.png)
.png)
wojtekmzks napisał(a):Koledzy, to jeszcze raz ja z wątpliwościami co do autostradyJedziemy wcześniej wspomnianym Renault Trafficiem. Za radą kolegi będziemy płacić kartą na bramkach w Chorwacji. Słyszałem, że auta typu Traffic raz liczone są w kat. I, raz w kat. II, zależnie od "widzi mi się" obsługi. Czy przy bramkach do płatności kartą sami sobie wybieramy kategorię pojazdu, czy jednak auto jest w jakiś sposób mierzone i automat odpowiednio sam dobiera opłatę? Kolejne pytanie, czy bramki do płacenia kartą są odpowiednio wcześnie oznakowane czy muszę się przyglądać i wypatrywać napisów nad bramkami? pozdrawiam!
.png)
wojtekmzks napisał(a):Kolejne pytanie, czy bramki do płacenia kartą są odpowiednio wcześnie oznakowane czy muszę się przyglądać i wypatrywać napisów nad bramkami? pozdrawiam!
.png)
słoma79 napisał(a):Kręci się kręci...wracałem w niedzielę to walczyli z tymi co na ENC wjeżdżali zamiast na karciane
.png)
wojtekmzks napisał(a):Według stronki https://map.hak.hr oraz informacji wcześniej udzielonych mi na forum, opłaty autostradowe w kierunku Tucepi miały wynieść 408,00 kn. Jednak parę dni temu kolega wrócił z Chorwacji i mówi, że za opłaty w jedną stronę do Podgory zapłacił 250,00 kn. Ktoś może ma pewne info ile teraz kosztują autostrady? Dodam tylko, że to Renault Traffic. Pozdrawiam.
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi