Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogórek małosolny i pasztet (OT z "Aktualne ceny paliwa")

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.06.2019 09:29

sviva napisał(a):
majkelfm napisał(a):
toomas napisał(a):

o stację chodzi?

Tak

I już wiem, gdzie w Austrii zrobię sobie postój. Delikatnie dotankuję na granicy PL/CZ i potem właśnie na tej stacji. Pewnie w drugiej połowie lipca będzie trochę drożej ale to i tak lepiej niż 1,5 euro albo i więcej na autobahnie.
A jest tam coś typu Mac lub KFC albo inne ustrojstwo - chociażby hot dog do zjedzenia?? :)

Kanapki lepiej zrób choćby z pasztetową i małosolnym ogórkiem. Taniej wyniesie, a i smaczniej zjesz. Co tam będziesz przepłacać. Zjesz kanapkę, a różnicę finansową pomiędzy KFC, MAC, a kanapką wydasz na paliwo. Jeszcze mi podziękujesz za dobrą radę chociaż tego akurat od Ciebie nie oczekuję. :hut:
boboo
zbanowany
Re: Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 16.06.2019 09:34

Ural napisał(a):Kanapki lepiej zrób choćby z pasztetową i małosolnym ogórkiem. (...) Jeszcze mi podziękujesz za dobrą radę (...)
Tu bym polemizował. W tych upałach bez lodówki małosolny zmieni się w normalny kiszony, a na pasztetowej będzie więcej bakterii niż jej samej.
Ural
Cromaniak
Re: Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.06.2019 09:40

boboo napisał(a):
Ural napisał(a):Kanapki lepiej zrób choćby z pasztetową i małosolnym ogórkiem. (...) Jeszcze mi podziękujesz za dobrą radę (...)
Tu bym polemizował. W tych upałach bez lodówki małosolny zmieni się w normalny kiszony, a na pasztetowej będzie więcej bakterii niż jej samej.

Uważam Bobo, że dyskusja w tej materii z Twojej strony jest połowiczna. 90 % Polaków ma klimatyzację w aucie więc polemizowałbym czy ogórek zakisi się. Twierdzę, że nie. Moje analiza przedmiotowej sprawy podparta kalkulacją finansową jest jak najbardziej zasadna. :papa:
sviva
Cromaniak
Re: Aktualne ceny paliwa

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 16.06.2019 09:49

Kanapki będą - mogą być i z małosolnym bo uwielbiam :) Lodówkę na 12V też posiadam.
Chodziło mi o Maca bo córeczka uwielbia tamtejsze lody i frytasy :) Chodzi o to, że nasze dzieci to dzieciaczki 4 i 2 lata i postoje na rozprostowanie nóg i odpoczynek a takie miejsca są do tego najlepsze.
P.S. już wiem, że jest tam McDonald's bo w grafikach ze stacji widać logo :)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.06.2019 11:11

sviva napisał(a):Kanapki będą - mogą być i z małosolnym bo uwielbiam :) Lodówkę na 12V też posiadam.
Chodziło mi o Maca bo córeczka uwielbia tamtejsze lody i frytasy :) Chodzi o to, że nasze dzieci to dzieciaczki 4 i 2 lata i postoje na rozprostowanie nóg i odpoczynek a takie miejsca są do tego najlepsze.

Tylko z umiarem proszę. Dzieci trzeba nauczyć jeść nie przetworzonego i zdrowego jedzenia. Trzeba wspierać naszego rolnika.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 16.06.2019 13:48

Ural napisał(a):
sviva napisał(a):Kanapki będą - mogą być i z małosolnym bo uwielbiam :) Lodówkę na 12V też posiadam.

Tylko z umiarem proszę. Dzieci trzeba nauczyć jeść nie przetworzonego i zdrowego jedzenia. Trzeba wspierać naszego rolnika.

Spokojnie :) To bardziej chodzi o odpoczynek dla dzieci, rozprostowanie kości i umilenie im czasu podróży lodami i frytkami.
Gdy jeździliśmy sami z Żoną to postoje mogliśmy robić gdziekolwiek :P teraz to już trzeba planować rodzinnie :D
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.06.2019 13:57

sviva napisał(a):
Ural napisał(a):

Spokojnie :) To bardziej chodzi o odpoczynek dla dzieci, rozprostowanie kości i umilenie im czasu podróży lodami i frytkami.
Gdy jeździliśmy sami z Żoną to postoje mogliśmy robić gdziekolwiek :P teraz to już trzeba planować rodzinnie :D

Rozumiem, rozumiem - trzeba być czujnym bo dzieci można szybko utuczyć, a póżniej będą miały problem. Na ten przykład kolega Romuald 22 z Żywca w ogóle nie jada przetworzonych dań tylko samemu je przyrządza no i wygląda szczupło, a potrafi on 2 kg golonkę zjeść czego byłem naocznym świadkiem.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 16.06.2019 14:01

Ural napisał(a): Na ten przykład kolega Romek z Żywca w ogóle nie jada przetworzonych dań tylko samemu je przyrządza no i wygląda szczupło, a potrafi on 2 kg golonkę zjeść czego byłem naocznym świadkiem.

:lol:
Pieprzysz jak potłuczony. :D
Darek - wyluzuj. :papa:
Moderacja jak wpadnie to będzie miała robotę.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.06.2019 14:06

romuald22 napisał(a):
Ural napisał(a): Na ten przykład kolega Romek z Żywca w ogóle nie jada przetworzonych dań tylko samemu je przyrządza no i wygląda szczupło, a potrafi on 2 kg golonkę zjeść czego byłem naocznym świadkiem.

:lol:
Pieprzysz jak potłuczony. :D
Darek - wyluzuj. :papa:
Moderacja jak wpadnie to będzie miała robotę.

No dobra już nic nie pisze o jedzeniu, moderację przepraszam. Jeśli rozchodzi się o golonkę to prawda.

Teraz będę dyskutował tylko o paliwie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.06.2019 14:16

Tu sobie możesz pisać o ogórkach, pasztecie czy osłach.
A jak będziesz znów robił bajzel to i tutaj nie będziesz mógł. :twisted:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 16.06.2019 14:33

Ural napisał(a):...

Darek. A jadłeś kiedyś osła? :oczko_usmiech:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.06.2019 14:58

romuald22 napisał(a):
Ural napisał(a):...

Darek. A jadłeś kiedyś osła? :oczko_usmiech:

Jadłem Romek salami, a czy ono było z osła to nie jestem pewien. Na metce namalowany był osioł, a co w środku było nie wiem. Romek miałeś rację. Trzeba uważać na Moderatorów. Pomimo upałów są Czujni :roll: :roll: :roll: .

Co do ogórków małosolnych to jest taki przepis w internecie, że robi się je bez użycia wody. Do worka foliowego wrzuca się ogórki, sól, chrzan, koper itp. wkłada się do lodówki chyba na 24 godziny i czary mary masz ogórki małosolne na drugi dzień. Do golonki jak znalazł. Pozdrawiam :D :papa: :hut: .
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.06.2019 15:09

Tak nawiasem Romek to tematyka z Osłem bądż co bądż z miłym zwierzęciem ciągnie się za mną na forum od zarania dziejów. Patrz jacy wszyscy są tu pamiętliwi ale mnie to nie przeszkadza. Ważne aby forum pełniło swoją funkcję doradczą i było miejscem wymiany informacji turystycznej.

Ural :papa: :hut:
Ostatnio edytowano 16.06.2019 15:14 przez Ural, łącznie edytowano 1 raz
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.06.2019 15:12

anakin napisał(a):Tu sobie możesz pisać o ogórkach, pasztecie czy osłach.
A jak będziesz znów robił bajzel to i tutaj nie będziesz mógł. :twisted:

Zgodnie z sugestią piszę o ogórkach, pasztetowej i osłach. O pasztecie w poście o paliwie się nie wypowiadałem :roll:
Ostatnio edytowano 16.06.2019 15:18 przez Ural, łącznie edytowano 1 raz
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 16.06.2019 15:17

Ural napisał(a):Jadłem Romek salami, a czy ono było z osła to nie jestem pewien. Na metce namalowany był osioł, a co w środku było nie wiem.

Czekaj, bo się pogubiłem.
Kto namalował osła na metce? Nie wierzę, że Da Vinci.
Nie wiesz co było w środku metki? Której?
Metka to też taki produkt spożywczy.
Metka.
:)
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone