Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Odśnieżarka ???

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser
Odśnieżarka ???

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.12.2009 15:02

Czy ktoś ma doświadczenie w temacie odśnieżarek :?: :?:
Jakaś rada, co ew kupić, jakiej firmy :?: :?:
Teren niewielki, podjazd do garażu, lekki spadek, miejsce na podwórku na 3 auta, ścieżki dookoła domu i mały placyk przed domem.
Przejazd na sąsiednią działkę, służebność drogi mam niestety :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.12.2009 15:09

taka mają w firmie żony..jak na razie działa bezproblemowo.. http://www.allegro.pl/item842426325_ods ... _lata.html
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.12.2009 15:23

Widziałem ją, ma jak dla mnie jedną wadę--nie ma napędu, trzeba pchać :(
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.12.2009 16:03

maciek1956 napisał(a):Widziałem ją, ma jak dla mnie jedną wadę--nie ma napędu, trzeba pchać :(

Mam odśnieżarke Texas Snow Buster 560, trzy lata z odrzutem bocznym- przekładnia ślimakowa, silnik 5,5 km 4-suw.
Sprawuje sie znakomicie, nienadaje się do mokrego wilgotnego śniegu - zapycha się dysza wyrzutowa.

Pozdrawiam.
smoki3

Ps. Napęd faktycznie sie przydaje, zakładamy rękawiczki maskę na twrz i do pracy. :lol:

Ps2. Mam taką samą jak ta wystawiona na Allegro:
http://www.allegro.pl/item845953223_ods ... stiga.html
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.12.2009 17:31

maciek1956 napisał(a):Widziałem ją, ma jak dla mnie jedną wadę--nie ma napędu, trzeba pchać :(

I to na starcie ją dyskwalifikuje. Odśnieżarka to nie kosiarka - dużo ciężej się ją pcha a tym samym jest to narzędzie dla masochistów.

Maćku, ile masz m2 do odśnieżania, to po pierwsze. Po drugie ile masz kasy do wydania :)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.12.2009 17:42

Uzbiera się ok 200 m2. Trawy nie odśnieżam.
Kasy--jak zawsze-zbyt mało, ale g...nie kupię. Jakieś nieznane mi firmy proponują odśnieżarki z napędem za ok 1200 zł, firmowe to od ok 2 tys zł. Znajomy proponuje za ok 2600 zł zamiatarkę, podobno wyśmienitą do puchu śnieżnego, nadaje się też do liści i innego brudu. Tylko ta cena :(
Chyba szufla zostanie i TEŚĆ, starszy Pan, pełen sił :D
A ja, poczekam rok, odłożę kasę (jeszcze po wydatku na wesele syna nie pozbierałem się) i coś kupię dobrego, ale może coś doradzicie, coś sprawdzonego i wartego zakupu za osiągalną kasę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.12.2009 17:49

maciek1956 napisał(a):Uzbiera się ok 200 m2. Trawy nie odśnieżam.
Kasy--jak zawsze-zbyt mało, ale g...nie kupię. Jakieś nieznane mi firmy proponują odśnieżarki z napędem za ok 1200 zł, firmowe to od ok 2 tys zł. Znajomy proponuje za ok 2600 zł zamiatarkę, podobno wyśmienitą do puchu śnieżnego, nadaje się też do liści i innego brudu. Tylko ta cena :(
Chyba szufla zostanie i TEŚĆ, starszy Pan, pełen sił :D
A ja, poczekam rok, odłożę kasę (jeszcze po wydatku na wesele syna nie pozbierałem się) i coś kupię dobrego, ale może coś doradzicie, coś sprawdzonego i wartego zakupu za osiągalną kasę.

Zamiatarka tylko do śniegu max. 5 cm wysokości pokrywy śniegu. W innych warunkach śnieżnych niesprawdza się!
Pozdrawiam.
smoki3
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.12.2009 17:52

smoki3 napisał(a):
Zamiatarka tylko do śniegu max. 5 cm wysokości pokrywy śniegu. W innych warunkach śnieżnych niesprawdza się!
Pozdrawiam.
smoki3

Bardzo cenna informacja, dziękuję :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.12.2009 21:11

Ostatnia śniezna zima była w sezonie 2006/07...przez ostatnie dwa lata miałem łopatę ze 7 razy w ręku...mówia,że klimat sie ociepla ;)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 18.12.2009 21:21

hepik napisał(a):Ostatnia śniezna zima była w sezonie 2006/07...przez ostatnie dwa lata miałem łopatę ze 7 razy w ręku...mówia,że klimat sie ociepla ;)

Niby, tak, ale ...
Syn wyprowadził się do żony, teściu, sąsiad z działki obok, ma swoje lata, a ja... no cóż, nie mogę, chociaż chciałbym, dźwigać, pchać, nosić ciężary...
Wolę kilka razy w roku użyć odśnieżarkę, niż resztę lat spędzić na wózku :(
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 19.12.2009 10:00

Obrazek

tej nie trzeba - sama idzie :D :D :D
jacekww
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacekww » 21.12.2009 23:39

smoki3
Ps2. Mam taką samą jak ta wystawiona na Allegro:
http://www.allegro.pl/item845953223_ods ... stiga.html

"texas jak stiga" - tak ją reklamuje sprzedawca, niestety podobieństwo kończy się na żótym kolorze obu maszyn. Bo Texas to chińszczyzna z chińskim silnikiem.
Proponuję kupić coć na silniku Brigssa, co niestety wiąże się z wyższą ceną - nie wiem czy coś poniżej 3tyś. się dostanie.
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 04.01.2010 12:04

http://allegro.pl/item866413694_odsniez ... i_wwa.html

Kupiłem taką, ale w zdecydowanie niższej cenie, poniżej 2 tys zł, nową.
Już 3 razy korzystałem z jej usług. Polecam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.01.2010 17:05

Te kółeczka zaufania nie budzą...ale daj ci panie Boże ;)
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 04.01.2010 17:10

Jacek L napisał(a):

Obrazek

tej nie trzeba - sama idzie :D :D :D

a jest taka damska? :D
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone