Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nieustanne poszukiwania spokoju

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marpiostr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marpiostr » 29.01.2007 15:49

Witam

Jest to moja pierwsza wypowiedź na forum, ale nie oznacza że jest mi obce, więc na początku witam wszystkich którzy będą chcieli przeczytać ten post
Byłem w Cro 3 krotnie, raz w Poreć i 2 razy okolice Primosten, służę pomocą w razie potrzeby
Natomiast ja mam sprawę do Cromaniaków, poszukuję miejsca na kolejną wyprawę i mam kilka kryteriów które chciałbym z pomocą Was spełnić.
Jeździmy z żoną we dwoje, samochodem, tym razem chcę żeby była to wyspa, najlepiej skalista(nie stanowi nam problemu wejście do wody), na uboczu, jak najmniej turystów, jak najmniej szopki zrobionej na potrzeby turystów, nie potrzebuję zwiedzać więc mogę tkwić na wyspie cały urlop, spokój, cisza, całkowity regionalizm
Jeśli są osoby które znają takie miejsce to prosiłbym o info :wink:

pozdrawiam piotrek
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 29.01.2007 16:59

Hvar - Zavala,albo Ivan Dolac.
Pozdrav.
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 29.01.2007 17:20

Ciovo- miejscowość Okrug Donji lub Arbanija. Polecam.
tuśka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tuśka » 29.01.2007 17:25

Ja rowniez polecam Hvar - Ivan Dolac.
Zależy też kiedy chcesz jechać, bo w szcycie sezonu (lipiec-sierpień) i tak jest tam dużo turystów.
Ale miejscowość jest naprawdę mała i spokojna.

Pozdrawiam
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 29.01.2007 17:36

Zdecydowanie polecam Hvar za tunelem Pitve.
Może Zavala!
Daj kontakt z Tobą to wyśle namiar.
POZDROWIENIA!!!!
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 29.01.2007 17:40

marpiostr napisał(a):Jeździmy z żoną we dwoje, samochodem, tym razem chcę żeby była to wyspa, najlepiej skalista(nie stanowi nam problemu wejście do wody), na uboczu, jak najmniej turystów, jak najmniej szopki zrobionej na potrzeby turystów, nie potrzebuję zwiedzać więc mogę tkwić na wyspie cały urlop, spokój, cisza, całkowity regionalizm
Jeśli są osoby które znają takie miejsce to prosiłbym o info :wink:

Piotrze a zastanawuialiście się nad czyms takim ?????
http://www.touristagency-lori.hr/pol_robinzon.htm

Powodzenia
marpiostr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marpiostr » 29.01.2007 17:42

Dzięki za szybką odpowiedź, termin nie jest ustalony ale musi być baaardzo ciepło więc chyba sezon, a co do Ciovo to byłem tam i wygląda na bardzo obleganą przez turystów

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 29.01.2007 19:10

wojan napisał(a):Hvar - Zavala,albo Ivan Dolac.
Pozdrav.

Potwierdzam :wink: i dodam Sv Nedjelja :D choć byłem tylko zobaczyć - skały , skały i jeszcze raz skały :wink:

Obrazek

może być :?: :wink:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 29.01.2007 20:20

polecam:

wyspa Cres - miejescowosć Valun

link:
http://www.cres-losinj.net/towns/valun.htm

uz pozdrav
marpiostr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marpiostr » 30.01.2007 19:30

Dzięki za maile "m82m" i mariusz :wink:
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 31.01.2007 08:10

My możemy polecić nieduże miasteczko Stari Grad na Hvarze, jest tam cicho i spokojnie zwłaszcza w takim terminie jak wrzesień. Do starego Gradu jest również łatwo się dostać, przypływają tam promy ze Splitu więc też jest to plus tego miasteczka. Nam się bardzo podobało owe miasteczko, miało swój klimat, jak chcieliśmy zaczerpnąć atmosfery szaleństawa turystycznego jechaliśmy do miasta Hvar. Pozdrawiamy
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 31.01.2007 10:13

Hvar od strony otwartego morza- Ivan Dolac, Zavala, Sv. Nedjela, ekstremalnie Bojanic Bad.
assia i norbert
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) assia i norbert » 31.01.2007 10:55

Iwona_PB napisał(a):Hvar od strony otwartego morza- Ivan Dolac, Zavala, Sv. Nedjela, ekstremalnie Bojanic Bad.

Zgadzam się od strony otwartego morza Hvar jest ładniejszy. :)
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 31.01.2007 11:51

marpiostr napisał(a):termin nie jest ustalony ale musi być baaardzo ciepło więc chyba sezon

Polecałabym drugą połowę sierpnia, pierwszą września- jest idealnie, ciepło, mało turystów.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 31.01.2007 13:10

nie będę odkrywcza, ale i ja polecam wyspę Hvar. Jest na tyle czarująca, że ...się tu przeprowadziłam....; może to Was przekona. A termin: zdecydowanie początek września, bardzo ciepło, ale nie dokuczliwie upalnie, woda cieplutka, ceny dużo niższe, ludzi znacznie mniej niż w sezonie. Wyjątkowo nieregularna linia brzegowa gwarantuje znalezienie zatoczki idealnej do samotnego plażowania, błogi klimat, lawendowe pola...
We wrześniu można nawet ryzykować i jechać w ciemno. Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone