Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najurokliwsze miejsca Chorwacji.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Eduardo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eduardo » 23.02.2006 18:37

Podzielcie się swoimi wrażeniami. Wiem, że Chorwacja jest przepięknym krajem, ale jeśli musielibyście wybrać jedno miejsce to co by to było?
Pozdrawiam
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 23.02.2006 20:23

Eduardo napisał(a): Wiem, że Chorwacja jest przepięknym krajem, ale jeśli musielibyście wybrać jedno miejsce to co by to było?

Ilu uczestników forum tyle najurokliwszych miejsc. Sa tacy którzy wymieniliby kilka :)

Trudno zdecydować :))))0

Powodzenia
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 23.02.2006 21:15

Jeżeli potraktować temat jako pytanie to można wymieniać i wymieniać, natomiast co do podania jednego miejsca to ja się nie podejmuję , ale jeśli chodzi o widoki to mnie urzekł widok na Dubrownik ze wzgórza Śrd.
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 23.02.2006 22:51

Dołącze się do tej zabawy: Primosten z magistrali w czasie zachodu słońca, musiałem się zatrzymać tak się zapatrzyłem że o mało nie zjechałem z drogi.
Pzdr Jacek
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 24.02.2006 09:37

:hearts: Lokrum :hearts:
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 24.02.2006 10:14

Dubrownik(bez ludzi) i Klek (z drogi) robią niesamowite wrażenie.
Jest tam mnóstwo urokliwych miejsc i mam nadzieje,że te najlepsze jeszcze kiedyś znajdę.Poza tym jedni lubią gwar i szum a inni spokój.Ja należę do tych drugich ;)
sexi_ewik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sexi_ewik » 24.02.2006 11:16

plaza na Lokrum:) i skoki ze skał:) tamze
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.02.2006 19:38

Na Lokrum jeszcze nie byłem, ale Ewcie maja rację :lol:
http://www.dubrovnikphotos.com/teme/lokrum/
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 24.02.2006 20:05

Jeśli jedno jedyne miejsce to ja oddam głos na miasteczko Motovun na Istrii.Niesamowity jest widok na miasto z drogi:duża dolina,po środku góra,a na czubku tej góry miasto.Co ważne gdy wjedzie się(a właściwie wejdzie) do miasta to nadal robi duże wrażenie.Jakby czas się zatrzymał.I jeszcze taka ciekawostka : w mieście nie ma chyba żadnej ulicy,która przebiegałaby poziomo.Zawsze albo się wspinamy w górę,albo schodzimy w dół.Naprawdę szczerze polecam to miasto.Warto tam wpaść chociaż na kilka godzin.

http://www.istrianet.org/istria/photos/m/motovun/
BożenaS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BożenaS » 24.02.2006 20:33

urocze i bardzo spokojne miejsce - Żuliana, szczególnie dzikie plaże w kierunku Trstenika. :lol:
Chociaż w Cro. wszędzie jest pięknie :roll:

Pozdrowienia :papa:
Fala
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fala » 24.02.2006 20:51

cala chorwacja :D
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 03.03.2006 14:22

zgadzam się - cała Chorwacja jest piękna mój typ - Primostem z Jardanki szczególnie jadąc w kier północnym i Baska widok na zatokę Bunculuka (jak golasów nie ma) i widok ze Sv. Jure.

Ale nic nie przebije jednej rzeczy - AD 1997 - pierwszy wyjazd na Chorwację - ze znajomymi na 2 auta jechaliśmy - ja byłem prowokatorem wyjazdu - na chorwacji nie było jeszcze tylu autostrad - przejazd - przez górskie przełęcze -spalone domy (pogubiliśmy się ) znaki drogowe z dziurami popalone gdzieniegdzie auta i miny nam opadają - myślę co ja tu k.... robię - (chyba droga z Krasno Polja do Jurijewa) ale nie wiem czy nie jakaś jeszcze bardziej zad......a bo miejscami nie było asfaltu - w tym momencie szczyt przełęczy i widok jak na górskiej kolejce tyle że na końcu Adriatyk usiany wyspami (jakieś 500 - 600 m poniżej nas) kumpel mało mi w tył nie przydzwonił bo bez migacza zjechałem na pobocze wciskając hamulec i otwierajac gębę - ludzie wysiedli z aut bez jednego słowa - kumpel się pierwszy odezwał - ku.... m... co to je - jo śpia (gwara śląska + wzmocnienie :wink: ) - staliśmy dobre pół godziny wszyscy jak jeden mieliśmy łzy w oczach. Widok wszyskim wstrzymał oddechy i na pewno nie zapomnę go do końca życia.

I tak właśnie narodziła się miłość od pierwszego spojrzenia, która trwa do dziś i nigdy nie wygaśnie !!!
daro_
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro_ » 03.03.2006 15:17

Cała Chorwacja jest przepiekna,ale szczególnie zapadł mi w pamięci hvar,jest to miejsce w którym mozna podziwiać urokliwe zatoczki,lawenda i ten niesamowity odcień wody...pozdrawiam
mala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mala » 03.03.2006 16:30

vrboska na Hvarze!!!
Daania
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daania » 24.03.2006 16:44

Eduardo napisał(a):Podzielcie się swoimi wrażeniami. Wiem, że Chorwacja jest przepięknym krajem, ale jeśli musielibyście wybrać jedno miejsce to co by to było?
Pozdrawiam

...taaa Eduardo, to bezsprzecznie będą Drasnice. Po pierwszym tygodniu pobytu tam cztery lata temu (znaleźliśmy miejscowość ślepym trafem, po prostu jadąc przed siebie i szukając cichej , spokojnej wsi i pięknego morza w odróżnieniu od tłumu Makarskiej i reszty, gdzie zasnąć można dopiero o 4 rano, a na plaży jest pusto o 21...) moja druga połowa zdecydowała, że może znajdziemy sobie coś nowego np. w Tucepi, Podgorze czy jeszcze gdzieś dalej...i po całodziennych poszukiwaniach, zmęczeni, wściekli, ja zalana łzami, wróciliśmy do Drasnic modląc się całą drogę żeby znalazło się jakieś małe miejsce... było mi już obojętne czy kwatera będzie ładna czy brzydka, czy będzie blisko morza czy daleko do niego...byleby to były tylko Drasnice :) . Od tamtej pory, co roku trzy tygodnie spędzam oderwana od rzeczywistości zasypiając w widokiem na przepiekny kawałek morza tuż za balkonem...
pozdrawiam :)
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone