Nie ma w tym nic dziwnego. Tyle, że takie testy niczego nie dowodzą
.png)
Rafał K napisał(a):Jakby się uprzeć to - przy wykonaniu zdjęcia w określonych warunkach - nie odróżnisz 100% powiększenia wykonanego kompaktem za 100zł, od analogicznego powiększenia wykonanego zestawem za 20 000 zeta.
Nie ma w tym nic dziwnego. Tyle, że takie testy niczego nie dowodzą
Rafał K napisał(a):Pepe12345 napisał(a):...Tylko porównywanie zdjęć wielkości pocztówki niczego nie dowodzi...
Ja myślę, że nawet do A4 nie znalazłbyś różnicy
.png)
Pepe12345 napisał(a):...Cholerka, szkoda że nie mam linka do tego testu o którym pisałem...
.png)
andrzej.k napisał(a):...jak wyglada naprawa Sigmy 18-200mm DC zaciala sie blenda i chlopak chce sprzedac , naprawy w niemcach to katastrofa i dlatego naprawilbym w prl-u,
dajcie glosy
.png)
Rafał K napisał(a):Pepe12345 napisał(a):...Cholerka, szkoda że nie mam linka do tego testu o którym pisałem...
Pepe, ja znam te testy...Kluczem są najczęściej łatwe dla obiektywu warunki, wtedy kompakt, kit, czy szkło za parę klocków spiszą się podobnie. A crop 100% nawet wielkości A4 "wykaże", że nie ma między nimi żadnych większych różnic w obrazowaniu.
Wystarczy jednak zmienić warunki - dać AF trochę mniej światła, czy popracować pod światło i te różnice wyjdą
Zupełnie inna sprawa, czy użytkownik będzie w stanie wykorzystać możliwości, które daje mu dobra optyka, do jakiej 17-40 niewątpliwie zaliczyć należy.
Howgh
andrzej.k napisał(a):Pepe12345 napisał(a):
P.S. Ja osobiście mam innego faworyta, ale za zupełnie inną kasę (nie jest to żadna L-ka)Pracuję nad tym ...
a mianowicie ?
.png)
andrzej.k napisał(a):czytales co rafal pisal na 6 stronie o tamronach ???
raczej przekonal mnie swoja wypowiedzia