.png)
.png)
helen napisał(a):Proszę bardzo, gdzieś powinnam mieć tą mapkę "rowerową" , jak znajdę tam jakieś cenne info to napiszę, moja zeszłoroczna relacja z Pagu jest tu: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=250 ... sc&start=0 Pag zaczyna się od bodajże 7 strony
.png)
.png)
benuch napisał(a):Perełką wyspy trudno powiedzieć każdemu podoba się coś innego![]()
jeśli chodzi o rowery to nie wiem czy można wynająć ,generalnie po wyspie dużo ludzi porusza się rowerami.
.png)
michalek_101 napisał(a):benuch napisał(a):Perełką wyspy trudno powiedzieć każdemu podoba się coś innego![]()
jeśli chodzi o rowery to nie wiem czy można wynająć ,generalnie po wyspie dużo ludzi porusza się rowerami.
A jesli chodzi o bardziej "przyziemne" sprawy np sklepy dyskontowe, bazarek, restaurację pub etc? i czy nie ma problemu z Euro?
.png)
benuch napisał(a):michalek_101 napisał(a):benuch napisał(a):Perełką wyspy trudno powiedzieć każdemu podoba się coś innego![]()
A jesli chodzi o bardziej "przyziemne" sprawy np sklepy dyskontowe, bazarek, restaurację pub etc? i czy nie ma problemu z Euro?
Jeśli chodzi o dyskonty to są na wyspie kilka np:Konzum i.t.d. bazarki są np:Pag ale i w innych miejscowościach również są małe bazarki na przykład w Mandre jest mały bazarek koło sklepu gdzie można kupić zawsze świeże pomidory,ziemniaki i.t.d.Problemu z wymianą euro nie ma żadnego na wyspie można wymienić prawie na każdej stacji paliw,informacji turystycznej i kantorach.(tak na marginesie warto płacić kartą,właśnie mi przyszły z mojego banku kwity i przelicznik 16.06.2010 do 22.06.2010 był 1 kuna =0.57 pln a pozostałe dni do końca miesiąca przelicznik po 0,60 pln.
.png)
miłoszek napisał(a):A mozna jechać w ciemno na poczatku sierpnia, czy nie bardzo??
.png)
.png)
.png)
greenrs napisał(a):I jeszcze jedno... Odradzam plażę Sv. Duh. Jest reklamowana w przewodnikach jako najładniejsza, piaszczysta plaża na Pagu. W rzeczywistości ten piasek to mieszanka brudnej gliny, kamieni, petów i śmieci. Obok przebiega gruntowa droga, a każdy przejeżdżający samochód wzbija tumany pyłu.
.png)
gigula napisał(a): ...Kun specjalnie nie brałam nigdy (poza drobniakami, co zostały z poprzedniego wyjazdu), euro tylko "na waciki", kartą dało się w zasadzie wszędzie zapłacić ...
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne