Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.11.2013 13:05

Sprzątnąłem polityczny OT. Dalsze dyskusje związane z polityką skutkować będą banem.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 07.11.2013 13:28

Dobra dobra a link i info o akcji dla komatantów
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 07.11.2013 14:35

A jaki związek ma piłka kopana z kombatantami :?: Załóż oddzielny temat, jeśli nie będzie zawierał treści niedozwolonych pozostanie na forum.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 07.11.2013 15:26

To jest akcja organizowana w głównej mierze przez środowiska kibicowskie w Polsce. Stąd adresowałem ją do kibiców udzielających się w tym temacie. Nie chcę robić halo na całe forum. Dlatego wolałem info dać tutaj.
Zresztą jak to się kultowo pisze i mówi Kto ma wiedzieć ten wie ;)
jeszcze raz przypominam o fundacji Odra Niemen i dziękuję za zaangażowanie

Od dzisiaj Fortuna z Legią. Hajsy większe niż ActiveJet więc plus dla Leśnego.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.11.2013 18:03

Sven napisał(a):Od dzisiaj Fortuna z Legią.

Na koszulkach od stycznia ;)

I nie mówimy o soczku Fortuna :)
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 07.11.2013 23:39

Kiepura napisał(a):Kraków, Trabzon - Legia tworzy nową świecką tradycję.
Ciśniem, ciśniem i gów.. wyciśniem. :?

:roll: :?

Sven napisał(a):Od dzisiaj Fortuna z Legią. Hajsy większe niż ActiveJet więc plus dla Leśnego.

E, a w cyfrach bezwględnych to ile tej kasiory Wam wpadnie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.11.2013 23:45

PP
Sandecja Nowy Sącz - Widzew Łódź 2-2 (karne 5-4) :roll: :D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.11.2013 07:43

Legia - Legła :? :( :roll:

PL nie posiada klubów na miarę Europy; ostatni był Lech... który jeszcze coś tam ugrał...
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 08.11.2013 08:04

5 mln PLN na sezon plus jakieś premie na majstra i puchary
umowa na 3 sezony z opcją na 2 kolejne
chyba w czerwcu kończy się umowa z Pepsi na nazwę stadionu więc kolejne hajsy do wyjęcia

a wczorajszy mecz hmm komentarz wesołego jasia wszystko wyjaśnia

Nie jest łatwo mówić po takim meczu. Uważam, że byliśmy lepszym zespołem. Graliśmy lepiej. Nie było chaosu. Chcieliśmy uniknąć kontrataków rywali, bo widać było, że na to się nastawili. Po przerwie nie ustrzegliśmy się tego i Dossa Junior otworzył wynik. Zabrakło nam skuteczności. Nie wiem dlaczego tak jest. Mamy sytuacje i nie potrafimy wepchnąć piłki do bramki przeciwnika.

Nie mam zastrzeżeń do gry mojego zespołu. Bardzo chcieliśmy przełamać tę złą passę, ale się nie udało.

Nie mamy już szans na wyjście z grupy, ale nie znaczy to, że odpuścimy pozostałe dwa mecze. Nie zrobimy z nich poligonu doświadczalnego. To będzie dla nas okazja do zdobycia kolejnego doświadczenia. A tego nam bardzo brakuje. Z tego powodu w dwóch ostatnich meczach będę wystawiał najsilniejszy skład.

Dlaczego w lidze dominujemy, a w pucharach łapiemy zera? Wracam do tego, że dziś nie graliśmy słabo. Może to nie rozmowa na dziś, ale Legii brakuje stabilizacji. Trzon drużyny muszą stanowić gracze, którzy grają ze sobą kilka lat. Rotacja w tej drużynie jest bardzo duża. Nie było mnie w Legii przez 2,5 roku. Po powrocie zastałem siedmiu zawodników, którzy grali przy Łazienkowskiej, gdy stąd odchodziłem. A stabilizacja jest kluczem do dobrej gry.

Wiemy, że Legia potrzebuje napastnika. Nawet w sytuacji, gdyby zdrowy był Marek Saganowski, to nie zmienia to faktu, że drużyna, która chce coś grać w Europie, musi mieć czterech graczy w tej formacji. Wiemy, że popełniliśmy błąd i teraz mamy jednego zdrowego napastnika i młodego Patryka Mikitę. A my potrzebujemy gracza, który strzeli 15 bramek w ważnych meczach. Powinniśmy takiego kupić latem, ale nie chcieliśmy ryzykować. Trochę też zaspał nasz skauting. Teraz mamy lepszą siatkę skautingu.

Mamy w składzie młodych graczy, którzy wystrzelili w poprzednim sezonie. Zagościli w pierwszym składzie Legii, grali w reprezentacjach. Ale jest za wcześnie, żeby mówić iż to od nich zależy, co w Europie pokaże Legia. Pewnie, gdyby nadal grali na takim poziomie, jak grali rok temu, to pewnie nie byłoby już ich przy Łazienkowskiej.

Nie jest sytuacją normalną, gdy kibice ubliżają piłkarzom. Nie można być "wynikowcem". Tym bardziej, że dziś graliśmy dobrze. Wypinać klapę do orderów każdy by chciał. Ale my przecież mamy być na dobre i na złe.

Więc miękki jasiu
nie byliście lepszym zespołem po przegraliście kolejny wygrany mecz
kto ma wiedzieć jak nie ty
nigdy nie masz zastrzeżeń i dlatego nie wiesz dlaczego tak jest
od stabilizacji formy i stabilizacji w klubie jesteś w dużej mierze odpowiedzialny TY
Ty jesteś od formy piłkarzy a czy odejdzie czy nie to nie powinno za bardzo Cię obchodzić masz trenować tych którzy są aktualnie w klubie i nikt nie będzie miał do ciebie pretensji jeżeli co roku będziesz miał dobre wyniki a kopacze będą w formie - reszta to działka prezia
to jest normalna sytuacja
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.11.2013 08:17

Sven napisał(a):5 mln PLN na sezon plus jakieś premie na majstra i puchary

5 milionów złotych rocznie, a także drugie tyle, jeżeli podopieczni Jana Urbana zdobędą mistrzostwo, Puchar Polski i awansują do Ligi Mistrzów.

Zysk, w stosunku do ActiveJet, to zdaje się 2 miliony rocznie.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 08.11.2013 09:13

Janusz Bajcer napisał(a):PP
Sandecja Nowy Sącz - Widzew Łódź 2-2 (karne 5-4) :roll: :D

Gratki dla Sandecji !!!
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 08.11.2013 10:13

te kiero napisał(a):Legia - Legła :? :( :roll:

PL nie posiada klubów na miarę Europy; ostatni był Lech... który jeszcze coś tam ugrał...

Ostatnie to akurat były Legia i Wisła które w sezonie 2011/2012 wyszły z grupy w LE i po wyrównanych dwumeczach odpadły na "wiosnę" w 1/16 odpowiednio ze Sportingiem Lizbona i Standardem Liege
Lech ugrał dwukrotnie tyle samo ,ale to było wcześniej
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.11.2013 12:14

GSM napisał(a):
te kiero napisał(a):Legia - Legła :? :( :roll:

Ostatnie to akurat były Legia i Wisła które w sezonie 2011/2012 wyszły z grupy w LE i po wyrównanych dwumeczach odpadły na "wiosnę" w 1/16 odpowiednio ze Sportingiem Lizbona i Standardem Liege
Lech ugrał dwukrotnie tyle samo ,ale to było wcześniej

tak się zastanawiałem czy coś jeszcze było potem... ale widocznie słabo zapamiętałem lub efekty Lecha były dla mnie okazalsze... może się mylę :? nie ważne;
na europejskim etapie rozgrywek nie idę za konkretną drużyną PL, tylko po prostu za drużyną PL
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 08.11.2013 12:18

Nie oglądałem dużo tego wczorajszego spotkania naszego polskiego mistrza ale to co mi się rzuciło w oczy:
"przewracający się zawodnicy legii i ich wzrok błagalny w kierunku sędziego - no zagwizdaj, zagwizdaj !!!" - a tu nic ...... to nie polska że gwiazdorom się gwiżdże bo lezy na murawie ..........

trochę wstyd żeby tak grał mistrz tak dużego kraju ....
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 08.11.2013 12:39

Myślę, że masz trochę racji, ale 90 % piłkarzy przewróconych przez rywali wznosi błagalne spojrzenia w kierunku "Boga". Nie tak dawno sam Ronaldo, gdy mu przeciwnik położył rękę na ramieniu omal nie prosił o erkę. Takie techniki są dozwolone i często skuteczne.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone