napisał(a) Daania » 24.03.2006 16:44
Eduardo napisał(a):Podzielcie się swoimi wrażeniami. Wiem, że Chorwacja jest przepięknym krajem, ale jeśli musielibyście wybrać jedno miejsce to co by to było?
Pozdrawiam
...taaa Eduardo, to bezsprzecznie będą Drasnice. Po pierwszym tygodniu pobytu tam cztery lata temu (znaleźliśmy miejscowość ślepym trafem, po prostu jadąc przed siebie i szukając cichej , spokojnej wsi i pięknego morza w odróżnieniu od tłumu Makarskiej i reszty, gdzie zasnąć można dopiero o 4 rano, a na plaży jest pusto o 21...) moja druga połowa zdecydowała, że może znajdziemy sobie coś nowego np. w Tucepi, Podgorze czy jeszcze gdzieś dalej...i po całodziennych poszukiwaniach, zmęczeni, wściekli, ja zalana łzami, wróciliśmy do Drasnic modląc się całą drogę żeby znalazło się jakieś małe miejsce... było mi już obojętne czy kwatera będzie ładna czy brzydka, czy będzie blisko morza czy daleko do niego...byleby to były tylko Drasnice

. Od tamtej pory, co roku trzy tygodnie spędzam oderwana od rzeczywistości zasypiając w widokiem na przepiekny kawałek morza tuż za balkonem...
pozdrawiam