Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pewien chorwat........

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 07.10.2011 10:28

Joško gratuluje udanego zakupu w Poznaniu. Apropos cen na rynku to wszistko jest zasada popitu i podarzi. U nas w Chorwacji popit jest ale podarz nie jest dla Chorwatow :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.10.2011 10:32

Leon napisał(a):Joško gratuluje udanego zakupu w Poznaniu. Apropos cen na rynku to wszistko jest zasada popitu i podarzi. U nas w Chorwacji popit jest ale podarz nie jest dla Chorwatow :D

Jeżeli Cie to pocieszy jakoś to dla nas też nie. :cry:
Pozdrav.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.10.2011 11:03

Janusz Bajcer napisał(a):
FUX napisał(a):Leon:lol:

Leon to nasz "chorwato-polak" - góral znad morza :lol:
Mnie chodzi o tego Chorwata posiadającego działki w Orebicu.

Janusz. Ale ja mordkę wstawiłem z powodu humorystycznego tekstu Leona... :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.10.2011 11:27

Leon napisał(a):A tak pozatim jak by ktosz z forum bil zainteresowani sprzedajem dzialke na Ksierzycu z przepieknim widokiem na ocean i nie tylko. Wogule jusz sa na dobrej drodze papieri ktore gwarantuja ze ta czesc Ksierzyca niedugo wejdzie do EU. Od mediow gwarantuje internet, ale przecierz on wistarczy ze by cala reszte zamowic przez Allegro i Skapca. Na Ksierzycu aparat administarcijni jest slabo rozwinienty tak ze przepisi budowlane i inne sa dosic liberalne. Szambo jest niepotrzebne bo kolo dzialki sie kreci Czarna dziura. Do umowi kupna sprzedarzy kupujancemu od siebie dozuce paczke 25 cebulek tulipanow z Baumaxa i podstawowy sprznt do wyrobu wina u Reala. :wink:

Jak Księżyc wejdzie do UE, to się zgłoszę :wink:
baletka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) baletka » 07.10.2011 11:30

Januszu napisałam 200 000 EUR bo taką cenę podał mi ten chorwat w mailu co chce sprzedać tą działkę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.10.2011 11:33

baletka napisał(a):Januszu napisałam 200 000 EUR bo taką cenę podał mi ten chorwat w mailu co chce sprzedać tą działkę.

OK, dziękuję za wyjaśnienie :D
Chyba faktycznie ta cena wzięta przez niego z Księżyca :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.10.2011 11:43

Taka dywagacja.

Zakładam, że z pół roku chciałbym siedzieć w Cro nad morzem na wsi lub w bezpośredniej bliskości, gdzie na plażę sobie dojadę, to nijak wydatek na nieruchomość w wielkości 0,5 mln juro nie zrekompensuje wynajmu przez 20 lat.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 07.10.2011 11:48

Janusz Bajcer napisał(a): Jak Księżyc wejdzie do UE, to się zgłoszę :wink:

Księżyc ma wejść do UE ?
Muszę natychmiast pozbyć się moich tamtejszych posiadłości. :D

Co do ceny za działkę. To co dziś wydaje się absurdem, jutro będzie oczywistością. Jest moda, ludzie będą kupować za absurdalne ceny. Ale gdy moda przeminie będzie bum.
Dotyczy to także cen za wynajem apartamentów.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.10.2011 11:54

Kiepura napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a): Jak Księżyc wejdzie do UE, to się zgłoszę :wink:

Księżyc ma wejść do UE ?
Muszę natychmiast pozbyć się moich tamtejszych posiadłości. :D

Ja kupuję od Leona :wink:
mnowak355
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mnowak355 » 24.01.2013 16:46

Przeczytałem całego posta. Czemu się denerwujecie że ktoś tam sobie "krzyknął" za działkę 200 tyś. Jest to jego własność i może sobie za nią wołać ile mu się podoba. Drugą kwestią jest to czy ktoś te pieniądze zapłaci.
Z ciekawości przejrzałem kilka ofert nieruchomości w Chorwacji i z tego co widzę ceny są bardziej normalne.
Tak przy okazji chciałbym zapytać czy ktoś wie jakie są podatki od nieruchomości w Chorwacji. Ile płaci się od działki a ile od domu. Znając te wartości będzie można ocenić czy warto coś kupić.
Pozdrawiam
Lidija Bacic Fan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidija Bacic Fan » 24.01.2013 17:17

Zastanawia mnie dlaczego w tytule tego tematu Chorwat jest napisany z małej litery? Oprostite za off-topa :papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.01.2013 08:06

mnowak355 napisał(a):Tak przy okazji chciałbym zapytać czy ktoś wie jakie są podatki od nieruchomości w Chorwacji. Ile płaci się od działki a ile od domu. Znając te wartości będzie można ocenić czy warto coś kupić.
Pozdrawiam

Kasia już Ci odpowiedziała tu.

:papa:
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone