Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ośrodek Resnik w Kaštel

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tkus
Podróżnik
Ośrodek Resnik w Kaštel

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkus » 19.04.2009 13:04

Witam!
W tym roku chcielibyśmy wybrać się z małymi dziećmi ( 5 lat i 1 rok ) do ośrodka Resnik w miejscowości Kaštel Štafilić, konkretnie do bungalowu. Czy ktoś z Państwa był tam w zeszłym roku? Jeśli tak to bardzo proszę o informacje jakie są warunki w bungalowach czy pomysł w wybrania się tam z małymi dziećmi nie jest przesadzony? Czy te bungalowy są już wszystkie wyremontowane ( znalazłam info że remont był w toku parę lat temu )? Jaka jest plaża ze względu na dzieci? Jakie jest jedzenie i czy dostępne są krzesełka dla dzieci?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje, bardzo chcielibyśmy spędzić fajne wakacje z naszymi pociechami ale zależy nam na tym żeby dzieci znalazły się w czystym i w miarę przyjemnym miejscu, dlatego jeszcze raz proszę o informacje.
Pozdrawiam serdecznie. :D
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 19.04.2009 17:26

Ja odradzam... zbyt blisko strefy przemysłowej Splitu (cementownia itp. "rzut beretem")...
Pozdrawiam
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 19.04.2009 17:36

Witam, wydaje mi się że tam niema plaży .Jechałem tamtędy kilka razy to bardzo brzydki kawałek Chorwacji . Poszukaj coś innego. :)
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 19.04.2009 20:59

Plaże są,ale na pewno nie tak czyste,jak te bardziej na południu,my zrobiliśmy sobie jednodniowy wypad na Riwierę Kasztelańską, ale na kąpiel się nie zdecydowaliśmy,nawet dzieciaki wykończone upałem chciały wracać do Marusici i tam pomoczyć tyłki w wodzie.Ja nie chciałabym tam spędzić swojego urlopu...
tkus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkus » 19.04.2009 21:19

Bardzo serdecznie dziękuję Państwu za komentarze. Po tym co przeczytaliśmy z mężem zdecydowaliśmy że tam się nie wybierzemy.
Raz jeszcze dziękuję za pomoc w decyzji.

Pozdrawiam.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 19.04.2009 21:27

Dokładnie..to mało atrakcyjny rejon Cro..jedzcie w inne miejsce, wybór jest bardzo duży :)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 19.04.2009 23:05

AnetaA napisał(a):Plaże są,ale na pewno nie tak czyste,jak te bardziej na południu,my zrobiliśmy sobie jednodniowy wypad na Riwierę Kasztelańską, ale na kąpiel się nie zdecydowaliśmy,nawet dzieciaki wykończone upałem chciały wracać do Marusici i tam pomoczyć tyłki w wodzie.Ja nie chciałabym tam spędzić swojego urlopu...

Mój pierwszy w życiu nocleg w Cro to Kastel Luksić.
Mało kto w to wierzy, ale my tyłki też jeździliśmy moczyć do Marusi, i tak już zostało. Pozdrav :wink:

Plaża w Kaštel Luksić jest świetna - rzadko spotykane usypane półwyspy do wylegiwania się. Do wypożyczenia rowerki wodne i leżaki. Woda beee..., bo to Kaštelanski zaljev, czyli woda stoi i cała "dobroć" Splitu i Trogiru tam... ok dość. Za to można rekinki sobie z brzegu połowić.
Ilość knajpek też jest wystarczająca, jednak jak już w innym temacie pisałem - trzeba spędzić choć z dwie nocki by stwierdzić czy jest super.
Wieczorem popisówki młodych autochtonów na promenadzie, a na drodze przez mieścinę jazdy motorami bez oświetlenia.
Widok na Split szczególnie nocą jest super.

W innych Kaštelach jest podobnie.

tkus o pobliskim regionie drogowskazy znajdziesz tu. Trzeci mój post na podanej stronie.
jerzy26
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy26 » 20.04.2009 05:23

Same miejscowości są ok. , blisko do Trogiru, widoki też piękne, ale minus to to zatoka, woda ze względu bliskość Splitu jest po prostu brudna.
Z pozdrowieniami jerzy26 :lol:
tkus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkus » 22.04.2009 14:38

Raz jeszcze wielkie dzięki Wszystkim za pomoc w decyzji!!!!!

Pozdrawiam
Magda
Mirek38
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirek38 » 16.06.2009 09:29

Powiedzcie coś o tym Ośrodku OŚRODEK RESNIK w miejscowości KAŠTEL ŠTAFILIĆ, mamy już tam zarezerwowany pobyt w bungalowach Pozdrawiam
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 18.06.2009 20:13

Byłam tam,ale w 2002 roku.Do plazy bardzo blisko.Plaża średnia,woda nie była za czysta.Mieszkałam w pawolinach.Bungalowy na oko na zewnątrz były ok.Troszke trawki wokół miały,ale moze trochę za blisko siebie były.Na terenie ośrodka był duży bezpłatny parking.Był tez mały markecik.Jedzenie w restauracji hotelowej(oferta była z bp.Adriaatyk)było rewelacyjne-HB-bufet.Deptaczkiem,a potem ścieżką przy plazy można było przejść do Starego Kasztela(kaszteli?).I tam było kilka straganów czasami z najlepszą orehowicą jaka do tej pory piłam.
Na początku przeszkadzały mi samoloty(bliskość lotniska),ale po 3-4 dniach juz ich nie słyszałam.
Zdjęć cyfrowych nie posiadam z tamtego miejsca.
Mirek38
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirek38 » 19.06.2009 18:27

Dzięki serdeczne za informację, pytanie jak mogę trudno trafić czy spokojnie bez problemu. pozdrawiam
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 19.06.2009 21:23

Z tego co pamiętam,to nie błądzilismy jakoś szczególnie.Wiem,że były tabliczki informacyjne o ośrodku w Resniku.Na pewno traficie :)
No i wtedy to jeszcze autostrady nie było.Zjeżdżało się z jadranki w jakąś drogę .

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Ośrodek Resnik w Kaštel
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone