napisał(a) Dziadek Maciek » 22.11.2009 23:07
janniko napisał(a):Maćku, a skąd miałeś tę "wiatkę" (przedsionek)?
bo ja sam sobie do naszej (byłej) Previi takie coś dorobiłem, ale to co widzę u ciebie, to jest o wiele fajniejsze!
Markiza to produkt firmy Fiamma lub Omnistor (obecnie kupiony przez Thule). Występują w różnych długościach, do montaży na autach są specjalne adaptery. Ceny--niestety dosyć wysokie, ale bywają okazje. Moja np wg cennika kosztowała ok 1400 zł, ja płaciłem 700 zł, model wychodzący z produkcji. W nowych zmieniono kasetę, na bardziej opływową, zmieniono też kolorystykę.
Przedsionek zrobiłem na zamówienie w dawnej, znanej fabryce namiotów w Legionowie, płaciłem ok 300 zł. Firmowy, ze specjalnymi zaczepami do markizy to koszt, jeśli dobrze pamiętam, od ok 1500 zł. Nie mogę znaleźć zdjęcia mojego przedsionka, ale wg mnie i znajomych, był całkiem udany. 3 okna, szerokie wejście, wym 3 x 2 m.
Ps gdybyś był zainteresowany wyrobem firmowym, napisz, podeślę cennik. Markiz nie mam na stronie, ale w mojej ofercie występują, chociaż z powodu kłopotów kręgosłupowych, utrudniających montaż, ograniczam ich sprzedaż.