Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nasze choinki.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.12.2006 12:49

Od wileu lat sosna, do samego sufitu. W tym roku już jest, ale ja jej jeszcze nie widziałem, syn z żoną ubiorą. Bombek niewiele, symbolicznie, raczej jednokolorowe, lampek sporo, też jednokolorowe. Stoi dłuzej niż do 2 lutego, z lenistwa, nie ma kto rozebrać.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 22.12.2006 12:56

Maciek - na Wielkanoc powiesisz pisanki i będzie git do maja :wink:

Ps. Moja choinka już na mnie w domciu czeka - piękna sosenka więc postoi do lutego :D :D :D Zaczyna się nastrój robić od wczoraj bo pierwsze 2 karpie dostały w łeb :wink: reszta jeszcze pływa ku uciesze córci :D
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 22.12.2006 13:02

rich72 napisał(a):Maciek - na Wielkanoc powiesisz pisanki i będzie git do maja :wink:

Ps. Moja choinka już na mnie w domciu czeka - piękna sosenka więc postoi do lutego :D :D :D Zaczyna się nastrój robić od wczoraj bo pierwsze 2 karpie dostały w łeb :wink: reszta jeszcze pływa ku uciesze córci :D

:o richu72, ile tych karpi u Ciebie? u nas jeden i starcza na 5 osob...pewnie masz liczna famile... :lol:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.12.2006 13:45

[quote="rich72"]Maciek - na Wielkanoc powiesisz pisanki i będzie git do maja :wink:

Rich--podaj jeszcze parę pomysłów, są warte zastosowania.

Ps karpie też będą na wigilię, jeden półmisek dla mnie.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 22.12.2006 13:47

RobCRO napisał(a):
rich72 napisał(a):Maciek - na Wielkanoc powiesisz pisanki i będzie git do maja :wink:

:o richu72, ile tych karpi u Ciebie? u nas jeden i starcza na 5 osob...pewnie masz liczna famile... :lol:

HA :!: :!: :!: nas jest 3 w rodzince - ja, małżonka i 4 letnia córcia, ale karpiki kupujemy w ilości 5-6 szt - kilka ląduje w zamrażarce. Z reguły 3 szt. trafiają na wigilijną patelnię. Część jest zjadana na wigilię a reszta często na zimno na śniadanie lub kolację. Z racji tego że karp najlepszy jest taki naturalnie chowany więc nigdy nie kupuję w supermarketach tylko od znajomego mającego własne stawy - zupełnie inny smak.

Ale korzystając z okazji przytoczę zabawną historyjkę z roku ubiegłego a mianowicie - z moją mamuśką umówiłem się że ja ryby zamówię, oczywiście coś się jej pomieszało i też zamówiła a jako że wigilia była wspólna z teściową zamówiłem 10 karpi (zgodnie z ustaleniami). Mama zamówiła tą samą ilość a teściowa kupiła niezależnie jeszcze 3. Ostatecznie mieliśmy 23 karpie średnio po 2-3 kilogramy. Samochód trafił pod chmurkę do garażu wstawiliśmy wszystkie posiadane wanny i wanienki i tak sobie pływały do początku lutego.

Padało pytanie - co jutro na obiad - odpowiedź była jedna :D :D :D
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 22.12.2006 13:47

maciek1956 napisał(a):

przepraszam, ze wchodze Wam w parade, ale dobra rade, jaka ostatnio slyszalem, moge i Wam sprzedac - zamiast trzepac dywany (wiadomo jak to meczy...), mozna...kupic nowe :!:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 22.12.2006 13:51

maciek1956 napisał(a):

Maciej nie wiem czy testowałeś :?: karp musi być naprawdę duży - powyżej 5 kg a najlepiej 7-8 kg i do wędzarki wcześniej oczywiście na dzień wstawiony do peklowania :wink: palce lizać :D
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 22.12.2006 13:52

RobCRO napisał(a):przepraszam, ze wchodze Wam w parade, ale dobra rade, jaka ostatnio slyszalem, moge i Wam sprzedac - zamiast trzepac dywany (wiadomo jak to meczy...), mozna...kupic nowe :!:

Robert - z dziećmi też słyszałem - myjemy czy robimy nowe :wink:
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 22.12.2006 14:01

rich72 napisał(a):
RobCRO napisał(a):przepraszam, ze wchodze Wam w parade, ale dobra rade, jaka ostatnio slyszalem, moge i Wam sprzedac - zamiast trzepac dywany (wiadomo jak to meczy...), mozna...kupic nowe :!:

Robert - z dziećmi też słyszałem - myjemy czy robimy nowe :wink:

:lol: :lol: :lol:
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 22.12.2006 14:02

rich72 napisał(a):Maciek - na Wielkanoc powiesisz pisanki i będzie git do maja [ciach]
:D

Rysiek, żebyś sie nie zdziwił jak pojedziesz po Wielkanocy do Bawarii. Tam jest zwyczaj wieszania pisanek na drzewach (może nie choinkach ale zawsze)
:)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 22.12.2006 14:12

Lider16 napisał(a):
rich72 napisał(a):Maciek - na Wielkanoc powiesisz pisanki i będzie git do maja [ciach]

Rysiek, żebyś sie nie zdziwił jak pojedziesz po Wielkanocy do Bawarii. Tam jest zwyczaj wieszania pisanek na drzewach (może nie choinkach ale zawsze)

tzw "May Baum" (drzewko majowe) - to taka ichniejsza tradycyjna zabawa na bajerach - wiesz o co w niej chodzi :?: :?: :D
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 22.12.2006 14:39

Chłopaki, jesteście niesamowici !!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
O mało nie umarłam po tych dywananch i dzieciach!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 22.12.2006 14:51

e.zetka napisał(a):Chłopaki, jesteście niesamowici !!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
O mało nie umarłam po tych dywananch i dzieciach!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

e.zetka, a co watpilas w nas??? wesołych Świat. ladnych choinek przede wszystkim i duzo prezentow pod nimi...pokazcie zdjecia z prezentami...wybierzemy miss choinke cro.pl. :D
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 22.12.2006 14:56

ja pocykam na pewno - karpie już wczoraj fociłem ale już po egzekucji pierwszego z nich - a dziś czas na choinkę - ale najpierw trzeba postroić bo na razie na podwórku na mnie czeka a właśnie kończę pracę i spadam do domciu szykować do świąt :wink:
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 22.12.2006 15:15

rich72 napisał(a):
Lider16 napisał(a):

tzw "May Baum" (drzewko majowe) - to taka ichniejsza tradycyjna zabawa na bajerach - wiesz o co w niej chodzi :?: :?: :D

Nie wiem, tylko widziałem takie ustrojone drzewka i sie dowiedziałam ze to taka ichnia tradycja. A o co chodzi?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone