę wiosen już posiadasz, więc dziwi mnie ta Twoja wiara w propagandę. :roll: :mrgreen:

Ta oglądalność to raczej nie propaganda, bo nie jest to liczone na podstawie sondy tylko są prowadzone badania. Od tego ceny reklam są chyba uzależnione, więc kitu dużego być nie może.

A za chwilę plastikowa leci, więc serdecznie zapraszam. :mrgreen:

Plastiki w fazie pucharowej oglądam, bo ciekawe som.
Na partyzanta oczywiście. :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 26.02.2014 20:19

Z tej propagandy wynika, że zainteresowanie plastikową (klubowe międzynarodowe) jest wyższe - 78% :wink:
Do rodzimej (zainteresowanie 52%) też się dokładam, kibicuję locales - Zawiszy Bydgoszcz. :wink:
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 27.02.2014 21:33

Z nudów i dla relaksu włączyłem sobie mecz Łudogorec Razgrad-Lazio i...jestem zachwycony.Dawno nie widziałem tak fantastycznie emocjonującego spotkania w meczu zespołów z którymi nie jestem związany emocjonalnie.Widowisko pierwsza klasa,a sędzia chyba pójdzie pod kroplówkę bo ledwo dychał już po pierwszej połowie heh.Do tego pełne trybuny z flagami narodowymi ,na największym stadionie kraju w stolicy Sofii wrzące całe spotkanie jak na pozytywnie kibolskim meczu reprezentacji.Zero "piszczałkowo-mordomalowanych" pajaców ,a przecież mówimy o spotkaniu klubiku bez historii z miasta mającego czterdzieści tysięcy mieszkańców(w większej części pochodzenia tureckiego) grającego mecz kilkaset kilometrów od "domu"...
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 28.02.2014 22:39

GSM napisał(a):Z nudów i dla relaksu włączyłem sobie mecz Łudogorec Razgrad-Lazio i...jestem zachwycony.

W LM i LE ciekawe mecze zaczynają się zwykle w fazie pucharowej. W grupach trzeba trafić.

Ale koooopa nie gra w Gdańsku. :oops:

Swoją droga kto dopuszcza takie stadiony jak ten w Gdańsku do poważnych rozgrywek ? 8O
Klepisko, kartoflisko, łąka za stodołą by się lepiej nadawały do gry w piłkę nożną.
Niestety w Polsce jest prawidłowość, "oponki" (Gdańsk, Poznań Wrocław, bajoro narodowe) = fatalna murawa.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 01.03.2014 00:08

Panowie od dzisiaj umówmy się tak, kto bierze udział w głosowaniu i będzie chciał podać do wiadomości wyniki tego samego dnia co są mecze, nie przyjmę ich w rozliczeniu do punktacji. Powód jest jeden - forum wyznacza różny czas pisania czy tam zatwierdzenia postu. Także proszę wszystkich w kolejnej rundzie o głosowanie przed dniem rozpoczynającym rozgrywki albo nawet wcześniej.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 01.03.2014 09:17

w dn. wczorajszym pojeździłem trochu więcej po Rudzie Śl. i stwierdzam, że takiego zamieszania kibicowskiego dawno nie widziałem, jakby tak na pieszkę pochodzić i spotykać kiboli na swej drodze to przyznam się byłby nie lada problem zorientować się jaka uliczka idzie za kim, co myślę przełożyłoby się na niezłe obicie r...ja
aż sobie zajrzałem na mapy i znalazłem takie (zamieszanie niezłe):
Załączniki:
8x4l51.jpg
2im6c91.jpg.png
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 01.03.2014 15:57

Londyn i mapa :)
to dopiero wesoła przygoda :)

http://www.wykop.pl/link/597085/mapa-lo ... lkarskich/
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 01.03.2014 16:47

Sven napisał(a):Londyn i mapa :)
to dopiero wesoła przygoda :)

http://www.wykop.pl/link/597085/mapa-lo ... lkarskich/

Ale tam to są kompletnie inne klimaty wystarczy poczytać Hoolifana, Naughty 90, czy Congratulations You just meet I.C.F.
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 01.03.2014 20:25

Grrr.... ależ Kownacki mi popsuł wynik w ostatniej sekundzie.. ;) No ale brawo za dwie ładne asysty.. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone