Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Peljesac 2011 i inne zatrubki

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
budek
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 162
Dołączył(a): 10.05.2005

Nieprzeczytany postnapisał(a) budek » 28.06.2012 19:12

budek napisał(a):
meliska napisał(a):Dziękuje za namiary.
Budku rozumiem, że za 2 osoby to 40 euro za noc ?

A jak można się zorientowac czy mają wolne miejsca ?
Rozumiem, że teraz jesteś na miejscu ?
Czy byłbyś tak uprzejmy i zapytał się o wolny nocleg od ok 9 do 15 lipca.

Pozdrawiam,
Ola


Ja uprzejmy? Zawsze! Zapytam i dam znać.



Pytałem. Niestety wszystko mają zajęte. Może w Vrgoracu zapytam?
meliska
Turysta
Posty: 14
Dołączył(a): 27.06.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) meliska » 28.06.2012 20:06

Hymmm a gdzie czy co to jest ?

dzięki !
budek
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 162
Dołączył(a): 10.05.2005

Nieprzeczytany postnapisał(a) budek » 28.06.2012 20:41

meliska napisał(a):Hymmm a gdzie czy co to jest ?

dzięki !


Tak z oka to 50m dalej od Jurkovićów. Najlepiej pytaj Telpola. On tam podobno kotwiczy od kilku lat.
meliska
Turysta
Posty: 14
Dołączył(a): 27.06.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) meliska » 28.06.2012 20:49

OK, DZIĘKI :)
telepol
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1544
Dołączył(a): 03.08.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 28.06.2012 20:51

4 razy byłem w villi vrgorac

od razu informuję że od 1-16.08 domek z basenem zajęty :)

ogólnie polecam!!!!

http://www.villa-vrgorac.com/
meliska
Turysta
Posty: 14
Dołączył(a): 27.06.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) meliska » 28.06.2012 21:11

Dzięki, fajnie to wygląda .. może mają wolny termin ...

Ogólnie zainspirowała mnie ta relacja z podróży

forum/viewtopic.php?t=34710&postdays=0&postorder=asc&start=0

i Dubrovnik i Split i riwiera M.

fajnie i spokojnie .... w sam raz na podróż poślubną
a jak Wy myślicie - w końcu mega doświadczeni :)
Joan65
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 585
Dołączył(a): 24.11.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 29.06.2012 08:45

telepol napisał(a):budek widzę że masz pojęcie o mulach, a ja jestem ich smakoszem, jak już wcześniej pisałem jadłem je w konobie vrgorac, a tam przygotowywali je w wywarze rosołowym z bułką tartą i pietruszką (smak fantastyczny!), podpowiedz koledze jak je przyrządzasz na grilla, i jak robisz te z masełkiem. Ja jak już też pisałem próbowałem sam zrobić z "wujkiem google" i wyszło... jako tako po japońsku, nie powalało na kolana, i czy przed gotowaniem w jakiś sposób je czyścisz, bo ja w pewnym momencie straciłem cierpliwość z obierania ich z "żyłek" i kamienic czy jak to cholerstwo się nazywa co mule oblepia.

Ten pomysł muli z grilla nadał Joan65


Poczułam sie wywołana do tablicy :D więc...
Będąc w 2009 r. w Boraku przyjechalismy w ostatnią sobotą lipca, która jak tradycja głosi jest dniem kończącym tzw Dan Borkę czyli Dni Borka. Wieczorem mieszkańcy Borka organizują zabawę (klapa przygrywa) z jedzeniem i napitkami i własnie wtedy pierwszy raz zobaczyliśmy, że mule mozna bez zadnego skrupulatnego obierania wrzucać bezpośrednio na ruszt. To co się przylepi to na grilu samo się spali lub odpadnie.Uczta była przednia. W tym roku też mam nadzieję na Dan Borkę trafić 28 lipca.
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 742
Dołączył(a): 19.05.2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 29.06.2012 11:03

Gratuluję pobytu, fajne zdjęcia, dużo ciekawych informacji na przyszły wyjazd.
Aldonka
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 4237
Dołączył(a): 07.07.2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 29.06.2012 11:28

Joan65 napisał(a):
telepol napisał(a):budek widzę że masz pojęcie o mulach, a ja jestem ich smakoszem, jak już wcześniej pisałem jadłem je w konobie vrgorac, a tam przygotowywali je w wywarze rosołowym z bułką tartą i pietruszką (smak fantastyczny!), podpowiedz koledze jak je przyrządzasz na grilla, i jak robisz te z masełkiem. Ja jak już też pisałem próbowałem sam zrobić z "wujkiem google" i wyszło... jako tako po japońsku, nie powalało na kolana, i czy przed gotowaniem w jakiś sposób je czyścisz, bo ja w pewnym momencie straciłem cierpliwość z obierania ich z "żyłek" i kamienic czy jak to cholerstwo się nazywa co mule oblepia.

Ten pomysł muli z grilla nadał Joan65


Poczułam sie wywołana do tablicy :D więc...
Będąc w 2009 r. w Boraku przyjechalismy w ostatnią sobotą lipca, która jak tradycja głosi jest dniem kończącym tzw Dan Borkę czyli Dni Borka. Wieczorem mieszkańcy Borka organizują zabawę (klapa przygrywa) z jedzeniem i napitkami i własnie wtedy pierwszy raz zobaczyliśmy, że mule mozna bez zadnego skrupulatnego obierania wrzucać bezpośrednio na ruszt. To co się przylepi to na grilu samo się spali lub odpadnie.Uczta była przednia. W tym roku też mam nadzieję na Dan Borkę trafić 28 lipca.

Nie wiem, ale mnie się wydaje, że Dan Borka jest zawsze w pierwszy weekend sierpnia.
Joan65
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 585
Dołączył(a): 24.11.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 29.06.2012 11:35

Aldonka napisał(a):
Joan65 napisał(a):
telepol napisał(a):budek widzę że masz pojęcie o mulach, a ja jestem ich smakoszem, jak już wcześniej pisałem jadłem je w konobie vrgorac, a tam przygotowywali je w wywarze rosołowym z bułką tartą i pietruszką (smak fantastyczny!), podpowiedz koledze jak je przyrządzasz na grilla, i jak robisz te z masełkiem. Ja jak już też pisałem próbowałem sam zrobić z "wujkiem google" i wyszło... jako tako po japońsku, nie powalało na kolana, i czy przed gotowaniem w jakiś sposób je czyścisz, bo ja w pewnym momencie straciłem cierpliwość z obierania ich z "żyłek" i kamienic czy jak to cholerstwo się nazywa co mule oblepia.

Ten pomysł muli z grilla nadał Joan65


Poczułam sie wywołana do tablicy :D więc...
Będąc w 2009 r. w Boraku przyjechalismy w ostatnią sobotą lipca, która jak tradycja głosi jest dniem kończącym tzw Dan Borkę czyli Dni Borka. Wieczorem mieszkańcy Borka organizują zabawę (klapa przygrywa) z jedzeniem i napitkami i własnie wtedy pierwszy raz zobaczyliśmy, że mule mozna bez zadnego skrupulatnego obierania wrzucać bezpośrednio na ruszt. To co się przylepi to na grilu samo się spali lub odpadnie.Uczta była przednia. W tym roku też mam nadzieję na Dan Borkę trafić 28 lipca.

Nie wiem, ale mnie się wydaje, że Dan Borka jest zawsze w pierwszy weekend sierpnia.


Oczywiście Aldonko przepraszam...w 2009 to był 1 sierpnia (sobota), ale dla nas to jeszcze lepiej bo 4 sierpnia a my jesteśmy do 11.
Gapa ze mnie... :oops:
Aldonka
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 4237
Dołączył(a): 07.07.2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 29.06.2012 16:00

Joan65 napisał(a):
Aldonka napisał(a):
Joan65 napisał(a):
telepol napisał(a):budek widzę że masz pojęcie o mulach, a ja jestem ich smakoszem, jak już wcześniej pisałem jadłem je w konobie vrgorac, a tam przygotowywali je w wywarze rosołowym z bułką tartą i pietruszką (smak fantastyczny!), podpowiedz koledze jak je przyrządzasz na grilla, i jak robisz te z masełkiem. Ja jak już też pisałem próbowałem sam zrobić z "wujkiem google" i wyszło... jako tako po japońsku, nie powalało na kolana, i czy przed gotowaniem w jakiś sposób je czyścisz, bo ja w pewnym momencie straciłem cierpliwość z obierania ich z "żyłek" i kamienic czy jak to cholerstwo się nazywa co mule oblepia.

Ten pomysł muli z grilla nadał Joan65


Poczułam sie wywołana do tablicy :D więc...
Będąc w 2009 r. w Boraku przyjechalismy w ostatnią sobotą lipca, która jak tradycja głosi jest dniem kończącym tzw Dan Borkę czyli Dni Borka. Wieczorem mieszkańcy Borka organizują zabawę (klapa przygrywa) z jedzeniem i napitkami i własnie wtedy pierwszy raz zobaczyliśmy, że mule mozna bez zadnego skrupulatnego obierania wrzucać bezpośrednio na ruszt. To co się przylepi to na grilu samo się spali lub odpadnie.Uczta była przednia. W tym roku też mam nadzieję na Dan Borkę trafić 28 lipca.

Nie wiem, ale mnie się wydaje, że Dan Borka jest zawsze w pierwszy weekend sierpnia.


Oczywiście Aldonko przepraszam...w 2009 to był 1 sierpnia (sobota), ale dla nas to jeszcze lepiej bo 4 sierpnia a my jesteśmy do 11.
Gapa ze mnie... :oops:

:) To może do zobaczenia na Dan Borce :D
Bosm@n
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 380
Dołączył(a): 28.06.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 29.06.2012 19:33

Ciekawy temat z tymi dniami Borka - będę w Podobucach w tym czasie - może się wybiorę na taką fajną imprezkę:-)
Aldonka
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 4237
Dołączył(a): 07.07.2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 29.06.2012 21:10

Bosm@n napisał(a):Ciekawy temat z tymi dniami Borka - będę w Podobucach w tym czasie - może się wybiorę na taką fajną imprezkę:-)

Więc będę Ci machać jak będziesz koło nas przejeżdżał. :D

No, ale my tu sobie gadu, gadu, a to w końcu relacja budka :-)
budek
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 162
Dołączył(a): 10.05.2005

Nieprzeczytany postnapisał(a) budek » 29.06.2012 21:24

Aldonka napisał(a):
Bosm@n napisał(a):Ciekawy temat z tymi dniami Borka - będę w Podobucach w tym czasie - może się wybiorę na taką fajną imprezkę:-)

Więc będę Ci machać jak będziesz koło nas przejeżdżał. :D

No, ale my tu sobie gadu, gadu, a to w końcu relacja budka :-)


Spokojnie, gadajcie do woli. Najbliższe wolny czas muszę poświęcić na napisanie artykułu. Nie dają człowiekowi spokoju nawet w wakacje :evil: .
Bocian
zbanowany
Posty: 24103
Dołączył(a): 21.03.2005

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.06.2012 09:24

Aldonka napisał(a):
Joan65 napisał(a):
telepol napisał(a):budek widzę że masz pojęcie o mulach, a ja jestem ich smakoszem, jak już wcześniej pisałem jadłem je w konobie vrgorac, a tam przygotowywali je w wywarze rosołowym z bułką tartą i pietruszką (smak fantastyczny!), podpowiedz koledze jak je przyrządzasz na grilla, i jak robisz te z masełkiem. Ja jak już też pisałem próbowałem sam zrobić z "wujkiem google" i wyszło... jako tako po japońsku, nie powalało na kolana, i czy przed gotowaniem w jakiś sposób je czyścisz, bo ja w pewnym momencie straciłem cierpliwość z obierania ich z "żyłek" i kamienic czy jak to cholerstwo się nazywa co mule oblepia.

Ten pomysł muli z grilla nadał Joan65


Poczułam sie wywołana do tablicy :D więc...
Będąc w 2009 r. w Boraku przyjechalismy w ostatnią sobotą lipca, która jak tradycja głosi jest dniem kończącym tzw Dan Borkę czyli Dni Borka. Wieczorem mieszkańcy Borka organizują zabawę (klapa przygrywa) z jedzeniem i napitkami i własnie wtedy pierwszy raz zobaczyliśmy, że mule mozna bez zadnego skrupulatnego obierania wrzucać bezpośrednio na ruszt. To co się przylepi to na grilu samo się spali lub odpadnie.Uczta była przednia. W tym roku też mam nadzieję na Dan Borkę trafić 28 lipca.

Nie wiem, ale mnie się wydaje, że Dan Borka jest zawsze w pierwszy weekend sierpnia.

Tez mam takie wspomnienia :) Dan Borka czyli Dzień Borka (niektórzy mówią Boraka) jest w pierwszy łikend sierpnia. Sama feszta jest z soboty na niedziele a wcześniejsze tematy w czasie tygodnia. Regaty, mecz waterpolo, występy dzieciaków...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży



cron
Peljesac 2011 i inne zatrubki - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone