Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

OKRUG DONJI - co zwiedzic???

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kinga P
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kinga P » 19.07.2009 19:58

Okrug jest super, knajpki tam te są. Jest gdzie posiedziec, zjeść i wypić.
Niedaleko jest Trogir a tam knajpek już do woli. Polecam lody na starym ryneczku.
Plaży nie polecę, bo my tam jeździmy z psem i bytujemy w Okrugu Donjim, a plażę mamy przed domkiem. Na innej niestety nie byliśmy.
Miłego pobytu, pogody.
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 19.07.2009 20:16

Kinga. Chyba żle mnie zrozumiałaś .Chodziło mi o knajpki w Okrugu Donji.Bo tam mamy apartament.
Kinga P
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kinga P » 19.07.2009 20:30

Ja właśnie to miałam na myśli. Są tam knajpki również
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 19.07.2009 20:47

Dziękuję za odpowiedż.Pozdrawiam :D
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 20.07.2009 06:27

Witaj, tam są knajpki dwie;-))jedna z widokiem na zatokę i Trogir i w tej głównie siedzieliśmy;-))))
KyleK
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KyleK » 27.07.2010 11:50

Witajcie - piszę w tym temcie, żeby nie zaśmiecać nowym.

Trochę na szybko wybierałem, padło na Okrug D., w sumie pasuje, bo lubię w miarę spokój, ale niedaleko do cywilizacji. Mam tylko pytanie logistyczne - gdybym pojeżdżał do Okrugu G. (, na zakupuy, w poszukiwaniu większej plazy czy większej liczby knajp niż w Okrugu D.), to są w miarę możliwości parkingowe? to samo Trogir - czytałem, że jest parking miejski i inne - rozumiem, że da się zaparkowac w jakiejś rozsądnej odległości od centrum zycia wieczornego - mam na myśli mniej wiecej kilometr)?
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 27.07.2010 12:05

Jest kilka parkingów w samym centrum Okrugu G.
Bez problemu uda się zaparkować.
KyleK
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KyleK » 27.07.2010 13:21

dzięki !!!

jeszcze kilka dni... i w drogę :)
wyrwas
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wyrwas » 28.07.2010 19:03

Witam wszystkich. Nie mylcie Okrug Dolnji a Okrug Gornji. Pierwszy znajduje się na końcu wyspy i jest raczej dla ludzi lubiących ciszę i spokój. Prowadzi tam jedna asfaltowa droga, piechotą idzie się około 45 minut ( ze względu na słońce). Jak ja tam byłem zobaczyc to widziałem jeden otwarty sklep, jest tam poczta, i to by było na tyle.
Okrug Gornji to całe serce wyspy Ciovo. Tam znajduje się główna plaża, markety (Kerum, Konzum, Tommy), restauracje. Z Trogiru przez cały dzień pływają łodzie motorowe do Okrug Dolnji, Gornji i do hotelu Madena. 8)
wyrwas
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wyrwas » 28.07.2010 19:21

DO KYLEK
Jeśli chodzi o parkowanie auta to polecam duży parking przy nowym kościele w Okrug Gornji, zauważysz go z daleka. Na plaże główną masz około 5 minut na nogach. Jednak z powrotem około 10minut z uwagi na dośc pokaźną górkę. Parking przy plaży głównej jest płatny, gdyż widziałem tam parkometry. Jest jeszcze parking przy markecie, obok plaży, ale nie wiem co będzie jak zostawisz tam auto na np 3-4 godziny. Powodzenia
:D
KyleK
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KyleK » 29.07.2010 10:28

wyrwas, dzięki za wyczerpujace informacje, bardzo przydatne !
pozdr
wyrwas
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wyrwas » 01.12.2010 18:07

AndrzejJ. napisał(a):
Popiel napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):
AndrzejkuJ., smakoszu żabich udek, może podasz co Cię urzekło w Okrug Gornij skoro tak mówisz. Może ktoś podzieli Twe zdanie? :wink:

Schodzisz pod wodę ,a tam lodówka. Otwierasz ją a tam karlovacko.
Nigdzie indziej w cro tak nie ma. :wink:

prawdopodobnie AndrzejekJ został tam skrzywdzony i uraz pozostał.
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 22.02.2011 07:56

Witam państwa też się tam wybieram w lipcu.Chociaż po to żeby zobaczyc jaka jest woda :).Czy są tam też miejsca dla inwalidów, którzy mają europejską karte parkingową. Orjentujecie się czy można parkować w dowolnym miejcscu na parkingu i zostawiać za szybą karte.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

OKRUG DONJI - co zwiedzic??? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone