Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piękna miejscowość w pobliżu Zadar

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
akselb3
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) akselb3 » 24.08.2011 08:53

Witam serdecznie!
Rok temu byłem z dziewczyną i znajmymi w Chorwacji w mieście Rovinj - zakochaliśmy się w chorwacji, każdy wie o czym mówię - piękne miasto, klimat, wąskie uliczki, włoskie restauracje, kluby i puby.
Mieszkaliśmy 1-2km od samego centrum więc mieliśmy do piaszczystej plaży 300-400m, a wieczorami mogliśmy się przejść do miasta żeby wyjść do pubu lub restauracji.

W tym roku jestem odpowiedzialny za wyjazd, szukam innego miejsca w pobliżu Zadar - nie szukamy dalej ze względu na długość trasy, więc maksymalnie do miasta Zadar lub jeżeli warto to można pojechać kawałek dalej.
Szukam miejsca które będzie miało naprawdę piękne plaże do których będzie blisko, ale również żebyśmy mogli przejść się do miasta oddalonego o 1-2km gdzie będzie życie nocne. Nie chce zawieść znajomych i nie wiem w które miejsce moglibyśmy się wybrać.
Ceny się dla nas liczą więc fajnie gdyby nie było to zbyt drogie miasto.

Patrzyłem miasta w pobliżu Zadar ze względu na to że jeden dzień moglibyśmy pojechać do tego właśnie miasta żeby pozwiedzać, ale jeżeli jest coś lepszego to chętnie z tego skorzystam.
Bardzo bym prosił o jakąś propozycje, chciałbym aby było to piękne chorwackie miasto z piękną plażą i jakimiś atrakcjami.

Zastanawialiśmy się nad Novalj, ale chyba wolimy coś innego, ewentualnie coś w pobliżu Novalj.

Chciałbym trochę pozwiedzać, ale też trochę się pobawić.

Jedziemy 11 Września więc prosiłbym o podanie jakiegoś miasta które będzie jeszcze tętnić życiem :)
Pozdrawiam i proszę o pomoc
ula i janusz
Autostopowicz
krvavica to moje miejsce

Nieprzeczytany postnapisał(a) ula i janusz » 24.08.2011 09:15

Witam
Polecam piękną miejscowość krvavica i kwatery u drago sucic. co prawda nie ma jeszcze wtym roku klimy, ale za to jest facet super, pomoże we wszystkim (jakby co). koledze zepsuła się skodzianka, to dał swoje auto i jeździł do różnych mechaników żeby mu pomóc.
plaża piękna i co najważniejsze niewiele ludzi. polecam dla wszystkich ceniących spokój i wakacje bez tłoku.
właśnie tu jesteśmy w czwórkę i jest bosko temp 30, woda (robię pomiary) 27. jest bosko.
akselb3
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) akselb3 » 24.08.2011 09:33

Szukam raczej czegoś innego, coś co będzie tętnić życiem, żeby było gdzie wyjść w nocy. Ale bardzo zależy mi też na ładnej plaży.
Czy jest takie miejsce w pobliżu Zadar ?? z tego co patrzyłem w samym pobliżu Zadar raczej plaże nie są zbyt ciekawe ?
Zastanawiam się nad miejscowością:
Nin
Vodice

Czytałem że tętnią życiem nocnym i plaże są naprawde piękne.
Czy ktoś mógłby mi coś sensownego doradzić w obrębie Zadar.
A może lepiej wybrać się na jakąś wyspę?? ( Pag lub KRK)
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 24.08.2011 09:39

Nie jestem pewny, czy znajdziesz w okolicach Zadaru takie miejsce, które będzie tętnić nocnym życiem, a jednocześnie będą piękne plaże.
W tych okolicach warto, moim zdaniem, wpaść wieczorkiem do miejscowości Nin, do starej jej części. Ale tam tez nie poimprezujesz. Myślę, że lepsza lokalizacja - to okolice Makarskiej.
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 24.08.2011 09:47

Myślę, że Primosten będzie Ci odpowiadał.Fajne plaże, życie nocne ,dyskoteka Aurora, mnóstwo knajpek, wspaniałe widoki. Jedyny minus- odległość.Primosten jest kawałek za Śibenikiem.Osobiście polecam.
akselb3
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) akselb3 » 24.08.2011 09:49

Nie chodzi mi o kluby z muzyką techno itp. - wiem że tak jest w Novalji.
Byliśmy w Rovinj rok temu i nie było tam imprez, ale chodzi o sam fakt że jest co pozwiedzać w nocy, jest gdzie co kupić, napić sie piwa i coś zjeść, bo w nocy wszystko było otwarte. Ale również mieliśmy blisko na plażę i t był duży plus.
Chodzi o to żeby było to dość większe miasto gdzie będzie sporo restauracji i barów - nie chcemy mieszkać w centrum ze względu na brak plaż w centrum, ale żeby nie było daleko do takiego miejsca gdzie można coś porobić po 22. Zastanawiam się nad miejscowościami powyżej które napisałem oraz ewentualnie:
Crikvenica.

Już sam nie wiem co wybrać, może ktoś doradzi coś z tego co napisałem. Nie wiem jak te miasto funkcjonują we Wrześniu>

Kwestia domku - szukamy takiego do 1000zł 4 sobowego na 7 dni. Znalazłęm kilka na stronie Novasol. Jak myślicie warto rezerwować domek czy jechać w ciemno ? We Wrześniu raczej będzie łatwiej z noclegiem, ale nie wiem czy warto ryzykować.
akselb3
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) akselb3 » 24.08.2011 14:28

Jesteśmy chyba zdecydowani na Vodic, jest oddalony od Zadar, ale czytałem że tętni nocnym życiem i plaże są bardzo ładne w okolicach, Zadar zwiedzimy w drodze powrotnej. Prosiłbym o informację czy warto jechać tam w ciemno.
Czy znajdziemy jakiś apartament na 4 osoby na pobyt 7dni i zmieścimy się w 1000zł. Wychodzi jakieś 30-35E/dobę
lukas774
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas774 » 25.08.2011 11:59

szary779 napisał(a):Myślę, że Primosten będzie Ci odpowiadał.Fajne plaże, życie nocne ,dyskoteka Aurora, mnóstwo knajpek, wspaniałe widoki. Jedyny minus- odległość.Primosten jest kawałek za Śibenikiem.Osobiście polecam.

Eee tam, z Szybenika do Pimosten jest nie więcej niż 30 km , czyli od Zadaru też nie aż tak bardzo daleko ;)...... a miasto piękne i godne polecenia.
lukas774
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas774 » 25.08.2011 12:02

......
aglaja
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aglaja » 25.08.2011 12:38

a jak chętnie tez się dowiem jak wygląda to życie wieczorne we wrześniu w Vodicach ????

w zeszłym roku bylam na Pagu w Novalji i nic już się nie działo, natomiast w oklicach Makarskiej riwiery były dancingi na świeżym powietrzu i Pan grał na plaży na gitarce i było fajnie.

W tym roku wybieramy się w okolice Sibenika i tez w okolice Makarskiej.
Więc jak z tymi Vodicami? można liczyć na jakies bary/ knajpki gdzie można napić wieczorkiem sie piwka i czasami tupnąć nogą ?
drakon
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakon » 29.08.2011 16:03

na Riwierze Zadarskiej koniecznie należy zwiedzić znajdujący się tam Parka Narodowy Paklenica, wodospady Krki i archipelag Kornati, no i oczywiście parki przyrody Velebit i Telašćica.
Będąc w Zadarze warto wybrać się również do:Nin, to jedno z najstarszych mist chorwackich i wyspe Pag i inne wyspy
mayde
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mayde » 30.08.2011 00:08

@akselb3, odezwij się gg1463082
agaagata
Odkrywca
Re: krvavica to moje miejsce

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaagata » 30.08.2011 12:42

ula i janusz napisał(a):Witam
Polecam piękną miejscowość krvavica i kwatery u drago sucic. co prawda nie ma jeszcze wtym roku klimy, ale za to jest facet super, pomoże we wszystkim (jakby co). koledze zepsuła się skodzianka, to dał swoje auto i jeździł do różnych mechaników żeby mu pomóc.
plaża piękna i co najważniejsze niewiele ludzi. polecam dla wszystkich ceniących spokój i wakacje bez tłoku.
właśnie tu jesteśmy w czwórkę i jest bosko temp 30, woda (robię pomiary) 27. jest bosko.

Witam,
czy mogę prosić o namiary na apartament?
ula i janusz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ula i janusz » 31.08.2011 08:41

KRWAWICA 49 a gospodarz to drago suczic, nadal urlopujemy w krwawicy, nadal jest bosko ciepło, wczoraj podziwialiśmy z plaży 4 delfiny nawet nieźle było je widać. pozdrawiam

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone