Lesiu, tylko żeby się nie okazało, że jak Woka coś wstawi to będziemy musieli swoje pokasować
.png)
.png)
.png)
Leszek Skupin napisał(a):woka napisał(a):Ja odpowiem każdemu .......... każde zdjęcie jest dobre. Widać ? ... widać. Jak widać o co chodzi na zdjęciu tzn. że zdjęcie jest dobre. Fachowcy piszą, oceniają, szumy widzą i jakieś aparycjejest dobrze i koniec. Ja nic takiego nie zauwazyłem.
ps. jestem laikiem do potęgi - N i to pomnożyć razy 2.![]()
No to teraz Cię troszkę poprowokuję. Wszyscy tu zgromadzeni jesteśmy amatorami, laikami w mniejszym lub większym stopniu a Ty nie pokazałeś jak dotąd żadnej swojej fotki
Pokaż coś to podyskutujemy o tym
Pozdrav
.png)
Leszek Skupin napisał(a):plavac napisał(a):Rysio napisał(a): Pikne te Dolomityjednak duży szum/ziarno przeszkadza
Dolomity. A co do ziarna - nie mam cyfrówki. Tzn. mam taką zabawkę syna, 2 MP, i część zdjęć popełniam na niej. Głównie jednak robię przeźrocza, zrzucam je w labie na dysk i potem je obrabiam. I stąd to ziarno. Jest prawie na każdym dysku. Wina labu ? , wina filmu ( max 100 DIN ) , czy wina zbyt krótkiego czasu naświetlania ?
[b][i][color=green]Robisz slajdy a potem "rzucasz" na jakąś białą powierzchnię
.png)
Rysio napisał(a):mutiaq napisał(a):kasiu kasiu![]()
![]()
no tak, jak sie nowy aparat wzięło na wakacje
Rysio napisał(a):
Fotka 2 - podzielić kadr linią horyzontu 50:50 ale to akurat nie problem,
a co to znaczy?![]()
hehe
Kasiu może tak![]()
Chodzi mi o zachowanie równowagi pomiędzy niebem a morzem, 50% kadru stanowi morze a 50% stanowi niebo szczególnie, jeśli zdjęcie w oryginale zbliża się już do tej wartości. Jak dla mnie na dole Twojej fotki i tak nic się nie działo, więc tak ja to widzę, choć niekoniecznie musisz podzielać moje zdanie
.png)
.png)