weldon napisał(a):A, swoją droga, to o co chodzi?
Jest jakaś szansa na to, żeby olać Chorwatów?
Chodzi o to:
http://natemat.pl/16579,pis-i-sp-zablok ... ia-na-rzad
Podoba Ci się ten pomysł bo Kiepurze jak widać owszem.
.png)
weldon napisał(a):A, swoją droga, to o co chodzi?
.png)
.png)
Iggy napisał(a):Ja myślę, że to był tzw. "polityczny folklor" w wykonaniu jednej osoby i tak naprawdę na poważnie tego nie bierze się pod uwagę.
Pokazywanie Europie, że na Polaków nigdy liczyć nie można, bo robią co innego, a mówią co innego, nie leży interesie nikogo - nawet polskiej opozycji. Owszem - nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby Polska nie ciągnęła tej Chorwacji do UE za czasów swojej prezydencji i gdyby od razu wtedy stawała okoniem. Ale teraz? Byłby to przejaw schizofrenii, a kto się będzie liczył ze schizofrenikiem w polityce?
Źle się jedynie stało, że nagłośniono tę nieodpowiedzialną wypowiedź robiąc z tego wydarzenie dnia podczas, gdy była to jedynie - mam nadzieję - niedyspozycja dnia tej osoby, która to wypowiedziała. I władze klubu powinny zasugerować większą rozwagę na przyszłość.
Smutne to niestety - i nie chodzi tu generalnie o Chorwację (choć akurat mnie to mocno ubodło) - ale o to, że w ogóle komuś może przyjść do głowy, by wykorzystać inny kraj do wewnętrznych rozgrywek w Polsce. To nawet w polityce jest zagranie na niskim poziomie, nie mówiąc już z punktu widzenia elementarnych zasad kultury.
.png)
mirko napisał(a):Myślę, że podstawowe pytanie tutaj:
Dlaczego:
"Nasze Nie dla Chorwacji w Unii"
8O 8O
.png)
.png)
sviva napisał(a):Pewna Pani poseł, najważniejsza kobieta w SP to moja sąsiadka i jakoś odczuwam lekkie zdziwienie bo na wakacje do Chorwacji jeździ a nie chce ich w UE?
.png)
realista2 napisał(a):weldon napisał(a):A, swoją droga, to o co chodzi?
Chodzi o to:
http://natemat.pl/16579,pis-i-sp-zablok ... ia-na-rzad
Podoba Ci się ten pomysł bo Kiepurze jak widać owszem.
.png)
realista2 napisał(a):Kiepura zdradź tajemnicę, dlaczego tak błyskotliwie łebski gość jak ty angażuje się w obronę wszystkiego co na prawo? Nawet tak parszywych pomysłów jak ten o którym w tym temacie.
Konformizm? Cel uświęca srodki?
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.