Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Opinia o Gorenje !

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dracek
Podróżnik
Opinia o Gorenje !

Nieprzeczytany postnapisał(a) dracek » 14.03.2008 20:38

Witajcie !!!

Czy ktoś z Was miał styczność z urządzeniami tej firmy i może się ze mną podzielić opinią na temat awaryjności w/w urządzeń. Będę kupował płytę grzejną wraz z piekarnikiem - znalazłem zestaw interesujący mnie w rozsądnej cenie. Styczność z urządzeniami Gorenje miałem w cro - użytkowałem mały bojler oraz zestaw 3 w jednym - chłodziarka, kuchenka, zlew - ale to za mało abym kupił sprzęt tej firmy. Szukałem wszędzie ale znajduje tylko sklepy internetowe, gdzie nie ma konkretnych opinii.

Pozdrawiam
marko13a
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko13a » 14.03.2008 21:08

posiadam pralkę automatyczną i kuchenkę gazową tej firmy już 7 lat. Jestem bardzo zadowolony- sprzęt bezawaryjny. Polecam
Lechu67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechu67 » 14.03.2008 21:36

Mam pralkę naszpikowaną elektroniką chyba już z 8 lat i nie ma problemu, od roku mam też suszarkę bębnową do bielizny i też ok. Z tego co wiem to Gorenje robi kuchnie gazowe dla Bosch'a - widziałem oba modele w Media M i różniły się tylko ceną na kożyść Cro.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.03.2008 21:47

Lechu67 napisał(a):Mam pralkę naszpikowaną elektroniką chyba już z 8 lat i nie ma problemu, od roku mam też suszarkę bębnową do bielizny i też ok. Z tego co wiem to Gorenje robi kuchnie gazowe dla Bosch'a - widziałem oba modele w Media M i różniły się tylko ceną na kożyść Cro.

CRO???? Gorenje to słoweńska firma.
Lechu67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechu67 » 14.03.2008 22:01

Tyle lat żyłem w przeświadczeniu że Chorwacka :D . No ale tak czy siak firma całkiem niezła.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.03.2008 22:16

Ja mam niestety nie najlepsze doświadczenia z Gorenje... Związane przede wszystkim z lodówkami... Po jakimś czasie użytkowania należy zwracać uwagę na drzwi, ponieważ przestają się domykać...Nie wystarczy delikatnie je popchnąć, aby się zamknęły; a i dźwięki, jakie z siebie wydają lodówki tej marki są "osobliwe" (coś na kształt stękania, niedźwiedziego mruczenia czy też cichego krowiego wycia...).
Na temat płyt grzewczych nie umiem nic powiedzieć, ale lodówek jako raczej nieudanych płodów słoweńskiej myśli tecznicznej, zdecydowanie nie polecam.
Pozdrawiam
zawiedziona użytkowniczka
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 16.03.2008 09:24

Gorenie jest dosyć dobrą firmą, ale części do ich sprzętów są bardzo drogi i nie opłaca się tego sprzętu naprawiać.
8) 8)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.03.2008 09:48

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Ja mam niestety nie najlepsze doświadczenia z Gorenje... Związane przede wszystkim z lodówkami... Po jakimś czasie użytkowania należy zwracać uwagę na drzwi, ponieważ przestają się domykać...Nie wystarczy delikatnie je popchnąć, aby się zamknęły; a i dźwięki, jakie z siebie wydają lodówki tej marki są "osobliwe"

Pełna zgoda. Niedopracowane mocowanie drzwi od zamrażalnika, głośna praca agregatu, urwane dwie półki na drzwiach + uchwyt od przytrzymywania butelek.
Eksploatowana z 5 lat.
Teraz zmieniona na elektroluksa w zabudowie.
Nie kupuj Amic i innego dziadostwa. Lepiej uznany sprzęt z niższej połki. Ja nabyłem teraz wszystko w internecie. Obsługa pierwsza klasa. Parę tysięcy w kieszeni.... :twisted:
mruczycho
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mruczycho » 16.03.2008 12:29

dracek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dracek » 16.03.2008 19:40

Witajcie !!

Dziękuje wszystkim za informacje - prawdopodobnie będzie Gorenje B 3365E + ECT 600SC.

Pozdrawiam
Aglaia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aglaia » 17.03.2008 11:13

Ja tylko dołączę się do pozytywnych opinii - mam kuchenkę gazową z piekarnikiem elektrycznym; Użytkujemy już prawie dwa lata i na razie bez zarzutu :D .
Nie polecam Aristona i innych badziewi z Indesitu.
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 19.03.2008 00:22

chorwaci tez maja dobra opinije o Gorenje
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 19.03.2008 18:55

FUX napisał(a):Nie kupuj Amic i innego dziadostwa.

Amica ma świetne płyty gazowe i piekarniki. Lodówka tej firmy, pomimo zastosowania wysokiej klasy akcesoriów, słabuje w tej dziedzinie, podobnie ze zmywarkami. A jak zmywarki to tylko AEG by Electrolux.
Gorenje posiadałem pralkę i lodówkę. Pralka dokonała żywota po 10 latach naprawdę ciężkiej i absolutnie bezawaryjnej pracy, zaś lodówka u drugiego właściciela funkcjonuje, aż miło.
Ze zmywarek ciężko mi jest polecić Boscha, pomimo posiadania takowej.

Pozdrawiam
Rafał
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 19.03.2008 18:57

Lechu67 napisał(a):Tyle lat żyłem w przeświadczeniu że Chorwacka :D . No ale tak czy siak firma całkiem niezła.

Nie martw się - większość europejskich lodówek posiada agregaty made in Italy :P

Pozdrawiam
Rafał
Iwona Baśka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Baśka » 19.03.2008 19:19

Leon napisał(a):chorwaci tez maja dobra opinije o Gorenje

Podzielam zdanie Leona. Mam pralkę Gorenje zarówno w Polsce jak i w Chorwacji i jest z nich zadowolona.
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone