Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogórek małosolny i pasztet (OT z "Aktualne ceny paliwa")

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.06.2019 15:20

No na metce papierowej od kiełbasy. Namalowany był tam osioł. Taki z wielkimi uszami. No, Romek Osła nie widziałeś. :roll:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 16.06.2019 15:24

Ural napisał(a):No na metce papierowej od kiełbasy. Namalowany był tam osioł. Taki z wielkimi uszami.

A ja głupi myślałem, że to była metka z salami. A osioł miał średnie uszy.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.06.2019 15:27

No to teraz wiesz. Oj u mnie gorąco. Sprawdż ten przepis z ogórkami bez wody
https://kuchnia.wp.pl/ogorki-malosolne- ... 029984897c
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 16.06.2019 15:36

Ural napisał(a):Sprawdż ten przepis z ogórkami bez wody
https://kuchnia.wp.pl/ogorki-malosolne- ... 029984897c

Dzięki. Przekażę żonie.

W ramach cennych porad i związanego z tym rewanżu, polecam inne zastosowanie zmywarki kuchennej. Raz już prałem/zmywałem buty.
https://matkatylkojedna.pl/a-ty-dalej-m ... -sadzilam/
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.06.2019 15:56

Ural napisał(a):Jadłem Romek salami, a czy ono było z osła to nie jestem pewien. Na metce namalowany był osioł, a co w środku było nie wiem.

I czym Ty teraz biedaku pojedziesz do Cro? :cry:
:mrgreen:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 16.06.2019 16:04

anakin napisał(a):I czym Ty teraz biedaku pojedziesz do Cro? :cry:

Jak czytam kolejny raz pierwszy post Darka z zacytowanego wątku to stwierdzam, że to porównywalne z najlepszymi kabaretami.
Przeczytałem to na głos przed chwilą rodzinie i wszystkich bolą brzuchy. Od śmiechu. :)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 16.06.2019 16:11

Co tam, osioł jak Osioł ale ciekawy link, nie powiem interesujący.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 17.06.2019 10:37

Chyba Romek pasztet zrobię z królika. Widziałem w sklepie jest do nabycia. Zamrożę i zabiorę do Chorwacji. Z Osła salami nie zrobię bo gdzie ja dostanę w Polsce ośle mięso. Może na miejscu się jakiś napatoczy. Chyba nie jest pod ochroną. Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.06.2019 13:13

anakin napisał(a):
Ural napisał(a):Jadłem Romek salami, a czy ono było z osła to nie jestem pewien. Na metce namalowany był osioł, a co w środku było nie wiem.

I czym Ty teraz biedaku pojedziesz do Cro? :cry:

Wynajmie :smo:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 17.06.2019 15:09

Ural napisał(a):Chyba Romek pasztet zrobię z królika.

Słusznie. Podobno osłów jest 78 ras. Nie wiadomo na co trafisz. Jeszcze nie wiadomo czy z uszami zmielonymi, czy bez. :)
baunty
Cromaniak
Re: Aktualne ceny paliwa

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 17.06.2019 16:11

Ural napisał(a):......Na ten przykład kolega Romuald 22 z Żywca w ogóle nie jada przetworzonych dań tylko samemu je przyrządza no i wygląda szczupło, a potrafi on 2 kg golonkę zjeść czego byłem naocznym świadkiem.

To kolega Romuald22 naprawdę może zjeść - powiedziałbym, że nawet pożreć.
Dobrze, że nieprzetworzone - ale świnka , z której była ta golonka, mogła być czymś złym karmiona.
Taki "spust" pewnie podnosi koszty pobytu w Chorwacji....
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 17.06.2019 16:58

Lubię poczucie humoru Darka, ale nie wierzcie we wszystko to co on pisze. :)
Nigdy nie zjadłem 2 kg golonki. Chyba, że w sumie - w życiu. :wink:
Darka również w życiu nie widziałem na oczy, chociaż nieustannie zapraszam go na spotkanie, bo ponoć jeździ do Chorwacji przez Żywiec.
A On - nie, nie, nie.
Uparty jak osioł. :)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 17.06.2019 17:50

romuald22 napisał(a):Lubię poczucie humoru Darka, ale nie wierzcie we wszystko to co on pisze. :)
Nigdy nie zjadłem 2 kg golonki. Chyba, że w sumie - w życiu. :wink:
Darka również w życiu nie widziałem na oczy, chociaż nieustannie zapraszam go na spotkanie, bo ponoć jeździ do Chorwacji przez Żywiec.
A On - nie, nie, nie.
Uparty jak osioł. :)

No, Romek nie bądż taki skromny, a kto w Węgierskiej Górce koło Milówki tej od braci Golców zjadł, żeby nie powiedzieć nieskromnie zeżarł wielką golonkę, no kto jak nie Ty. Co tam, co tam w sobotę będę jechał przez Żywiec to Ciebie pozdrowię. :papa: :hut:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 17.06.2019 18:01

Ural napisał(a):No, Romek nie bądż taki skromny, a kto w Węgierskiej Górce koło Milówki tej od braci Golców zjadł, żeby nie powiedzieć nieskromnie zeżarł wielką golonkę, no kto jak nie Ty.

:lol:
Prawdopodobnie zeżarł to Tusk. Jego wina i jeszcze za to beknie. :) Komisje w toku.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 17.06.2019 18:39

romuald22 napisał(a):
Ural napisał(a):No, Romek nie bądż taki skromny, a kto w Węgierskiej Górce koło Milówki tej od braci Golców zjadł, żeby nie powiedzieć nieskromnie zeżarł wielką golonkę, no kto jak nie Ty.

:lol:
Prawdopodobnie zeżarł to Tusk. Jego wina i jeszcze za to beknie. :) Komisje w toku.

He, he, he :D
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Ogórek małosolny i pasztet (OT z "Aktualne ceny paliwa") - s...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone