"Nierezydenci na podstawie przepisów o operacji walutowych opłat można płacić w euro, według aktualnego kursu banków komercyjnych HAC w dniu płatności."
Tzn. osoby nie mieszkające w Chorwacji mogą płacić w Euro, czyli płatności na bramkach bez zmian

.png)
Lednice napisał(a):A tu kupisz winietę węgierską, też wszystko podane na tacy:
.png)
nofy napisał(a):Witam
Mam takie pytanie:
we wszystkich napotkanych wątkach przeważa informacja, że na Chorwackich autostradach najlepiej płacić odliczonymi kwotami w Kunach lub kartą, w mBanku mam bardzo kiepski przelicznik więc zddecydowałbym się na Kuny, ale wchodząc na stronę "operatora" dróg widnieje napis, że od 1.01.2015 "Obcokrajowcy" moga uiszczać opłaty za przejazd autostradami tylko w euro!
Ktoś może wyjaśni jak to jest naprawdę?
.png)
paulr napisał(a):nofy napisał(a):Witam
Mam takie pytanie:
we wszystkich napotkanych wątkach przeważa informacja, że na Chorwackich autostradach najlepiej płacić odliczonymi kwotami w Kunach lub kartą, w mBanku mam bardzo kiepski przelicznik więc zddecydowałbym się na Kuny, ale wchodząc na stronę "operatora" dróg widnieje napis, że od 1.01.2015 "Obcokrajowcy" moga uiszczać opłaty za przejazd autostradami tylko w euro!
Ktoś może wyjaśni jak to jest naprawdę?
Jak kupisz taniej kuny jak 57 groszy to oplaca sie placic. Jak nie plac karta. Tez mam w mbanku i kurs byl ok i 2 i rok temu. Tym bardziej ze na bramkach kurs euro podobno niekorzystny. A i platnosc karta duzo szybciej.
.png)
.png)
maciejdm1 napisał(a):Witam wszystkich . Chciałbym Was poinformować jak zdobyć darmową winietę na Austrię (10 dniową). Jeżeli ubezpieczaliście auto w InterRisk powinniście otrzymać bon na 100 zł ( nie jestem pewien , ale kwota ubezp. powinna być min. 1500 zł) , który można wymienić m.in. na winietę -Pakiet InterRisk1 lub 2 :
http://pzmtravel.com.pl/pzmsklep/kamize ... i,260.html
Informuję , że nie jest to reklama towarzystwa ubezp. - po prostu chcę Wam podpowiedzieć , że jest taka możliwość... ja sam o bonie zapomniałem , ale przy okazji robienia porządków w dokumentach ,znalazłem ten bon i z niego skorzystałem. Winieta z apteczką czeka na wyjazd do Cro...
Pozdrawiam/Pozdrav
.png)
pablo2222 napisał(a):maciejdm1 napisał(a):Witam wszystkich . Chciałbym Was poinformować jak zdobyć darmową winietę na Austrię (10 dniową). Jeżeli ubezpieczaliście auto w InterRisk powinniście otrzymać bon na 100 zł ( nie jestem pewien , ale kwota ubezp. powinna być min. 1500 zł) , który można wymienić m.in. na winietę -Pakiet InterRisk1 lub 2 :
Informuję , że nie jest to reklama towarzystwa ubezp. - po prostu chcę Wam podpowiedzieć , że jest taka możliwość... ja sam o bonie zapomniałem , ale przy okazji robienia porządków w dokumentach ,znalazłem ten bon i z niego skorzystałem. Winieta z apteczką czeka na wyjazd do Cro...
Pozdrawiam/Pozdrav
Darmowa winieta za 1500 zł ubezpieczenia. Dobry interes kurde. W telezakupach mango też zawsze coś dodają "za darmo".
.png)
pablo2222 napisał(a):maciejdm1 napisał(a):Witam wszystkich . Chciałbym Was poinformować jak zdobyć darmową winietę na Austrię (10 dniową). Jeżeli ubezpieczaliście auto w InterRisk powinniście otrzymać bon na 100 zł ( nie jestem pewien , ale kwota ubezp. powinna być min. 1500 zł) , który można wymienić m.in. na winietę -Pakiet InterRisk1 lub 2 :
Pozdrawiam/Pozdrav
Darmowa winieta za 1500 zł ubezpieczenia. Dobry interes kurde. W telezakupach mango też zawsze coś dodają "za darmo".
.png)
bracik001 napisał(a):kojacek napisał(a):potrafią być problemy z przeliczaniem Euro na Kuny albo z policzeniem ile tej reszty należy wydać.
Dlatego płacić tylko kartą. Szybciej i wygodniej.
.png)
paula90 napisał(a):Ja mam pytanie o winiete na Wegrzech.
Jade wynajętym busem w 6 osob, busem może się poruszać max 9.
Która winieta mnie obowiazuje?? ta na mniej czy więcej niż 7 osob???
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):paula90 napisał(a):Ja mam pytanie o winiete na Wegrzech.
Jade wynajętym busem w 6 osob, busem może się poruszać max 9.
Która winieta mnie obowiazuje?? ta na mniej czy więcej niż 7 osob???
![]()
![]()
![]()
Ilość osób w aucie nie ma wpływu na cenę e-winiety![]()
![]()
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi