.png)
monika313 napisał(a):... już myślę nad tym gdzie jechać w 2014
.png)
viltob08 napisał(a):
Tuż przed wyjazdem ( 27.07.2013) szybko uzgodniliśmy co bierzemy, a co nam jest zupełnie niepotrzebne, wykupiliśmy ubezpieczenie podróżne, zatankowaliśmy, zrobiliśmy to, co każdy robi przed wyjazdem w daleką podróżi spokojnie wyruszyliśmy koło godziny 10.00 w drogę do naszego raju.

.png)

.png)

.png)
walp napisał(a):Jesienna pora skłania do wspomnień. Śledzę relację Autorki, bo Pelješac i Korčula to było nasze pierwsze, niezapomniane spotkanie z Chorwacją.
Tez tak mam. Ostatnio znajomi śmiali się ze mnie, że jeszcze zdjęć nie obrobiłem, liście jeszcze dobrze nie opadły, a ja już kombinuję kolejny wyjazd.
.png)
piamir napisał(a):Witam. Jest Peljesac, jestem i ja. Niecierpliwie czekam. Pozdrawiam
mervik napisał(a):..jeśli można to przysiądę ,może czas zwiedzać jakieś wyspy![]()
-Katka- napisał(a):Poczytam, pooglądam może kiedyś Peljesac na dłużej.
loverosa napisał(a):Peljesac na razie w marzeniach,chętnie poczytam:)
Aldonka napisał(a):viltob08 napisał(a):Ja myślałam, że te wszystkie opowieści to trochę takie bajki, ale rzeczywistość.....
Że niby my tu bajki opowiadamy???? No nie...![]()
![]()
anubis2423 napisał(a):witam zasiadam do lektury

termondar napisał(a):Zasiadam i będę śledził z uwagą. Też mam nadzieję, że tam jeszcze nie raz wrócę
franko napisał(a):Witam.
Ja też już siedzę.
monika313 napisał(a):witam, zasiadam i czytam, już myślę nad tym gdzie jechać w 2014
walp napisał(a):Jesienna pora skłania do wspomnień. Śledzę relację Autorki, bo Pelješac i Korčula to było nasze pierwsze, niezapomniane spotkanie z Chorwacją.
Tez tak mam. Ostatnio znajomi śmiali się ze mnie, że jeszcze zdjęć nie obrobiłem, liście jeszcze dobrze nie opadły, a ja już kombinuję kolejny wyjazd.

krombocher napisał(a):Byliśmy miesiąc później, więc chętnie pooglądam, jak jest w szczycie sezonu
.png)
Arooo napisał(a):Witam
Bardzo późno,ale zasiadam i ja![]()
Czekam na dużo dużo zdjęć
Bocian napisał(a):No to co? Mądrzymy się?![]()
Kamenice i mjenjačnica...
![]()
Jara, te apartmany to chyba gdzies tam gdzie mi na początku podsyłałeś?
my i tak gadamy po swojemu
viltob08 napisał(a):Zwał jak zwałmy i tak gadamy po swojemu
Fakt jest taki, że jako jedyny tych "kamienic" spróbował, a kasy nie dało się wymienić w "miejalnicy"
bo niczego takiego nie było. Na Ciebie, jako na stałego bywalca liczę jeśli chodzi o poprawianie
Apartament mieliśmy wystarczająco daleko od centrum, żeby nie przeszkadzały nam jego dźwięki, ale też dostatecznie blisko, żeby dzieciory codziennie (czyt.kilka razy) latały na lody.
To nic złego. Najbardziej razi mnie jak ktoś przekręca nazwy miejscowości w których był, to tak jakby nie wiedział gdzie był .png)
Bocian napisał(a):viltob08 napisał(a):Zwał jak zwałmy i tak gadamy po swojemu
Fakt jest taki, że jako jedyny tych "kamienic" spróbował, a kasy nie dało się wymienić w "miejalnicy"
bo niczego takiego nie było. Na Ciebie, jako na stałego bywalca liczę jeśli chodzi o poprawianie
Apartament mieliśmy wystarczająco daleko od centrum, żeby nie przeszkadzały nam jego dźwięki, ale też dostatecznie blisko, żeby dzieciory codziennie (czyt.kilka razy) latały na lody.
Wiem, wiele osób tworzy własny chorwackiTo nic złego. Najbardziej razi mnie jak ktoś przekręca nazwy miejscowości w których był, to tak jakby nie wiedział gdzie był
I te opowieści ... chłopie , gdzie się nie było... Orebik, Plejsiak, Torogir...
![]()
![]()
Na mule następnym razem proponuję zajrzeć do znanego Cromaniakom miejsca jakim jest Drače. Są tam też i ostrygi. Smacznie robione, na bieżąco. Można także kupić na kilogramy i zabrać ze sobą do własnego przygotowania.
Co do kantoru to dziwne, że nie było![]()
W Trpanju bywam rzadko, na lody, kawę, przy okazji...

Powrót do Nasze relacje z podróży