Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nieustanne poszukiwania spokoju

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
m82m
Cromaniak

Postnapisał(a) m82m » 31.01.2007 14:43

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):nie będę odkrywcza, ale i ja polecam wyspę Hvar. Jest na tyle czarująca, że ...się tu przeprowadziłam....; może to Was przekona. A termin: zdecydowanie początek września, bardzo ciepło, ale nie dokuczliwie upalnie, woda cieplutka, ceny dużo niższe, ludzi znacznie mniej niż w sezonie. Wyjątkowo nieregularna linia brzegowa gwarantuje znalezienie zatoczki idealnej do samotnego plażowania, błogi klimat, lawendowe pola...
We wrześniu można nawet ryzykować i jechać w ciemno. Pozdrawiam

Kasiu gdzie można zobaczyć najładniejsze pola lawendy na Hvarze ???
Wybieram się w tym roku.Co polecasz ciekawego do zobaczenie czego nie znajdziem w przewodnikach.
Proszę o kontakt .
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub gg w opisie
Pozdrav!
marpiostr
Podróżnik

Postnapisał(a) marpiostr » 04.02.2007 16:29

Trochę sie napaliłem na Hvar - Zavala lub Ivan Dolac, jakieś namiary na spanie :?: :wink:
Spearo
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Spearo » 04.02.2007 16:44

wioska Suzan na Krk
Stela
Cromaniak

Postnapisał(a) Stela » 04.02.2007 17:02

marpiostr napisał(a):Trochę sie napaliłem na Hvar - Zavala lub Ivan Dolac, jakieś namiary na spanie :?: :wink:

Namiar 1
Namiar 2
wojan
Koneser

Postnapisał(a) wojan » 04.02.2007 20:28

marpiostr napisał(a):Trochę sie napaliłem na Hvar - Zavala lub Ivan Dolac, jakieś namiary na spanie :?: :wink:

Proszę bardzo:

Obrazek
dywan76
Autostopowicz

Postnapisał(a) dywan76 » 06.02.2007 21:54

Ja gorąco polecam Zavalę. Piękne i spokojne miejsce.
My byliśmy dwa lata temu w bardzo ładnym, wygodnym apartamencie, parę kroków od morza.
http://www.croatiaholidayapartments.com ... avala.html
Niestety na tej stronie zdjęcia nie są zbyt ciekawe. Jeśli chcesz mogę wysłać zdjęcia zrobione przez nas - o wiele lepsze:))

Z tarasu piękny widok na morze i wyspę Scedro:))
zimny
Globtroter

Postnapisał(a) zimny » 07.02.2007 11:36

Witam , ja byłem na całym Hvarze zbiegałem go na nogach i zjeździłem rowerem, ale uważam że Vis jest ładniejszy i duuuuuuuuuuużo mniej ludzi. Oczywiście Hvar jest piękny ale nie dajmy się "zmonopolizować "jednemu miejscu w Cro. Pozdrawiam GJ
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 07.02.2007 13:30

Vis super pomysł, ale dla tych, co zamierzają zostać na wyspie cały okres wypoczynku. Niestety ma on fatalne połączenie z lądem i innymi wyspami...Nawet w sezonie zdarzają się dni, w których płynie tylko jeden prom dziennie.
marpiostr
Podróżnik

Postnapisał(a) marpiostr » 07.02.2007 20:43

może ktoś coś więcej powie na temat VIS, jakieś foty, czy można jechać w ciemno w sazonie, ile kosztuje prom

pozdro
toudee
Cromaniak

Postnapisał(a) toudee » 08.02.2007 08:15

A ja się wyłąmię i wskażę na Vrbnik na Krku - małe senne spokojne miasteczko.
Blisko - w miarę, dojazd bezproblemowy - przez most, nie potrzeba korzystać z promu, turystów w Vrbniku mało, wybrzeże klifowe woda kryształ i głęboka - przy klifach już ok. 40 metrów.
Opis pobytu w Vrbniku masz na mojej stronce
www.mojachorwacja.boo.pl
damiangres
Croentuzjasta

Postnapisał(a) damiangres » 08.02.2007 09:01

mirek109 napisał(a):Piotrze a zastanawuialiście się nad czyms takim ?????
http://www.touristagency-lori.hr/pol_robinzon.htm

Powodzenia

Witam,

mam pytanie - czy już próbowałeś noclegu w takim domku? Chodzi mi konkretnie o połączenie ze stałym lądem. Czy - jeśli się decydujesz na taki domek - siedzisz tam po prostu tydzień, albo dłużej, bez możliwości zweidzania czegokolwiek? Czy też jest jakieś w miarę elastyczne i tanie połączenie z lądem, tak żeby też coś w trakcie wyjazdu zobaczyć?

pozdrawiam
damian
plavac
Cromaniak

Postnapisał(a) plavac » 15.02.2007 21:58

Hvar - miłość od pierwszego wejrzenia . Z zapachem Hvaru może równać się tylko zapach korsykańskiej makii. Ale smak plavaca Grand Cru przy zachodzącym słońcu w Sv.Njedieli jest tylko jeden - niepowtarzalny .
Ciepło zazdroszczę przeprowadzki ...
malgi_g
Turysta

Postnapisał(a) malgi_g » 16.02.2007 13:31

Iwona_PB napisał(a):Hvar od strony otwartego morza- Ivan Dolac, Zavala, Sv. Nedjela, ekstremalnie Bojanic Bad.

Czy mogę prosić na maila jakieś konkretne namiary na apartament w Ivan Dolac, Zavali - czyatałm ze byłaś tam z małymi dziećmi - wybieram się na Hvar z dwójką maluchów i zależy mi na kamyczkowych pażach podobnych do tych w Milna własnie na Hvarze (cudowna wyspa)- tam byłam trzy lata temu i było cudownie właśnie we wtrześniu. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
rich72
Cromaniak

Postnapisał(a) rich72 » 16.02.2007 13:35

m82m
Cromaniak

Postnapisał(a) m82m » 16.02.2007 15:39

plavac napisał(a):Hvar - miłość od pierwszego wejrzenia . Z zapachem Hvaru może równać się tylko zapach korsykańskiej makii. Ale smak plavaca Grand Cru przy zachodzącym słońcu w Sv.Njedieli jest tylko jeden - niepowtarzalny .
Ciepło zazdroszczę przeprowadzki ...

Może coś więcej o pobycie w "Św.Niedzieli"
POZDRAV!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nieustanne poszukiwania spokoju - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone