Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 22.03.2013 23:33

dids76 napisał(a):
Miecia napisał(a):Dlatego, z większą przyjemnością, popatrzę jutro na drużynówkę w Planicy :mrgreen:

A ja na GP na żużlu w Auckland,

Też mam takie plany na sobotnie przedpołudnie :D .
Najpierw Auckland, potem Planica.

A piłkarze? Mogłam postawić u buka :lol:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 22.03.2013 23:46

Dach się rozłożył.
Trawka zazieleniła.
Piękna grzywka boskiego Roberta dotrwała do końca meczu.
Są powody do dumy.
Wynik w tej sytuacji ma znaczenie drugorzędne. :lol:

No dobra a teraz poważnie.

Gra obronna (nie chodzi o umiejętności, tylko organizacje tej gry, taktykę i takie tam) do bani. Czołowe polskie drużyny maja lepiej zorganizowaną grę obronną. O drużynach z lepszych lig nie wspominam.

O co ten płacz i ta szydera. Graliśmy pięknie jak nigdy (krótkimi momentami), przegraliśmy jak zawsze.

Wstyd to było to, co widać było i słychać było na trybunach.
Przerzedzone trybuny po pierwszej połowie, niczym niezagłuszane śpiewy Ukraińców w drugiej, brak jakiegokolwiek wsparcia, wtedy, gdy trzeba było poderwać drużynę.

No tak, Planica obowiązkowo jutro. Póki jeszcze odnosimy w skokach sukcesy :wink:

razpol napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
witpol napisał(a):Wygramy, pomoże trzynasty zawodnik - niezawodni kibice i ich doping

A ten dwunasty to kto :oczko_usmiech: :?:

Sędzia. ;)

Pudło.
Federacja Ukraińska jest znacznie silniejsza i jeśli już to ona mogła sobie załatwić sędziego.
A dopingu na reprezentacji od dwóch lat nie ma.

alessandro1977 napisał(a):W środę na pewno jakieś punkciki wpadną...z San Marino może uda się choć te 0-0 zremisować :lool:

Ale o co ta cała szydera w tym i innych postach.

Artur Boruc – liga włoska teraz angielska
Łukasz Piszczek – gwiazda uwielbianej tu LM,
Kamil Glik – liga włoska, podobno najlepsza,
Marcin Wasilewski – cienko tylko liga belgijska, ale i tak lepsza niż polska, przetarty w pucharach,
Sebastian Boenisch – liga niemiecka,
Grzegorz Krychowiak – liga francuska,
Daniel Łukasik – no niestety beznadziejna liga polska :wink: ,
(59. Ludovic Obraniak) – liga francuska,
Jakub Błaszczykowski – gwiazda LM,
Radosław Majewski – liga angielska,
Maciej Rybus – liga rosyjska
(46. Jakub Kosecki) – jeszcze Ekstraklasa,
Robert Lewandowski – mega gwiazda LM, prawie w MU, prawie Bayernie itd.

Większość zawodników pochodzi z lig, które uważasz za bardzo dobre. To co te ligi teraz już słabe są?

Najbardziej wkurzające jest to, ze mogłem wygrać obwarzanka od Anakina. Ale pewnie mnie zeschłego by sprezentował :lol:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.03.2013 07:42

marze_na napisał(a):
dids76 napisał(a):
Miecia napisał(a):Dlatego, z większą przyjemnością, popatrzę jutro na drużynówkę w Planicy :mrgreen:

A ja na GP na żużlu w Auckland,

Też mam takie plany na sobotnie przedpołudnie :D .
Najpierw Auckland, potem Planica.

A piłkarze? Mogłam postawić u buka :lol:

W Auckland poszlo fantastycznie, oby w Planicy tez tak bylo :-)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 23.03.2013 10:42

Nie powinienem się tu wypowiadać bo nie jestem zagorzałym kibicem ani znawcą

jednak jeśli mogę ... reprezentacja powinna się składać wyłącznie z piłkarzy grający w polskich klubach i polskiego pochodzenia , tak też być powinno w reprezentacjach innej narodowości .

Wtedy młodzi ludzie będące jeszcze przed karierą , mieliby więcej chęci sił i ambicji do gry .

Założę się że wśród naszej młodzieży jest wielu utalentowanych piłkarzy, niekiedy przewyższających formą i umiejętnościami obecnych graczy , którym kasa przesłania cały widok boiska .

Teraz powołają komisję dla zbadania przyczyny porażki i będą debatować i pobierać kolejną kasę za przegrany mecz .

Dlatego nie oglądam by się nie denerwować ... jaki minister taka drużyna ... "ładna" :wink:
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 23.03.2013 10:48

auto_gt napisał(a):...tak też być powinno w reprezentacjach innej narodowości ...

Niemcy by byli zachwyceni :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 12:21

-Katka- napisał(a):
dids76 napisał(a):
dragonfly napisał(a):. Jak to możliwe że cyborgi z Borussii Dortmund zakładając koszulki z orłem zaczynają grać jak niedorozwoje?

Kasa Misiu, kasa!! :wink: :wink:

Ja tam się nie znam, ale może jakby mieli z kim grać ?????
We trzech nie zdziałają za wiele......

Dlaczego grają i wygrywają
R. WEIDENFELLER
Ł. PISZCZEK
N. SUBOTIC
M. HUMMELS
M. SCHMELZER
I. GUNDOGAN
S. KEHL
J. BŁASZCZYKOWSKI
M. GOETZE
M. REUS
R. LEWANDOWSKI
bo tu wszyscy grają Obrazek
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 23.03.2013 12:57

ktoś ten skład wybrał, ktoś ustalił taktykę i ktoś ich motywował...
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.03.2013 13:55

.
Ostatnio edytowano 23.03.2013 19:47 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 23.03.2013 17:25

Sven napisał(a):ktoś ten skład wybrał, ktoś ustalił taktykę i ktoś ich motywował...

No właśnie!
Najwyższy czas skończyć z tym Grzegorzem Latą i Zdziśkiem Kręciną a także Beenhakkerem.
Dopóki rządzą polską piłką nie ma szans na mistrzostwo Świata a nawet Europy.
Amen.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.03.2013 17:47

Najlepiej olać tą reprezentację...olać tych zawodników...mieli szansę na Euro 2012 i się skompromitowali...niech grają młodzi grający w Polskich klubach...obecni za tą reprezentację nie będą sobie żył wypruwać...zero ambicji, zero honoru...skoro mają dostawać baty to niech grają młodzi z polskich klubów...choć z drugiej strony - takie mecze jak ten wczorajszy traktuję jako dobrą komedię rodzinną... :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.03.2013 17:56

Kiepura napisał(a):Najbardziej wkurzające jest to, ze mogłem wygrać obwarzanka od Anakina. Ale pewnie mnie zeschłego by sprezentował :lol:

Oj, poniosło mnie trochę..... :cry: :roll:

Możecie mnie ukrzyżować,ale ta gra w pierwszej połowie nie wyglądała aż tak tragicznie.
Z wyjątkiem gry obronnej oczywiście.
I stąd wynikał mój optymizm, mimo 1:3 do przerwy.
Ukraińcy tak naprawdę nic nie grali.
Kopnęli na bramkę 4 razy z czego 3 im siadło.

Durga połowa... :roll:
Pozwolicie,że pomilczę nad tą trumną... :roll:
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 23.03.2013 18:10

Dno dna ogólnie + ekskrementalna kałowatość obronna.Ofensywa w pierwszej połowie w porządku(nieskuteczność już standardowa) ,drugiej połowy...nie było
Mimo wszystko zawsze będę oglądał każdy kolejny mecz reprezentacji od początku do końca jak to czynię już od niemal 20 lat bo po prostu jestem urodzonym kibicem tej drużyny.Rzadko kiedy mogę poczuć prawdziwe emocje,przeżywając spotkania na niwie międzynarodowej, a Polska mi to zapewnia.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 23.03.2013 18:26

anakin napisał(a):Możecie mnie ukrzyżować,ale ta gra w pierwszej połowie nie wyglądała aż tak tragicznie.

Tu się zgadzam, szczególnie druga część I pol. dawała nadzieję, że nie będzie żałośnie. :wink:
anakin napisał(a):Kopnęli na bramkę 4 razy z czego 3 im siadło.

Statystycznie to może tak wyglądało :)
anakin napisał(a):Ukraińcy tak naprawdę nic nie grali.

ale taka opinia wydaje mi się krzywdząca dla wczorajszego przeciwnika.
Jest chyba część prawdy w stwierdzeniu, że przegrywamy podobne mecze przez lekceważenie przeciwnika,
no bo przecież "Trójka z BVB powinna rozpykać taką Ukrainę" - jak usłyszałem. :?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.03.2013 18:35

walp napisał(a):ale taka opinia wydaje mi się krzywdząca dla wczorajszego przeciwnika.

Nie odbieram absolutnie niczego Ukraińcom.
Strzelili trzy bramki i wygrali mecz.
Mam raczej na myśli to, że myśmy w pierwszej połowie grali w piłkę (ofensywnie) a oni "tylko" strzelali bramki.
Nie usprawiedliwiam tu absolutnie polskich "piłkarzy", bo mam na ich temat takie samo zdanie jak reszta Polaków (wyłączając mniejszość ukraińską) :wink: .
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 23.03.2013 19:03

Proponuję ,że zanim wyjdą znowu na trawę międzynarodową , powinni się spróbować z najlepszymi ligowymi drużynami ...tak dla sprawdzianu ,czy są faktycznie najlepsi , jeśli zleją ,to ta drużyna ich zastąpi .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone