endryu napisał(a): michalyy Tak jak piszesz. Musisz znać parametr auta, koszt przejazdu. Jak źle naliczy guziczek do obsługi. Przecież ty za to płacisz.
O proszę jak walp ładnie pokazał szparki
Ja sie przez chwile poczulem jakbym stal na bramkach
M.
.png)
endryu napisał(a): michalyy Tak jak piszesz. Musisz znać parametr auta, koszt przejazdu. Jak źle naliczy guziczek do obsługi. Przecież ty za to płacisz.
O proszę jak walp ładnie pokazał szparki
.png)
endryu napisał(a):No takJa sie przez chwile poczulem jakbym stal na bramkachA za plecami dojeżdżają dziesiątki aut. Ale spokojnie przecież szlaban jest zamknięty.
.png)
paulr napisał(a):Zastanawia mnie dlaczego Chorwaci nie wyłącza bramek wjazdowych w Lucko. Przecież i tak jak ktoś tam weźmie bilet to obojętnie gdzie zjedzie płaci maksymalna opłatę za dany odcinek i nie musi udowadniać biletem że jedzie od początku. Po prostu na wyjeździe ci bez biletu byli by liczeni za przejazd z Lucko a ci co wjechali dalej mieli by tylko bilety
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):paulr napisał(a):Zastanawia mnie dlaczego Chorwaci nie wyłącza bramek wjazdowych w Lucko. Przecież i tak jak ktoś tam weźmie bilet to obojętnie gdzie zjedzie płaci maksymalna opłatę za dany odcinek i nie musi udowadniać biletem że jedzie od początku. Po prostu na wyjeździe ci bez biletu byli by liczeni za przejazd z Lucko a ci co wjechali dalej mieli by tylko bilety
Napis do hac.hr lub hak.hr i zgłoś ten pomysł
.png)
.png)
paulr napisał(a):No wiem bo mi tak zawsze dawali. Tylko po co skoro i tak dalej jak z Lucko nie da się jechać;)
.png)
endryu napisał(a):Na automacie są trzy oznaczone "szparki-okienka"do wsunięcia całkowitego biletu i karty. Bilet pozostaje w środku, kartę połyka i po chwili-skasowaniu oddaje.
W jedną szparkę bilet, wyświetla ile do zapłaty, w drugą kartę a z trzeciej po naciśnięciu guziczka wydaje paragon.
http://www.youtube.com/watch?v=Jy-jJtwdtRY pomijam "ruchy" szoferaI mądralińskość ciecia z obsługi.

.png)
.png)
Gość, który pobiera opłatę koło Rijeki musi rozróżnić czy jedziesz z Lucko czy ze Splitu.paulr napisał(a):Zastanawia mnie dlaczego Chorwaci nie wyłącza bramek wjazdowych w Lucko. Przecież i tak jak ktoś tam weźmie bilet to obojętnie gdzie zjedzie płaci maksymalna opłatę za dany odcinek i nie musi udowadniać biletem że jedzie od początku. Po prostu na wyjeździe ci bez biletu byli by liczeni za przejazd z Lucko a ci co wjechali dalej mieli by tylko bilety
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi